5 sterren camping

Een 5 sterren camping is perfect voor een luxe kampeervakantie of een glamping vakantie. Op een  sterren camping heb je alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Een ANWB topcamping onderscheid zich van de andere campings door de unieke en hoge kwaliteit van faciliteiten. Een 5 sterren camping herken je aan de status: ANWB topcamping. Wist je dat er in heel Europa 180 ANWB top campings zijn en daarvan maar liefst 51 (!) 5 sterren campings in Nederland te vinden zijn? Op veel van deze campings in Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland en verder Europa in kun je kamperen of slapen in een glamping accommodatie.

5 sterren camping Nederland

Op Supertrips hebben wij verschillende 5 sterren campings verzamelt waarvan wij denken dat deze campings jou een bijzondere overnachting kan bieden. Hier vind je namelijk de meest bijzondere overnachtingen en dit kun je ook zeker beleven op een 5 sterren camping. Op deze 5 sterren campings kun je bijvoorbeeld, naast het kamperen, slapen in een boomhut een safaritent of in een luxe chalet met sauna. Naast glamping op de 5 sterren camping Nederland zijn er ook faciliteiten als een wellness of sauna, een goed restaurant, een binnen- en/of buitenzwembad op het park te vinden die de bijzondere overnachting helemaal af maken.

Niet alleen Nederland heeft mooie 5 sterren campings, ook de 5 sterren campings in Frankrijk zijn zeker de moeite van een bezoekje waard! Op mooie plekken aan het strand of in de natuur van Frankrijk liggen prachtige campings met mooie accommodaties. Naast Nederland en Frankrijk vind je in Duitsland ook een aantal prachtige campings. Op de 5 sterren campings in Duitsland beleef je een heel andere vakantie dan in Frankrijk. Een familieweekend is de perfecte gelegenheid voor een camping overnachting! In Duitsland vind je veel campings in de natuur. Toch kun je in beide landen een glamping overnachting boeken naast de kampeerplekken. Op zowel de 5 sterren campings in Frankrijk als in Duitsland kun je terecht met de kids, met z’n tweetjes voor een romantische overnachting of met de hele familie voor een gezellig familieweekend.

Wat is een 5 sterren camping

Door de ANWB wordt er ieder jaar een inspectie op campings gehouden. De inspecteurs leggen hun bevinden vast in een rapport en vervolgens krijgt een camping een score in uiting van sterren. Het minimum aantal sterren is 3 en het maximum aantal sterren is 5. Een 5 sterren camping wordt dan ook wel een ANWB topcamping genoemd. De campings worden op 5 onderdelen beoordeeld; sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Op een 5 sterren camping kun je dus verwachten dat al deze onderdelen van hoge kwaliteit zijn.

Veelgestelde vragen over 5 sterren camping

Wat is een 5 sterren camping?

Een 5 sterren camping is een ANWB topcamping dat van de ANWB 5 sterren gekregen heeft. Een inspectie vindt plaats op 5 onderdelen: sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Een minimale score is 3 sterren en een maximale score is 5 sterren.

Waar vind ik een 5 sterren camping?

Een 5 sterren camping is makkelijk te vinden op Supertrips! Wij hebben 5 sterren campings in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk en verder Europa in. De 5 sterren campings zijn stuk voor stuk campings waar je een bijzondere overnachting beleeft.

Wat kost een 5 sterren camping?

Dit ligt er natuurlijk aan voor welk accommodatie type je gaat en hoe lang je op de 5 sterren camping wilt verblijven. Op Supertrips staat altijd de vanaf prijs per nacht aangegeven. Wil je meer informatie over de prijs, dan kun je het beste bij de aanbieder zelf informatie opvragen.

Kun je glamping overnachten op een 5 sterren camping?

Ja dat kan vaak wel! De camping heeft naast verschillende soorten kampeerplekken ook luxe huisjes, een boomhut of safaritent of een tiny house. Genoeg keus dus! Op Supertrips vind je de meest bijzondere plekjes op de 5 sterren camping.