Tiny House vakantie

Tiny Houses zijn hip en happening, ze springen bijna als paddestoelen uit de grond. Niet zonder reden natuurlijk, in deze drukke tijden in drukke steden snakken we namelijk zo nu en dan even naar rust en natuur. We trekken ons graag terug uit de hectiek en proberen dan zoveel mogelijk te ‘ontkoppelen’. Daarbij zijn deze kleine houten tiny house lodges ook vaak duurzaam gebouwd en zelfvoorzienend wat betreft water en elektra, dus een Tiny House vakantie past helemaal bij een ecologische levensstijl waarbij respect voor de natuur centraal staat. Deze populaire trend is er dan ook een waar wij als glamping-liefhebbers helemaal achterstaan! Een tiny house overnachting is bij onszelf namelijk ook erg gewild.

Slapen in een Tiny House

Slapen in een Tiny House is veel comfortabeler dan je misschien denkt. Deze mini-huisjes zijn inderdaad klein en minimalistisch, maar toch ontzettend functioneel en er wordt zeker niet bezuinigd op luxe. Integendeel zelfs; hoe luxer hoe beter (hoewel er ook hele basic Tiny Houses te vinden zijn). De huisjes bieden veelal plek aan één tot twee personen, soms aan vier personen, en hebben een klein leefoppervlak om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Je beschikt over alle gemakken als in een gewoon huis: een slaapgedeelte met een comfortabel bed, een keuken(tje), een badkamer(tje) en een sfeervol woongedeelte. De grote deuren naar het terras bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Genieten is gegarandeerd in dit mini vakantiehuisje.

Tiny House huren

Zou je ook graag een Tiny House huren voor een romantisch vakantie in de natuur met je geliefde? Dat kan tegenwoordig op heel veel plekken. In Nederland vind je bijvoorbeeld glampings met Tiny Houses in Gelderland, Limburg, Friesland en op de schitterende Veluwe. Ook in België neemt de tinyhouse-trend serieuzere vormen aan en heb je steeds meer keuze om leuke Tiny Cottages te huren. Er zijn bovendien verschillende Droomparken met luxe Tiny Houses met als extra voordeel dat je hier gebruik kunt maken van de verschillende parkfaciliteiten. Dus jou ultieme tiny house overnachting is er hoogstwaarschijnlijk! Zo’n vakantiewoning heb je nog nooit eerder meegemaakt.

Tiny Houses in de natuur

Een Tiny House in de natuur is een heerlijke plek om even alles achter je te laten en lichaam en geest tot rust te laten komen. Ontkoppelen van je laptop en smartphone, ontstressen van werkhectiek en ontspannen met alle benodigdheden binnen handbereik. Met de natuur als achtertuin én voortuin zul je gegarandeerd genieten, ook in je tinyhouse in de winter. Zo’n natuurhuisje beschikt namelijk eigenlijk altijd over verwarming. Zo kun je, ongeacht het seizoen, genieten van je vakantie en Tiny House in de natuur. Ben jij al overtuigd om je volgende tiny house weekendje weg te boeken?

Tiny Beach Houses

De naam zegt het al; kleine huisjes aan het strand. Geniet van zon, zee, strand, duinen en het prachtige uitzicht op zee vanuit je eigen mini-house aan de kust. Een Tiny House aan zee of aan het water is bijzonder luxe – dichter bij de natuur is bijna onmogelijk. Geniet op je eigen terras van een drankje, gooi een hengel uit of trek je zwembroek of bikini aan en hol naar de waterrand. Tiny Beach Houses zijn vaak ook helemaal in strandstijl ingericht waardoor het vakantiegevoel nóg sterker wordt. Want waar anders dan in je Tiny house op het strand? Genieten! Dus wanneer ga jij overnachten in een Tiny house? 

Veelgestelde vragen over een tiny house

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een rustig huisje dat vaak middenin de rust en de natuur staat. Slapen in een tiny house is comfortabel en daarmee beleef je een heel bijzondere glamping ervaring.

Hoe zoek en boek ik een tiny house?

Een tiny house kun je gemakkelijk via Supertrips.nl vinden. Filter op tiny house en locatie en vind direct jouw perfecte overnachting in een tiny house.

Wat kost een overnachting in een tiny house?

De kosten voor een overnachting in een tiny house zijn afhankelijk van een aantal factoren. De periode waarin je een overnachting wilt, het aantal dagen en welk type tiny house je graag wilt. Op Supertrips.nl zie je direct de vanaf prijzen per nacht. Zo zie je gemakkelijk of het tiny house in jouw budget past.

Is een tiny house een little house hotel?

Dit hangt af van de eigenaren van deze leuke tiny houses. In Amsterdam heb je inderdaad een hotel die zich focust op little houses! Dus die zijn er zeker! Toch zijn de meeste tiny houses in bosrijke omgevingen en zelfstandig.

Kun je met 2 personen in een tiny house?

Zeker! De meest tiny houses zijn geschikt voor 2 personen. Maar sommige tiny houses zijn zelfs voor meer dan 2 personen beschikbaar Er zijn namelijk ook tiny houses voor 6 personen!