Hoi! Mijn naam is Rutger. Ben je een wijnliefhebber? Ik in ieder geval wel! Het leuke aan wijn vind ik (Oke, naast het feit hoe lekker zo’n flesje wel niet is) de passie waarmee het gemaakt wordt en de verhalen die hierbij horen. Deze interesse in wijn is bij mij al op hele jonge leeftijd ontstaan, toen ik zelf nog enkel ranja dronk. Op een rondreis met een camper in Frankrijk samen met mijn ouders heb ik destijds verschillende wijnplantages gezien. De mensen, omgeving, winkeltjes en passie die hierbij komen kijken zorgen ervoor dat je nog meer van je wijn geniet; het geeft je nog meer beleving. Mijn tip is dan ook, ga eens op wijnreis wanneer je een liefhebber bent van wijn of van lekker eten en drinken (want dan heb je er gelijk een nieuw genot bij ;-)).

Wijnreis in Frankrijk

Zelf heb ik de wijnplantages in Frankrijk het eerst ontdekt. Frankrijk is bij uitstek erg bekend om de wijnen. De wijnreizen van Pharos Reizen naar Frankrijk zijn een echte aanrader. Zelf heb ik deze nog nooit gedaan, maar van bekenden heb ik hele goede verhalen gehoord. Een voordeel is dat je hier zelf ook behoorlijk veel vrijheid hebt. Je kunt er met de auto naar toe en alles is tot in de puntjes geregeld. Hieronder heb ik een aantal locaties voor je die ik kan aanraden voor een wijnreis naar Frankrijk.

Elzasser wijnroute

Erg populair is de Elzasser wijnroute in Frankrijk. Het is wat rustiger en minder toeristisch dan bijvoorbeeld Bourgondië, maar absoluut een aanrader. Het gebied de Elzas ligt aan de oostkant van de Vogezen en aan de laagkant van de Rijn. Doordat het dichtbij deze twee gebieden ligt heeft het een erg wisselend landschap. Mede daardoor vind je hier ook vele diverse soorten wijnen. Wanneer je hier wilt overnachten heb ik een tip voor je, dit prachtige authenthieke familiehotel ligt namelijk aan de Elzasser wijnroute. Een echte aanrader dus.

Zoek & boek

Wijnreis Bourgondië

De Bourgondië is natuurlijk al een hele bekende streek in Frankrijk en in elke supermarkt vind je wel tig wijnen uit deze regio, je vind hier dan ook prachtige wijnplantages. Wanneer je op wijnreis naar Frankrijk gaat moet je hier eigenlijk eens geweest zijn, de mooiste en nieuwste technieken worden hier gebruikt en je komt alle ins & outs over de wijnen te weten. Kijk eens voor een complete wijnreis naar Frankrijk bij Rebeltravel. Zij hebben echt een prachtig aanbod met wijnreizen naar de Bourgondië. Ook heb ik een bijzondere accommodatie gevonden in deze omgeving met privé zwembad, ideaal als je op eigen gelegenheid gaat en een accommodatie zoekt.

 

Wijnreis in Italië

Zelf zie ik dat steeds meer mensen richting Italië trekken voor een wijnreis. De laatste jaren is dit erg populair en begrijpelijk. De wijnplantages in Italië liggen stuk voor stuk op prachtige locaties en het landschap is vaak net iets heuveliger dan in Frankrijk. Tegenwoordig zijn de Italianen ook helemaal klaar om ons als wijnliefhebbers te ontvangen.

Wijnreis Toscane & Umbrië

Ik heb een hele mooie wijnreis gevonden naar Italië, je ontdekt hierbij namelijk Toscane & Umbrië in één trip. Twee prachtige gebieden met veel bijzondere accommodaties.  Je kunt hier de wijnreis ook combineren met een lange vakantie. Zo hoeft een wijnreis niet altijd als short-stay te worden gezien. Bekijk direct mijn aanrader voor een wijnreis in Toscane & Umbrië.

Zoek & boek

Wijnreis in Duitsland

Je hoeft niet altijd ver, ook in Duitsland kun je op wijnreis. Vooral voor Nederlanders die in Oost-Nederland wonen is dit perfect om er even een weekendje tussenuit te gaan. Rond de zomerperiode zijn hier bovendien veel wijnfeesten, waar ik hieronder nog een klein stukje over zal vertellen. Zelf ben ik nog nooit op wijnreis in Duitsland geweest, in juli dit jaar gaat dat veranderen. Je kunt een wijreis in Duitsland ook erg mooi combineren met een fietsvakantie. Daar vond ik de volgende SuperTrip voor, bekijk hem snel.

Zoek & boek

Wijnfeesten

Tot slot de wijnfeesten. Vele wijnliefhebbers zullen deze passie voor wijnfeesten ook absoluut met mij delen. Heel lastig en ingewikkeld is het niet, lekker eten en veel wijn drinken zijn de ingrediënten. Wij Nederlanders kunnen zich daar over het algemeen goed mee redden, maar vergis je niet in hoeveel liter wijn de gemiddelde wijnboeren op kunnen. Mijn advies is dan ook om ze vooral niet uit te dagen (weet ik uit ervaring). Wil je weten waar de wijnfeesten zijn?

Zoek & boek

Heb je nog tips voor mij/ons? Laat het weten in een reactie! Alvast bedankt en heel veel plezier op je toekomstige wijnreizen!

Bekijk ook:

Reacties op dit artikel

Instagram