Slapen aan het water is om zoveel redenen fijn! Het geluid van het water werkt heerlijk rustgevend en als je kiest voor overnachten op het water, draagt de deining ook nog eens bij aan een goede nachtrust. Een weekendje (of langer) weg wordt dan ook extra bijzonder als je ervoor kiest om eens te slapen op een boot of vlak aan het water. Wij hebben alvast 6 plekken voor je gevonden die perfect zijn voor een unieke overnachting op of aan het water.

Rooms on Water in Rotterdam

Waterstad Rotterdam is een geweldige plek om te slapen op het water. Deze 40 meter lange boot van Rooms on Water ligt aangemeerd in het centrum van Rotterdam. Hij heeft een woonkamer en zes luxe slaapkamers, allemaal met een eigen badkamer. De inrichting van de boot brengt je helemaal in maritieme sferen en als de zon schijnt, ga je natuurlijk lekker met een drankje aan dek zitten.

Bekijk Rooms on Water

Wikkelboat in Rotterdam

Rooms on Water is niet de enige plek in Rotterdam waar je kunt slapen op het water. Er liggen namelijk ook nog eens twee unieke Wikkelboats in de jachthaven van Rotterdam, vlak bij de Markthal en de terrasjes van de Oude Haven. Op deze duurzame designboten beschik je onder andere over een keukentje met vaatwasser, een beamer om films te projecteren en je eigen digitale butler Clazio, die op basis van spraakherkenning de verlichting en gordijnen bedient. Er is plek om een bootje aan te leggen en om op warme zomeravonden buiten te zitten en te bbq’en. De beide Wikkelboats bieden ook verschillende wellness-mogelijkheden.

Bekijk Wikkelboat

Ecolodge de Biesbosch

Deze Ecolodge in de Hollandse Biesbosch staat garant voor een unieke overnachting. Dankzij de uitkijktoren en de grote ramen geniet je volop van dit grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Een tweepersoonskano en twee fietsen zijn inbegrepen bij je overnachting en zelfs nodig om de Ecolodge te bereiken. Dit plekje in de natuur is namelijk niet bereikbaar met de auto. Vlak bij de Ecolodge vind je een zwemvijver met strandjes. Ook een uitstapje naar de gezellige stad Dordrecht is een aanrader.

Bekijk Ecolodge de Biesbosch

Kampeervlot Utrecht

Overnachten op het water kan niet alleen op een boot, maar ook op een vlot. Op dit kampeervlot in natuur- en recreatiegebied de Hollandse IJssel bevind je je midden tussen de rietpluimen en de vogels. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen, of in een uurtje naar IJsselstein kanoën. Ook het sanitair bereik je met de Canadese kano die bij het kampeervlot hoort. Je vindt deze kampeervlotten trouwens niet alleen in Utrecht, maar ook in Belgisch Limburg en Noord-Brabant.

Bekijk Kampeervlot Utrecht

Landal De Reeuwijkse Plassen

Slapen aan het water kan ook op een vakantiepark – bijvoorbeeld bij Landal De Reeuwijkse Plassen. Daar kun je je eigen vakantiewoning aan het water huren – met een steiger waaraan je een (huur)boot kunt aanmeren. Of stap je liever op een SUP-board of gooi je een hengeltje uit? De Reeuwijkse Plassen liggen midden in het Groene Hart, waardoor je genieten van de natuur makkelijk combineert met een of meer stedentrips. Allerlei voorzieningen op het park, zoals een restaurant, supermarkt en animatieteam, zorgen ervoor dat jij alleen maar hoeft te relaxen.

Bekijk Landal de Reeuwijkse Plassen

Vakantieboot Frederiek in Noord-Holland

Een wel heel leuke plek om te slapen op een boot is vakantieboot Frederiek. Je mag gewoon zonder vergunning varen met deze klassieke platbodem van 8,5 meter lang! Frederiek ligt aangemeerd bij een boerderij in Noord-Holland, op een half uur varen van het Alkmaardermeer. Aan boord vind je vier slaapplaatsen, een keuken en heel veel kussens om lekker in te loungen. Vaarkaarten voor bijvoorbeeld de ringvaartroutes, maar ook boeken en spelletjes zijn aanwezig, net als een rubberbootje om in rond te dobberen. Je kunt het dus zo actief of relaxt maken als je zelf wilt.

Bekijk Vakantieboot Frederiek

Je ziet het: Nederland heeft volop plaatsen waar je kunt slapen aan het water of overnachten op het water. Slapen op een boot staat garant voor een unieke overnachting waaraan je vast nog vaak zult terugdenken. Doen dus!

Reacties op dit artikel

Instagram