Slapen aan het water is om zoveel redenen fijn! Het geluid van het water werkt heerlijk rustgevend en als je kiest voor overnachten op het water, draagt de deining ook nog eens bij aan een goede nachtrust. Een weekendje (of langer) weg wordt dan ook extra bijzonder als je ervoor kiest om eens te slapen op een boot of vlak aan het water. Wij hebben alvast 6 plekken voor je gevonden die perfect zijn voor een unieke overnachting op of aan het water.

rooms-on-water-9
slapen-op-het-water-bijzondere-overnachting1
rooms-on-water-7

Rooms on Water in Rotterdam

Waterstad Rotterdam is een geweldige plek om te slapen op het water. Deze 40 meter lange boot van Rooms on Water ligt aangemeerd in het centrum van Rotterdam. Hij heeft een woonkamer en zes luxe slaapkamers, allemaal met een eigen badkamer. De inrichting van de boot brengt je helemaal in maritieme sferen en als de zon schijnt, ga je natuurlijk lekker met een drankje aan dek zitten.

Bekijken
1

Wikkelboat in Rotterdam

Rooms on Water is niet de enige plek in Rotterdam waar je kunt slapen op het water. Er liggen namelijk ook nog eens twee unieke Wikkelboats in de jachthaven van Rotterdam, vlak bij de Markthal en de terrasjes van de Oude Haven. Op deze duurzame designboten beschik je onder andere over een keukentje met vaatwasser, een beamer om films te projecteren en je eigen digitale butler Clazio, die op basis van spraakherkenning de verlichting en gordijnen bedient. Er is plek om een bootje aan te leggen en om op warme zomeravonden buiten te zitten en te bbq’en. Beide Wikkelboats bieden ook verschillende wellness-mogelijkheden.

Bekijken
2
Slapen op een vlot
Kampeervlot met uitzicht
Slapen op het water

Kampeervlot Utrecht

Overnachten op het water kan niet alleen op een boot, maar ook op een vlot. Op dit kampeervlot in natuur- en recreatiegebied de Hollandse IJssel bevind je je midden tussen de rietpluimen en de vogels. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen, of in een uurtje naar IJsselstein kanoën. Ook het sanitair bereik je met de Canadese kano die bij het kampeervlot hoort. Je vindt deze kampeervlotten trouwens niet alleen in Utrecht, maar ook in Belgisch Limburg en Noord-Brabant.

Bekijken
3

Landal De Reeuwijkse Plassen

Logeren aan het water kan ook op een vakantiepark – bijvoorbeeld bij Landal De Reeuwijkse Plassen. Daar kun je je eigen vakantiewoning aan het water huren – met een steiger waaraan je een (huur)boot kunt aanmeren. Of stap je liever op een SUP-board of gooi je een hengeltje uit? De Reeuwijkse Plassen liggen midden in het Groene Hart, waardoor je genieten van de natuur makkelijk combineert met een of meer stedentrips. Allerlei voorzieningen op het park, zoals een restaurant, supermarkt en animatieteam, zorgen ervoor dat jij alleen maar hoeft te relaxen.

Bekijken
4
luxe-waterlodge-slapen-op-het-water-21
luxe-waterlodge-slapen-op-het-water-15
luxe-waterlodge-slapen-op-het-water-18

Waterlodges op het Veerse Meer

De luxe waterlodges op het Veerse Meer is een unieke beleving! De waterlodges zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Vanuit de lodges heb je een prachtig uitzicht over het water en de prachtige natuur van Zeeland. De perfecte plek voor een overnachting op het water in Nederland!

Bekijken
5

Woonboot de Zwerver

Op deze authentieke en sfeervolle woonboot vindt je alle luxe en comfort die je zoekt! Daarnaast zijn de klassieke elementen goed bewaard gebleven voor een blikje terug in de tijd. Rondom de woonark zijn tal van faciliteiten voor jong en oud. Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting voor het hele gezin? Dan is deze accommodatie op het water in Noord-Holland een perfecte keus!

Bekijken
6

Slapen op het water in Nederland

Je ziet het: Nederland heeft volop plaatsen waar je kunt slapen aan het water of overnachten op het water. Slapen op een boot staat garant voor een unieke overnachting waaraan je vast nog vaak zult terugdenken. Tijdens zo’n weekendje weg kan je allerlei activiteiten doen. Trotseer jij de kou en neem je een frisse ochtendduik? Of ga je met een kano de omgeving verkennen? Je kunt bij een overnachting op het water in een stad bijvoorbeeld een rondvaart door de grachten maken. Een aantal accommodaties liggen in een prachtig natuurgebied, welke je ook fietsend of te voet kunt verkennen. Kortom, slapen op het water: zeker doen!

Reacties op dit artikel

Instagram