De pepernoten liggen alweer een tijdje in de winkel, tijd om na te denken waar je dit jaar sinterklaas weekend gaat vieren. Wil jij sinterklaas dit jaar niet thuis vieren maar wil je een nachtje weg met sinterklaas? Vind hier de top 8 vakantieparken waar je sinterklaas kunt vieren! De vakantieparken hebben allemaal speciale arrangementen voor een top sinterklaasavond. De kids kunnen met het animatieteam pepernoten bakken, een bezoekje van de echte sint & piet op 5 december of ga opzoek naar de gouden pepernoot. Het sinterklaas weekendje weg wordt zo om nooit te vergeten. Waar ga jij sinterklaas vieren?

1. Sinterklaas vieren bij Landal

Landal heeft speciale sinterklaas arrangementen. Zo kun je een hele midweek voor sinterklaas al verblijven in een van de mooie vakantiehuisjes van Landal. Natuurlijk is er voor de kids de hele week genoeg te doen in het teken van sinterklaas. Denk aan pepernoten bakken, de gouden pepernoot zoeken én pietenbezoek in jouw accommodatie. Spannend!

Bekijken
1

2. Sinterklaas weekend bij Centerparcs

Centerparcs is tijdens de winter al helemaal gezellig, en écht even samen natuurlijk! Ook in het sinterklaas weekend maken zij er weer een feestje van. Er is zelfs een echte sinterklaas intocht in de Centerparcs parken, sinterklaas heeft een huisje op Centerpars waar de kinderen voorbij kunnen lopen en natuurlijk mogen de kinderen hun schoentje zetten! Als dat geen feest wordt….

Bekijken
2
slapen-tussen-de-dieren-vakantie-gezin
Beekse Bergen Lodge
safari-resort-beekse-bergen-boomhut-safaritent

3. Sinterklaas in safari sferen bij de Beekse Bergen

Tijdens de sinterklaas periode staat alles in het teken van gezelligheid, cadeautjes en sinterklaas & zwarte piet. Gezellig samen met het gezin of de hele familie sinterklaas avond vieren is dan het leukste wat er is. Bij Beekse Bergen hebben de pieten een speciaal animatieprogramma samengesteld. Knutsel een safari stoomboot, doe mee met het schoorsteenspelletje of laat je schminken. Natuurlijk mogen alle lieve kindjes hun schoen zetten. Wie weet krijgen ze wel een cadeautje van sinterklaas.

Bekijken
3
boomhut-overijssel-molke3
boomhut-overijssel-molke3
boomhut-overijssel-molke3

4. Pietenbezoek op Vakantiepark Mölke

Bij Mölke is er een speciaal sinterklaas weekendarrangement tijdens sinterklaas! Het hele weekend staat in teken van de sint. Lekker pepernoten bakken, je schoentje zetten én natuurlijk een bezoek van sint & piet bij de kindjes. Op zaterdagochtend krijg je zelfs ook een echt pieten ontbijt. Je kunt hier een gethematiseerde kinderbungalow huren of een groepsaccommodatie zodat je met de hele familie sinterklaas kunt vieren. Benieuwd? Bekijk snel!

Bekijken
4
sinterklaas-weekend-europarcs
sinterklaas-europarcs

5. Sinterklaasfeest bij EuroParcs

Het wordt een groot sinterklaasfeest bij een van de EuroParcs vakantieparken. Tijdens dit Sinterklaas weekend kun je onder andere je eigen schoentje knutselen en zetten, is er een meet & greet met de Sint én kun je meedoen met de Sinterklaas bingo.

Bekijken
5
boomhutovernachting-vakantiepark-dierenbos-noord-brabant-3
boomhutovernachting-vakantiepark-dierenbos-noord-brabant-2
boomhutovernachting-vakantiepark-dierenbos-noord-brabant-10

6. Sinterklaas vieren bij Vakantiepark Dierenbos

Sinterklaas vier je samen bij Vakantiepark Dierenbos. Tijdens het sinterklaas weekend zijn er aan vele leuke sint-activiteiten mee te doen zoals je eigen schoen knutselen, pepernoten bakken en gekke dansjes doen tijdens de  pieten disco. Een sinterklaas weekend bij Vakantiepark Dierenbos wordt een weekend om nooit meer te vergeten!

Bekijken
6
sinterklaas-weekend-beerze-bulten
sinterklaas-weekend-beerze-bulten

7. Sinterklaas op vakantiepark Beerze Bulten

Vanaf de intocht van Sinterklaas tot 5 december wordt er op vakantiepark Beerze Bulten alles uit de kast gehaald voor een onvergetelijke vakantie. Er worden allerlei sinterklaas activiteiten georganiseerd en jullie sinterklaascadeaus kunnen door de pieten bezorgd worden.

Bekijken
7
Aqua-Mexicana
attractie-slagharen
attractie-slagharen-belevenis

8. Sinterklaas Wild West-avontuur

Vier pakjesavond in een gezellige accommodatie van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. De pieten komen langs voor een cadeautje voor de kinderen en zelf kun je een heerlijke chocoladeletter maken in de Chocolate Factory. Daarnaast heb je tijdens je overnachting natuurlijk ook toegang tot het attractiepark.

Bekijken
8

Al met al zijn hier 8 vakantieparken met een sinterklaas arrangementen! Hoe leuk is dat. Zelf lekker ontspannen en genieten van de kids die het een weekend van hun leven vinden. Benieuwd naar meer vakanties met kinderen? Misschien vind je dit leuk:

Weekend weg met Sinterklaas

Een weekendje weg met Sinterklaas in een van de bovenstaande vakantieparken is natuurlijk een hele ervaring. Niet alleen voor de kids, maar ook voor de ouders. Op sommige vakantieparken komen de Sint en zijn pieten zelfs even langs om een praatje te maken! Een sinterklaasweekend in Nederland is erg leuk. Als je een keertje iets anders wilt dan Sinterklaas thuis vieren is een sinterklaas weekendje weg een goede optie. Het gevoel dat je er even tussenuit bent geweest én helemaal in Sinterklaas sferen. De sinterklaasweekenden zijn niet alleen te boeken in het weekend van 5 december, maar vaak ook al een weekend (of twee) eerder.

Ben je ook alvast opzoek naar een Kerstvakantie in Nederland? Lees ons blog over een Kerstvakantie in Nederland en wie weet vier jij Kerst dit jaar wel lekker ergens op een vakantiepark, in een natuurhuisje of in een bijzonder hotel.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik Sinterklaas vieren in Nederland?

Op veel vakantieparken of hotels kun je gezellig Sinterklaas vieren wanneer je leuke animatie en activiteiten wilt voor de kinderen. Denk aan pepernoten bakken, een chocolade letter maken en persoonlijk bezoek van de Sint en zijn pieten. Wil je het zelf organiseren? Dan kun je natuurlijk een natuurhuisje of een andere accommodatie boeken waarin je zelf je Sinterklaas weekend helemaal gezellig maakt.

Wat kost een weekendje weg met Sinterklaas?

Dit verschilt erg met wat je precies wilt. Een weekendje weg met Sinterklaas kost ongeveer €250,- tot €800,-.

Wanneer kan ik Sinterklaas vieren?

5 december normaal gesproken dé dag dat je Sinterklaas viert. Dat hoeft natuurlijk niet! Veel vakantieparken bieden een sinterklaas weekend een weekend voor en een weekend na 5 december ook nog aan! Zo kun je zelf bepalen wat voor jou goed uit komt.

Reacties op dit artikel

Instagram