In een daktent op je auto slapen

Avonturiers en vrijheidszoekers opgelet! Wil je je tijdens je vakantie helemaal onafhankelijk voelen en overal met je auto de nacht kunnen doorbrengen? Dan is een daktent misschien iets voor jou. Een daktent huren is de makkelijkste manier om uit te vinden of deze manier van reizen bij je past.

daktent huren

Hotelkamer in de buitenlucht

De daktent is een Italiaanse uitvinding uit 1958. In korte tijd werd de daktent een metgezel van vele avonturiers en ontdekkingsreizigers over de hele wereld. Desondanks is de daktent bij veel mensen vandaag de dag nog steeds een vrij onbekend concept.

Wellicht heeft dit te maken met het relatief hoge aanschafbedrag en dat de daktent vroeger een lomp, zwaar geval was dat menige relatiecrisis uitlokte bij het opzetten ervan. De daktenten van nu zijn een totaal ander verhaal. Anno nu kenmerkt een moderne daktent zich door een doordacht ontwerp en een solide frame dat wel tegen een windstootje kan.

Het concept wordt jaar op jaar populairder. Deze toename in populariteit komt waarschijnlijk doordat de hoge aanschafprijs geen reden meer is om een daktent te laten staan. Daktenten zijn vanwege toenemende concurrentie op de markt namelijk redelijk betaalbaar geworden. En mocht je toch geen grote investering willen doen, dan zijn ze tegen zeer schappelijke tarieven te huur bij daktent verhuurbedrijven als huureendaktent.nu. Zo wordt een daktent huren nog leuk!

Soorten daktenten

Een daktent is eigenlijk een uitvinding uit duizenden. Ga maar na: je slaapplek neemt geen enkele extra bodemruimte in, je slaapt letterlijk bovenop je vervoermiddel (hoe veilig is dat!) en je hebt nog een leuk uitzicht ook bij het wakker worden. Bovendien laten de huidige daktenten zich extreem snel opzetten en weer inklappen. Je koopt of huurt online makkelijk verschillende soorten daktenten:

  • Een daktent met een solide aluminium frame. Deze daktent is ingeklapt ultraplat.
  • Een elektrische daktent die voor letterlijk élke auto geschikt is, groot of klein. Via bluetooth bedien je het pop-up systeem en met één klik is je ‘hotelkamer in de buitenlucht’ klaar. High-tech kamperen op zijn leukst.
  • De meeste daktenten bieden voldoende slaapcomfort en hebben zelfs opbergmogelijkheden. Via een sluiting aan de achterkant open je zo’n daktent heel makkelijk met twee gasveren.
  • Daktenten met een luifel, die de regen buitenhoudt. Hoe luxe wil je het krijgen? Het design is aerodynamisch verantwoord waardoor het de luchtweerstand tijdens het rijden beperkt tot het minimum. Een daktent met een prijs voor de meest benzine-vriendelijke ontwerp op de markt!
  • Zoek je een daktent voor een wat langere vakantie? Dan kun je je verheugen op een daktent met grote inhoud, een hoog comfortgehalte en aardig wat opbergcapaciteit.

Daktent huren

Bij huureendaktent vind je een ruim aanbod aan geweldige kwaliteits-daktenten die geschikt zijn voor zowat elk autotype. Heb je zin gekregen om de wereld eens vanuit een daktent te bekijken? Of je kiest voor een stekje aan een meer, midden in het bos of hoog in de bergen, een daktent geeft je alle vrijheid. Check dan het aanbod op huureendaktent.nu. Het avontuur kan beginnen!

Meer info

Reacties op dit artikel

Instagram