Bijzondere vakantie Griekenland

Kaliméra is goedemiddag en Kalispéra is goedenavond in Griekenland. Deze woorden zijn goed om te onthouden wanneer je begroet wordt door de gastvrije Grieken.

Griekenland is een authentieke bestemming met veel geschiedenis en verschillen. Je hebt het Griekse vasteland met de stad van de oudheid als hoofdstad; Athene. In het Noorden liggen de Peloponnesos, waar de geschiedenis teruggaat naar 3000 v.C.

Eilanden van Griekenland

Maar Griekenland staat natuurlijk ook bekend om de vele eilanden. En elk eiland heeft zijn eigen uniekheid. De accommodaties liggen bijvoorbeeld op het eiland Corfu. Corfu staat bekend om zijn vele baaien, gezellige dorpjes en heuvelachtige landschappen. Het welbekende Kreta heeft een ruige binnenland, wat je goed kan verkennen met een jeep. Dit zijn maar 2 eilanden, maar Griekenland heeft meer dan 400 eilanden! Welke ga jij als eerste bezoeken?

Maakt niet uit welk stukje van Griekenland je gaat ontdekken, maar vergeet niet te genieten van de Griekse vriendelijkheid, het lekkere eten, de rijke historie en de mooie landschappen.