Bijzondere vakanties Santorini

Één van de meest idyllische plekken in Europa, het Griekse eiland Santorini. Deze eiland in de Cycladen eilandengroep is beroemd om de smetteloze witte huisjes en helderblauwe daken. De sprookjesachtige sfeer en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat je gegarandeerd een bijzondere vakantie beleefd in Santorini.

Santorini is gevormd door een, inmiddels inactieve, vulkaan. Daarmee onderscheidt het landschap zich van andere Griekse eilanden. Breng een bezoek aan de warmwaterbronnen vlakbij Fira, of aan de vulkaan. De bedrijvige dorpjes Oia & Fira zijn leuk om naar toe te gaan, hier kan je in lounges en bars genieten van het bijzondere uitzicht over de zee. Zoek een mooi & romantisch plekje uit en bekijk de spectaculaire zonsondergang terwijl je geniet van een lekkere cocktail.

Bij het Minoische Akrotiri kan je de restanten zien van wat ooit een florerende stad was, maar vernietigd werd door een vulkaanuitbarsting. En wist je dat er op Santorini meer dan 250 kerkjes staan?

Naast de historische elementen van Santorini is er nog veel meer te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld een verfrissende boottocht nemen, het binnenland induiken of relaxen aan het strand.

Uniek overnachten Santorini

Als je dit unieke eiland gaat bezoeken, dan wil je natuurlijk ook overnachten in stijl. Hieronder kan je het aanbod zijn van originele overnachtingsmogelijkheden op Santorini.