Het dagelijkse leven is ondertussen behoorlijk veranderd. Door Corona is ook het kantoorleven verplaatst naar thuis. We kunnen ons goed voorstellen hoe dat na enige tijd weinig tot geen inspiratie meer oplevert. Gelukkig hebben wij de oplossing voor je! Een workcation! Je vraagt je vast af wat het is. Een workcation is de goed bedachte combinatie van werk en vakantie. Omring jezelf door een inspirerende omgeving, naar jouw keuze, terwijl jij verder werkt in je home away from home. En wist dat je dat gewoon in Nederland kunt doen? Wij hebben 10 geweldige plekken voor jou op een rij gezet voor de ultieme werkvakantie ervaring! Pssst.. er staat nog een handige tip onderaan!

tussenuit-werk-corona-bijkomen
veluwe-hottub-workation-nederland
werkvakantie-nederland-veluwe-tiny-house

Tiny Houses op de Veluwe

In de sfeervolle Tiny Houses op de Veluwe ben je van alle gemakken voorzien. Met de rust en ruimte om je heen kun jij de ultieme Workation ervaren. Wil je even lekker een pauze? Stap je toch even de hottub in?

Bekijken
1
strand-vakantie-huis-werk
vakantie-strand-nederland
werkvakantie-strand-nederland.

Vakantiehuisje in Zandvoort

Wil je nu echt even ontspannen? Waar beter dan vlakbij het strand in Zandvoort! Kun je even heerlijk een wandeling over het strand maken of zoek de drukte op langs de 5km lange boulevard!

Bekijken
2
duinen-ameland-werk-vakantie
strand-weekend-weg-vakantiehuis.
vakantie-strand-veranda-prive

Tussen de Friese duinen

Duik met je laptop lekker tussen de duinen op het Qurios Park in Ameland. Als pauze kun je lekker een kop koffie op je veranda drinken of ontdek het eilandje met je hond! Met het ruime verschillende aanbod zit er voor iedereen wel wat bij.

Bekijken
3
drenthe-vakantie-wellness-weg
spa-wellness-vakantie-nederland.
vakantie-werk-natuur-relaxen

Hof van Saksen

In Drenthe vind je deze geweldige vakantiehuizen op de boerderij! Dit luxe resort heeft een ruim aanbod van familie activeiten tot een wellnesscentrum! Boek jij als middagspauze  toch lekker even een spabehandeling?

Bekijken
4
safari-tent-glamping
safari-vakantiehuis-luxe
safari-vakantie-weekend-weg

Safari Resort - Beekse Bergen

Voor de avontuurlijke werkers die niet te makkelijk afgeleid raken! Want.. je kunt hier letterlijk tussen de dieren overnachten. Daarnaast kun je het zo gek maken als je wil. Duik jij een boomhut in? Of geniet je liever in een luxe (vrijstaande) lodge? Inspiratie kun je opdoen tijdens de autosafari!

Bekijken
5
achterhoek-glamping-camping-kampvuur
achterhoek-unieke-overnachting-nederland
natuurhuisje-camping-tent

Oetdoor

In de Achterhoek vind je dé Scandinavian experience. Naast dat je kunt slapen in comfortabele bell-tenten, kun je ook heerlijk tot rust komen  in de hottub of bij het kampvuur! Je hoeft ook niet bang te zijn je te vervelen met hun avontuurlijke en gevarieerde aanbod aan activeiten!

Bekijken
6
Limburg-hotel-kasteel-geulzicht-exterieur
luxe-kamer-groot-bed-nederland
terras-kasteel-nederland-belgie

Hotel Kasteel Geulzicht

Overnacht als een vorst in dit prachtige 19e- eeuwse kasteel in Berg en Terblijt, Limburg. Struin door de gangen of bewandel een van de mooie wandelroutes in het Geuldal. Dit charmante pareltje gaat je gegarandeerd een inspiratie boost geven!

Bekijken
7
natuurhuisje-in-maastricht
natuurhuisje-in-maastricht
natuurhuisje-in-maastricht-belgië

Natuurhuisje in Maastricht

Op het landgoed van Sint Pietersberg heb je uitzicht over de bourgondische wijngaarden en Maastricht. Lekker dicht bij de grens van België en midden in de bossen kun je natuurlijk helemaal tot jezelf komen. Dit huisje is compleet contactloos en voorzien van alle benodigdheden voorzien! Kun je jezelf helemaal toezetten voor die opdracht die je.. laten we eerlijk zijn.. al weken uitstelt.

Bekijken
8
restaurant-aan-boord-vakantie-boot
romantische-overnachting-nederland
water-vakantie-boot-schip-holland

SS Rotterdam Hotel

In de moderne havenstad Rotterdam kun je ook heerlijk overnachten op La Grande Dame. Het hele schip is gestyled à la jaren ’50, maar met de luxe van vandaag. Je kunt heerlijk na je werkdag naar onder andere de bar, lounge of het gastronomische restaurant. Of wandel natuurlijk lekker over het dek en duik daarna Rotterdam in.

Bekijken
9
boomhut-overijssel-cosy
boomhut-overijssel-regge-water
boomhut-vakantie-nederland-bomen

Vakantiepark Mölke

Het Mölke is ook uitermate geschikt om lekker inspiratie op te doen! Duik in een modern ingerichte cottage aan de Regge of boek een luxe reggehooiberg (met sauna!). Wandel in het mooie boomrijke gebied of huur een fluisterboot!

Bekijken
10

Door heel Nederland zijn er perfecte locaties om weer even een frisse blik te krijgen. En wist je dat een Workation kan gezien worden als studiereis of zakenreis? Sommige kosten zijn dus fiscaal aftrekbaar! Let hierbij natuurlijk wel op de kleine lettertjes, want het hangt natuurlijk af van jouw unieke situatie. 

Ook leuk voor een workcation: vertoef lekker in een boomhut! Of hide away in een van de unieke blokhutten.

Ga jij liever gewoon een weekend ertussenuit? Check dan de top 10 leukste overnachten in Nederland of de leukste onontdekte plekjes van Nederland!

Reacties op dit artikel

Instagram