Maak een prachtige roadtrip door Europa met je eigen caravan of camper. Rijd iedere dag naar een nieuwe locatie, verken de verschillende landen in Europa en geniet van de diversiteit van Europa. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar kan zomaar een hoop geld kosten. Wat nu als je een energiezuinige roadtrip maakt? Op die manier ontlast je het milieu, maar ook je eigen portemonnee.

Kies de juiste auto

Als je een caravan achter je auto hangt verbruik je meer energie. De auto moet immers extra gewicht meenemen waardoor de auto meer kracht moet leveren. Je zult dus vaker moeten tanken en verbruikt dus zichtbaar meer energie. Je kunt dit echter ook voorkomen door elektrisch te gaan rijden. Een elektrische auto zal alsnog meer energie verbruiken wanneer deze een caravan trekt, maar compenseert zichzelf door tijdens het rijden energie op te bouwen. Er is sprake van een dynamo-effect waardoor je minder vaak de accu van je auto hoeft op te laden.

Vind je een volledig elektrische auto nog iets te spannend? Bang dat je de auto op de Hongaarse poesta’s niet kunt opladen? Kies dan voor een half elektrische auto, deze auto’s rijden op klassieke brandstof zoals benzine, maar vullen dit aan met zelf opgewekte elektriciteit. Je hoeft dus minder vaak te tanken. Ook voor campers zijn er elektrische alternatieven. Bijkomend voordeel: een elektrisch voertuig is een stuk stiller waardoor je extra goed kunt genieten van de adembenemende natuur op je roadtrip.

Altijd voorzien van elektriciteit

Wil je het nog beter aanpakken en ook jullie stroomverbruik op locatie neutraliseren, zodat jullie een milieuvriendelijke reis ondernemen? Kies er dan voor om je eigen elektriciteit voor in je caravan of camper op te wekken door middel van zonnepanelen. Zo is je vakantie energieneutraal en ben je onafhankelijk van je standplaats. Ongeacht of je kampeert op een natuurcamping in Polen, ergens aan de rand van de weg in Scandinavië of op een pittoreske Franse camping in de bergen, jij bent altijd voorzien van elektriciteit die niet belastend is voor het milieu. Een van de opties is om te kiezen voor vaste zonnepanelen op het dak van de caravan of camper. Hiervoor zijn verschillende panelen beschikbaar die allemaal hun eigen voor en nadelen hebben.

Luxe, energiezuinige roadtrip

Door je vervoer energiezuiniger te maken en je eigen energie ter plaatse op te wekken kun jij voordelig, energiezuinig op vakantie. Je roadtrip blijft zo luxe als je wilt en je bent van alle gemakken voorzien. Echter, uiteindelijk zal deze vakantie voordeliger zijn dan je gewend bent en daarnaast ook nog milieuvriendelijker. Een goede reden om je roadtrip te verlengen en heel Europa rond te gaan. Bekijk de diversiteit van ons eigen continent vanuit je eigen auto, caravan of camper.

Bekijk ook:

Reacties op dit artikel

Instagram