De dagen worden korter, de winterjassen komen tevoorschijn en het verlangen naar de latten stijgt. Je kan niet wachten om van de pistes in Oostenrijk af te glijden en te eindigen met een lekker drankje op de après-ski. Maar wat is nou dé place to be voor het nieuwe seizoen? Wij vertellen jou de populairste bestemming waar Nederland gezien willen worden dit seizoen.

Zillertal Arena

Bekend en berucht onder de Nederlandse skiërs is de Zillertal Arena. Dit gebied kent de beste après-ski en heerlijke pistes. Het is een veelzijdig skigebied waar je van recreatie skiër tot freestyler goed uit te voeten kan. Veruit het populairste dorp in dit gebied is Gerlos, maar ook Zell am Ziller en Königsleiten doen het goed. De Zillertal Arena kent veel Nederlandse skileraren en de 20 km lange bergrug geeft voldoende plezier voor een prachtige skitocht.

Serfaus-Fiss-Ladis

Lekker sportief op pad met het hele gezin! Er zijn weinig skigebieden zo erg gericht op families als de dorpen Serfaus, Fiss en Ladis. Door de sneeuwkanonnen is het altijd sneeuwzeker, ook als de witte vlokken niet zijn gevallen. Naast dat het voor de ouders, opa’s en oma’s heerlijk vertoeven is, staan de kinderen hier ook te springen. Voor alle leeftijden wordt het hier naar de zin gemaakt. Ook zijn de skischolen helemaal ingericht om de beste lessen te geven. Jezelf vervelen in Serfaus zal hier zeker niet voorkomen.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

In Saalbach-Hinterglemm is het werkelijk elke week wel feest. Een skigebied met 270 km aan pistes brengt beginnend en gevorderd skiër of snowboarder een heerlijke wintersportvakantie. Dit gebied is erg in trek onder de Nederlanders doordat  het een gevarieerd gebied is met vele opties. Met toegankelijke afdalingen en betoverend berglandschap is elke tocht gegarandeerd genieten. De naasten dorpen weten goed hoe ze een feestje moeten bouwen en bij de après-ski worden de dagen goed afgesloten.

Ook weer vrolijk naar huis

De populairste skigebieden staan garant voor plezier en vertier, maar skiën blijft een sport. En een sport is onlosmakend verbonden met blessures en ongelukken. Ieder jaar weer raken mensen gewond, veroorzaakt door drukte, slechte voorbereidingen en het niet volgen van de pisteregels. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook weer met een lach naar huis gaat? Een helm is tegenwoordig een fashion item maar het is zeker nog steeds een hele belangrijke bescherming. Bescherm jezelf ook met een goede bril en handschoenen. Houd rekening met anderen en pas je snelheid aan zodat je ten alle tijden kan uitwijken of remmen. Misschien wel de belangrijkste tip: zorg voor een goede verzekering. Zelfs de goedkoopste zorgverzekering kan je redding zijn op wintersport. Een ongeluk kan iedereen overkomen, dus je kan er maar beter goed op voorbereid zijn!

Bekijk ook:

Reacties op dit artikel

Instagram