Glamping is al jaren een trend die ook de komende tijd nog flink in populariteit zal toenemen. Maar wat houdt het nu precies in? Wat is glamping? En waarom is het zo in trek onder vakantievierders? Daar vertellen wij je graag wat meer over!

Glamorous Camping

Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous‘ en ‘camping‘. Het is een luxe manier van kamperen waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Je hoeft niet meer met je wc-rol naar het sanitairgebouw te lopen en ook douchen kan gewoon op je eigen plek. Glampings zijn van alle gemakken voorzien en perfect geschikt voor mensen die graag buiten zijn maar niet de ongemakken van het kamperen willen ervaren. Kamperen middenin de natuur met de luxe en het comfort van thuis, dat klinkt toch als de perfecte vakantie?

Waar glamping in eerste instantie echt een hype was, is het ondertussen veel meer ingeburgerd en kiezen steeds meer vakantiegangers voor een mooie glamping aan zee, in het bos of in de buurt van een meer. Veel glampings in Europa zijn gelegen aan natuurrijke plekken waar vakantievierders optimaal kunnen genieten van het buitenzijn. Het trekt mensen over de streep die voorheen vooral kozen voor een appartement of hotel, maar nu helemaal into het luxe kamperen zijn. En geef ze eens ongelijk. Veel accommodaties bieden dusdanig bijzondere overnachtingsplekken aan, dat je je echt even in een andere wereld waant.

Verschillende soorten glamping

Nu we de term glamping wat meer hebben opgehelderd, vraag je je misschien af over wat voor een soort overnachtingsplekken we het dan hebben. Waar het eerst de wat luxere kampeerplekken betrof, heeft glamping ondertussen een heel nieuwe betekenis gekregen. Tegenwoordig bieden de beter glampings allerlei manieren van luxe en bijzondere overnachtingsplekken aan. Wat dacht je van slapen in een boomhut of safaritent? Of ga heerlijk relaxen aan het strand in een van de vele strandhuisjes die we in ons land rijk zijn. En heb je al eens aan overnachten in een echte yurt gedacht? Dit is een ronde tent met een houten framewerk die vooral gebruikt wordt door rondtrekkende nomaden. Door de bouw is het een woonvorm geworden die goed bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Ook overnachten in een tipi tent of op prachtige glampings aan het water is een echte belevenis. Ook vind je in zowel ons land als in de rest van Europa de zogeheten tiny houses. Voor wie niet bekend is met deze term: een tiny house is – zoals de naam al doet vermoeden – een klein huisje op wielen die vooral gebouwd zijn uit de overtuiging dat je met zo weinig mogelijk spullen, duurzaam en eenvoudig kunt leven. Oftewel: consuminderen. Het is een vorm van vakantievieren dat overgewaaid is uit Amerika, en vooral geschikt voor mensen die van minimalisme houden en bewuster willen leven.

Tijd voor iets nieuws

Ben jij helemaal enthousiast geworden van dit verhaal en kun je niet wachten om jouw volgende vakantie eens over een andere boeg te gooien? Kies dan voor een mooi glamping in een natuurrijk gebied en kom even helemaal tot rust. Op Supertrips hebben wij de mooiste glampings voor je geselecteerd. Ga jij graag in eigen land op vakantie of kies je liever voor een mooie plek in Europa? Geen probleem, wij bieden accommodaties in binnen- en buitenland aan. Glamping is geschikt voor iedereen die graag buiten is maar wel het comfort van een hotel of appartement wil ervaren.

Reacties op dit artikel

Instagram