We staan allemaal te popelen om na corona weer lekker de grens over te gaan, avonturen te gaan beleven en landen te verkennen. Of je nu 1 week op vakantie wilt of er meer weken voor uit trekt. Een roadtrip is natuurlijk de ideale manier om je ’travel fever’ te stillen! Hoewel sommigen de hele kofferbak vol gooien met tenten, opzet materiaal en ga zo maar door, hebben wij een beter idee. Bespaar je die moeite en zet liever twee extra bestuurders in je auto. Zo kun je kilometers maken, terwijl jij naar een compleet ingerichte bijzondere overnachting rijdt.

roadtrip-europa
roadtrip-europa

Beginpunt

Nederland | Zeeland

Het beginpunt van je roadtrip door Europa begint natuurlijk lekker in Nederland. Waarom? In deze geweldige tiny houses móet je sowieso een keer hebben overnacht. En als tweede? Weet je meteen of je alles bij je hebt. Kun je heerlijk beginnen met genieten en je oude vertrouwde supermarkt is gewoon nog om de hoek. Ook kun je makkelijk nog even de laatste dingetjes (autospelletjes) halen!

Bekijken
1
ultieme-roadtrip-door-europa
roadtrip-europa

Roadtrip halte 2

België | Antwerpen

Zo! Eerste halte over de grens. En wat ga je doen? Even lekker alle stress en zorgen van je afspoelen in de sauna van een geweldig natuurhuisje bij Antwerpen. Kun je lekker uitgerust weer door naar je volgende bestemming. Zin om meteen wat te beleven? Ontdek dan de cultuurrijke stad Antwerpen! Of ga langs leuke schattige Belgische dorpjes en proef de bourgondische biertjes.

Bekijken
2
leuke-roadtrip-voor-de-zomer
roadtrip-europa

Roadtrip halte 3

Frankrijk | Parijs

Op naar de volgende locatie! Beleef een avontuurlijke overnachting in een prachtige boomhut in Cachette. Hier kun je heerlijk slapen op 6 meter hoogte en op maar één uurtje afstand van de Eiffeltoren. Struin de Franse winkelstraten af, bezoek de vele chateaus en ervaar de rustieke Franse cultuur.

Bekijken
3
roadtrip-europa
roadtrip-europa

Roadtrip halte 4

Spanje | Andalusië

Aangekomen in Spanje. Dat betekent palmbomen, zon en zee! Na de lange reis duik je natuurlijk in een luxe resort in Málaga! Verken de pittoreske Spaanse dorpjes, proef culinaire hoogstandjes en geniet van de heerlijke Spaanse wijnhuizen die je onderweg vast en zeker tegen komt!

Bekijken
4
roadtrip-europa-auto-touren
roadtrip-europa

Roadtrip halte 5

Portugal | Vila Real

Ontdek de Portugese kust, Bélem Tower en de andere waanzinnige bezienswaardigheden! Ontdek romantisch Portugal vanuit je auto en overnacht in één van de bijzondere bungalows in Pedras Salgadas. In de nabije omgeving vind je een luxe spa centrum met sauna en stoombad! Kun je weer even heerlijk ontspannen na de lange tour.

Bekijken
5
leuke-roadtrip-met-de-auto
roadtrip-europa

Roadtrip halte 6

Italië | Venetië

Wat ook zeker niet mag ontbreken aan je roadtrip is Venetië. Omringd door Italiaanse sferen is dit land ook geschikt voor een onvergetelijk avontuur! Ga lekker met je gondel over de wateren en laat je toezingen door de gondelier. Bezoek Saint Marks’ Basilica en beleef nog veel meer. Bekijk meteen een voordelige, maar luxe  glamping die ook zeker een bezoekje waard is!

Bekijken
6
leuke-roadtrip-met-de-auto
roadtrip-europa

Roadtrip halte 7

Griekenland | Santorini

Next stop? Griekenland! Deze iconische cultuur is geweldig om eens te ervaren. Struin door de straten met prachtige witte gebouwen, geniet van de zon, de zee en bezoek de Akrotiri.  Het is ook bijna onmogelijk om de heerlijke Griekse keuken niet uit te proberen! ’s Avonds kun je heerlijk bijkomen in een luxe villa met waanzinnig uitzicht!

Bekijken
7
roadtrippen-auto-europa
roadtrip-europa

Roadtrip halte 8

Kroatië |  Split

Op naar de volgende locatie! En waar anders dan naar het mooie Kroatië?  Trek een dagje door het Krka- park vol watervallen, struin door Diocletian’s palace en bezoek de witte stranden. Voor je bijzondere overnachting boek je natuurlijk een geweldige glamping accommodatie! Kun je weer even bijkomen.

Bekijken
8
europa-roadtrip-met-de-meiden
roadtrip-europa

Roadtrip halte 9

Slovenië | Bled

In Slovenië wordt je omringd door prachtige bosrijke gebieden, dus de autotrip door dit land is gegarandeerd waanzinnig mooi! Overnachten doe je in Garden Village bij het befaamde Bled. Lekker genieten van je eigen jacuzzi, luxe tenten en geweldig uitzicht!

Bekijken
9
leukste-roadtrip-door-europa
roadtrip-europa

Roadtrip halte 10

Oostenrijk | Tirol

Oostenrijk is niet alleen geschikt voor leuke wintersport vakanties, maar is ook een waanzinnig mooi land om in de zomer op vakantie te gaan! Ontdek de gezellige Oostenrijkse cultuur, reis door prachtig Wenen en overnacht op een gave glamping met super leuke activiteiten! Die kun je hieronder bekijken.

Bekijken
10
roadtrip-met-de-auto-europa
roadtrip-europa

Roadtrip halte 11

Duitsland | Eifel

Als laatste stop, voordat je weer terug bent in Nederland hebben we deze geweldige locatie in Duitsland! Eifel is een prachtig gebied, waar je écht eens langs moet! Overnachten kan heerlijk in deze relax cottage met jacuzzi. En binnen no-time sta je weer met beide benen in Nederland.

Bekijken
11

Roadtrippen maar!

Het maakt eigenlijk niet uit waar je naartoe rijdt of hoeveel tussenstops je maakt, want ’the journey is the destination’ toch? Je roadtrip door Europa kun je daarom ook helemaal zelf inrichten. Ga jij liever voor het geweldige tour door Oost-Europa? Of roadtrip je liever door Scandinavië of alleen Frankrijk? Met google maps kan het tegenwoordig allemaal. Reizen is nog nooit zo makkelijk geweest. Zolang jij maar naar een bestemming gaat waar je accommodatie alles voor elkaar heeft, zodat jij geen kilo’s hoeft mee te slepen. Dus met wie ga jij dit volgende avontuur beleven?

Ben jij in voor een roadtripje door Nederland? Bekijk dan onze blog over geheime plekjes in Nederland!

Ontdek ook de 15 meest romantische overnachtingen van Europa!

Duurzaamheid van een Roadtrip

De kwestie duurzaamheid blijft een lastige situatie. Want aan de ene kant rijd je in een auto, wat minder goed is voor het milieu. Aan de andere kant, rijd je niet met vier verschillende auto’s die wellicht allemaal hun eigen weg waren gegaan. Vergeleken met de uitlaatgassen van een vliegtuig is de auto natuurlijk altijd een betere optie om mee te reizen. Maar wil je nu graag bijdragen aan het milieu, dan hebben wij wel wat leuke ideetjes! Plant bijvoorbeeld een boom op iedere locatie (of land) waar je bent. Help ook mee door netjes je afval altijd weg te gooien. En bekijk deze blog eens over tips voor een duurzame roadtrip! Heb jij nog meer leuke ideetjes voor een duurzame reis? Laat het ons weten!

 

 

Reacties op dit artikel

Instagram