Denk je om het milieu en wil je graag een steentje bijdragen aan een leefbare wereld? Dan is een overnachting in een duurzaam vakantiehuis iets voor jou. Bij duurzame vakantiehuizen wordt er zoveel mogelijk rekening houden met de natuur. De huisjes bestaan vaak uit natuurlijke materialen, het heeft bijvoorbeeld zonnepanelen en wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke producten. Daarnaast staan deze vakantiehuizen vaak op een prachtige plek in de natuur. Het is de perfecte plek om even te onthaasten en genieten van de rust en de ruimte om je heen. Toe aan een ontspannen overnachting waarbij je ook let op het milieu? Bekijk dan snel deze 6 gave duurzame vakantiehuisjes in Nederland.

duurzame-overnachting-in-groningen
duurzame-overnachting-in-groningen
duurzame-overnachting-in-groningen

Duurzaam natuurhuisje in Groningen

Op zoek naar een rustgevende vakantie, waarbij je ook lekker actief bezig kunt zijn in de natuur? In dit natuurhuisje in Groningen ben je even weg van alle drukte en het geeft je geweldig uitzicht over de landerijen. Zo kom jij in alle privacy helemaal tot rust. In de directe omgeving vind je tal van wandel- en fietsroutes en kan je watersporten beoefenen op het Schildmeer.

Bekijken
1
slapen-in-een-bijzonder-natuurhuisje
slapen-in-een-bijzonder-natuurhuisje
slapen-in-een-bijzonder-natuurhuisje

Natuurhuisje in het bos

Dit sfeervolle wikkelhuisje is volledig gemaakt van gerecycled karton! Dit is dus het perfecte huisje voor een duurzame overnachting in het bos. Het huisje beschikt over alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf en daarnaast mag je gebruik maken van alle faciliteiten van Stayokay Apeldoorn. Er is geen WiFi aanwezig, hierdoor kan je echt even samen zijn en genieten van de bosrijke omgeving.

Bekijken
2
vakantiepark-soof-3
vakantiepark-soof-1

Luxe Eco-Lodges met hottub

Het eerste park van Nederland met een A-triple keurmerk duurzaam: Boutique Parc Soof. Hier staat duurzaamheid centraal en zijn alle Eco-Lodges op dit park voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Voor extra luxe zijn er lodges met hot tub aanwezig. Tijdens je verblijf in een van deze lodges ervaar je een oase van rust.

Bekijken
3
Kampeervlot
kampeervlot-slapen-in-de-natuur
Slapen op een vlot

Kamperen op een vlot

Op zoek naar een originele en avontuurlijke overnachting? Ga slapen op een duurzaam kampeervlot! Dobberen op het water, ver weg van alle drukte op een prachtig natuurrijke locatie. De vlot is alleen bereikbaar met een kano en dat is ook gelijk de leukste manier om de omgeving te verkennen. Dit is back to basic in eigen land.

Bekijken
4
tiny-nature-house
Tiny-nature-house-slapen-in-een-natuurhuisje4
Tiny-nature-house-slapen-in-een-natuurhuisje5

Duurzame Tiny House

Ga zelfvoorzienend overnachten op de Veluwe. Deze unieke Tiny House heeft namelijk een pelletkachel, droogtoilet en zonnecellen. Je bent omgeven door de natuur, maar de gezellige steden Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort liggen op slechts een half uurtje rijden.

Bekijken
5
hotel-tien-torens-zoutelande-zeeland
Accommodatie Hotel Tien Torens

Duurzaam hotel in Zeeland

Verborgen op de hoogste duin van de Zoutelande ligt het duurzame Duinhotel Tien Torens. Dit is een uniek hotel die door beplanting in de zomer koel blijft en in de winter je lekker warm houdt. Wordt wakker met het geluid van de golven, ervaar volledige rust en privacy op het terras en maak gebruik van de luxe faciliteiten. Een fijne plek voor zowel een gezinsvakantie als een romantisch nachtje weg met z’n tweeën.

Bekijken
6

Duurzame vakantiehuisjes in Europa

In Nederland zijn er genoeg toffe duurzame huisjes te huur. Voor wie liever de grens over gaat voor een vakantie in de natuur, is er ook genoeg keus. Wat dacht je van dit natuurhuisje in België? Of deze duurzame appartementen voor een wellness vakantie? Een leuke bestemming voor een fietsvakantie door Europa of ga met de trein in plaats van de auto om de CO2 uitstoot te verminderen.

Als je kiest voor een overnachting in een duurzaam vakantiehuis, zorg je ervoor dat de volgende generatie ook nog kan genieten van de prachtige natuur. Goed bezig!

Reacties op dit artikel

Instagram