Duurzame overnachtingen. Duurzaam reizen is niet alleen mega belangrijk voor het milieu, maar ook ontzettend leuk! Vooral in deze leuke eco accommodaties. Zo kun jij heerlijk genieten van je duurzame vakantie, zonder je te veel zorgen te maken over de planeet. Ben jij er ook aan toe om lekker verantwoord te genieten? Dan hebben wij wat ecologische pareltjes voor jou!

eco-accommodaties
duurzaam-op-reis
duurzame-overnachtingen

Luxe Eco-Lodges in Nederland

Op Boutique Parc Soof vind je maar liefst 52 luxe Eco Lodges. Deze gave duurzame accommodaties zijn voorzien een moderne uitstraling, luxe inrichting, zonnepanelen en een warmtepomp. Geniet van een oase van rust en natuur, terwijl jij rekening houdt met jouw impact op de wereld. Benieuwd naar deze eco accommodaties in Nederland?

Bekijken
1
duurzaam-tiny-house
duurzame-overnachtingen
duurzaam-natuurhuisje

Duurzaam Natuurhuisje in België

Ook een gave tip voor een verantwoorde reisbestemming is dit duurzame natuurhuisje in Antwerpen. Dit natuurhuisje is voorzien van een Finse sauna, een koudwaterbad en is verstopt midden in de natuur. Hier kun je genieten van een heerlijk vakantie omringd door groen, terwijl jij je carbon-footprint minimaal houdt.

Bekijken
2
ecologische-reisbestemmingen
duurzame-overnachtingen
bijzondere-duurzame-plekjes

Duurzame Natuurhuisjes in Slovenië

Gevestigd in de natuur van Slovenië vindt je ontzettend mooie duurzame appartementen. Op een paar minuutjes lopen van deze gave Nature Apartments vind je het bekende kuuroord Terme Olimia, zodat je heerlijk tot rust kunt komen tijdens jouw verantwoorde vakantie. Omring jezelf met natuur en wellness  bij jouw duurzame overnachting in deze luxe eco accommodaties.

Bekijken
3
duurzame-overnachtingen
ecologische-accommodaties
duurzaam-op-reis

Duurzame glamping in Nederland

Een echt biologisch pareltje is camping Buitenland in Nederland. Zij streven ernaar om zo veel mogelijk impact te verminderen en daardoor staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Van de heerlijke biologische biertjes, lokale producten tot de zelfgebouwde unieke ecologische accommodaties. Ook kun je hier met je eigen kampeerspul heerlijk overnachten. Deze duurzame glamping moet zeker op je lijstje staan!

Bekijken
4
eco-accommodatie
ecologisch-overnachten
duurzaam-op-reis

Eco-vakantiewoning in Italië

Deze volledig ecologisch gebouwde boerderij is gevestigd tegen de bergachtige Apenijnen in Toscane. Verstopt tussen wijnvelden, olijfgaarden en gezellig tussen de ezels. Bij boerderij Gli Asini Felici kun je gegarandeerd genieten tijdens een verantwoorde vakantie in Italië. Voeg jij deze ook toe aan jouw lijst met ecologische reisbestemmingen?

Bekijken
5
eco-overnachting-nederland
duurzaam-hotel-nederland
duurzaam-hotel

Duurzaam hotel in Nederland

Dit unieke, maar vooral duurzame hotel in Nederland, biedt ook een heerlijk plekje voor een milieubewuste vakantie. In dit luxe hotel kun je verantwoord genieten van luxe, stijl en privacy. Gevestigd tussen de duinen staat hotel Tien Torens klaar voor een heerlijke vakantie aan zee. Ben jij klaar voor een verantwoorde vakantie vol rust, ruimte en luxe?

Bekijken
6
duurzaam-overnachten
duurzaam-overnachten
duurzaam-overnachten

Duurzaam Bed & Breakfast in Nederland

Ook bij dit prachtige, duurzame Bed & Breakfast kun je verantwoord relaxen. Met de eigen wijngaard, wijnproeverijen en moderne inrichting is dit het perfecte plekje voor een weekend of weekje genieten. Alle maaltijden worden huisgemaakt van verse producten en de omgeving is ook zeker een aanrader om te ontdekken! In dit luxe b&b in Limburg staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dat merk je aan alles om je heen. En wie kan er nu nee zeggen tegen huisgemaakte wijnen?

Bekijken
7
ecologisch-overnachten-over-de-grens
duurzame-accommodaties-glamping
duurzame-camping

Eco Accommodaties in Frankrijk

In het bos van Senoches liggen deze prachtige eco accommodaties verscholen tussen de bomen. Op Huttopia Village Senoches in Frankrijk vind je luxe safaritenten, gezellige chalets en knusse tenten op houten vlonders rondom het meer van Badouleau. Dit ecologische park beschikt over leuke faciliteiten voor een ideale verantwoorde vakantie in Frankrijk. Met wie ga jij genieten van het riante zwembad of de heerlijk sauna?

Bekijken
8

Duurzame overnachtingen

Het voornaamste voordeel van duurzame overnachtingen, is natuurlijk dat je verantwoord kunt genieten. Niet alleen houd je rekening met jouw impact op de planeet, maar je kunt tegelijkertijd ook heerlijk uitrusten tijdens jouw ecologische vakantie. Over de hele wereld zie je (gelukkig) een mooie groei in verantwoorde reisbestemmingen voor een ideale eco overnachting. Waar gaat jouw volgende reis naartoe? Naar een biologisch hotel in Nederland? Of stap jij de trein in en ga jij duurzaam op reis naar een andere verantwoorde overnachting? Waar jij ook je unieke ecologische overnachting gaat vieren, op luxe hoef je er zeker niet op achteruit te gaan. Maar dat heb je waarschijnlijk al gezien bij de bovenstaande eco accommodaties.

Ook interessant voor jou:

Wat is duurzaam op vakantie gaan?

Duurzaam op vakantie gaan is lekker bijkomen en relaxen, terwijl het milieu daar geen last van heeft. Daarmee zorg je dat de generaties na jou ook van de wonderlijke wereld kunnen genieten. Zorg dus tijdens jouw volgende vakantie voor een minimale 'carbon-footprint'.

Wat is de meest duurzame manier van reizen?

Om ervoor te zorgen dat je zo duurzaam mogelijk op reis gaat, moet je met een aantal dingen rekening houden. Dat houden kleine dingen in zoals geen afval achterlaten, tot grote dingen zoals je CO2 uitstoot. Twee kleine tips zijn bijvoorbeeld de trein nemen in plaats van een vliegtuig en plastic zo veel mogelijk vermijden.

Wat is de meest milieuvriendelijke manier van transport?

De meest milieuvriendelijke manier van transport is op dit moment de trein. Maar met de komst van elektrische auto's kan dat natuurlijk grandioos veranderen. Daarom geven wij het liefst de tip; houd nieuwe innovaties goed in de gaten!

Reacties op dit artikel

Instagram