Een tripje waarbij je een of meerdere nachten ergens anders overnacht is (als het goed is) altijd al leuk. Maar het wordt wel heel speciaal als je ook nog eens kiest voor een bijzondere overnachting. Slapen in een kasteel bijvoorbeeld, of in een boomhut. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden! Om je een idee te geven, zetten we in deze blogpost de 10 leukste bijzondere overnachtingen in Nederland voor je op een rij.

1. Slapen in een vliegtuig

Denk je bij slapen in een vliegtuig aan een ongemakkelijke stoel in de Economy Class? Het kan anders! Er bestaan speciale vliegtuighotels met luxe hotelsuites. Zo heb je in de Vliegtuigsuite op vliegveld Teuge het hele vliegtuig voor jezelf alleen. Het luxe ontbijt wordt in je 40 meter lange vliegtuigsuite geserveerd.

2. Slapen in een kasteel

Voor iedereen die altijd al heeft willen leven als een prins(es) is slapen in een kasteel een droom die uitkomt. Zodra je door de kasteelpoort loopt, is het net alsof je in een andere tijd belandt. Zie jij jezelf al je intrek nemen in Hotel Kasteel Geulzicht met zijn stoere torens met kantelen en rood-witte luiken? Maar we hebben meer. Bekijk direct meer kasteelovernachtingen.

3. Slapen in een boomhut

Boomhutten zijn helemaal hot en variëren van rustieke optrekjes tot luxe blokhutten op grote hoogte. Bij Boomhut Cachette in Frankrijk betekent slapen in een boomhut ook echt overnachten midden tussen de eikenbomen. Hier kun je vertoeven op wel 6 meter hoog!

4. Slapen in een strandhuisje

’s Avonds eindeloos kijken hoe de zon in de zee zakt en ’s morgens wakker worden bij het geruis van de branding – slapen in een strandhuisje is echt het toppunt van relaxen. Vaak hebben deze huisjes een glazen gevel, zodat je ook binnen kunt uitkijken over zee. Kijk maar eens naar deze Strandhuisjes in Zeeland, die ook nog eens een mooie uitvalsbasis vormen om bij minder weer in een binnenzwembad te zwemmen.

5. Slapen in een woonboot

Slaap je liever op het water in plaats van aan het water? Kies dan voor een overnachting in een woonboot. Slapen in een woonboot kan natuurlijk in het centrum van Amsterdam, maar ook op de mooiste plekjes in de natuur, zoals bij Woonboot Ecostay De IJsvogel bij Kampen of bij Centerparcs De Eemhof.

6. Slapen in een safaritent

Safaritenten zijn ideaal als je houdt van avontuurlijk overnachten in de natuur, maar ook wel wat comfort wilt. Dankzij het canvas waan je je in elke safaritent een beetje in Afrika. Ga je slapen in een safaritent van vakantiepark Beekse Bergen, dan kun je zelfs uitkijken over de wilde dieren van het safaripark. We hebben ook nog meer luxe safaritenten.

7. Slapen in een tiny house

Er zijn mensen die hun hele huisraad de deur uit doen om minimalistisch en duurzaam te gaan leven in een tiny house. Mocht je twijfelen of deze manier van leven ook iets voor jou is, dan kun je het gewoon eerst een of meerdere nachten proberen. Na een nacht slapen in een tiny house op de Veluwe wil je misschien niets anders meer. Boek direct dit Tiny House op de Veluwe.

8. Slapen in een natuurhuisje

De natuur is voor veel mensen toch de beste manier om even helemaal te ontsnappen aan de hectiek van het alledaagse leven. Als je kiest voor slapen in een natuurhuisje, ben je helemaal alleen met de bloemetjes en de bijtjes. Dat deze natuurhuisjes er heus niet allemaal uitzien als een hutje op de hei, bewijst de Skyte NatureLodge op natuurkampeerterrein De Klashorst.

9. Slapen in een kerk

Je hoeft niet kerkelijk te zijn om een kick te halen uit slapen in een kerk. Bij slapen in een kerk kun je denken aan galmende ruimtes met enorme glas-in-loodramen, maar ook aan schattige kleine kerkjes zoals het Kraak van van Dam in Friesland. Het lijkt wel alsof het zo uit een sprookje komt!

10. Slapen in een bijzondere groepsaccommodatie

Vind je zulke bijzondere overnachtingen nou zo leuk dat je ze het liefst wilt delen met familie en vrienden, dan zijn er gelukkig ook genoeg bijzondere groepsaccommodaties. Slapen in een groepsaccommodatie hoeft dus zeker niet saai te zijn. Wat denk je ervan om met zijn allen te komen slapen in de watertoren van Vlissingen? Als dat niet bijzonder is…

Tot zover onze 10x bijzondere overnachtingen. Maar er zijn natuurlijk nog meer unieke plekjes te vinden waar je een nachtje kunt komen slapen. Als je ook van bijzonder overnachten houdt, volg ons dan zeker op social media. Daar delen we namelijk nog veel meer unieke accommodaties.

Gerelateerde artikelen: 

Reacties op dit artikel

Instagram