Bijzonder overnachten in een kerk

Je ziet en voelt een rijke geschiedenis wanneer je in de buurt komt van een kerk. Hoge ramen met glas-in-lood, bijzondere beelden en een historische plek, zorgen ervoor dat kerken iets magisch hebben.

Slapen in een kerk is iets wat de magie nog meer kan versterken. Zodra je een kerk binnenloopt, blijf je je verbazen over de weelderige elementen en de groteskheid van een kerk. En dan heb je het slaapvertrek nog niet gezien. Via lange hallen en oude trappen arriveer je bij de slaapkamer. De kamer ademt historie door de authentieke elementen die behouden zijn gebleven en je wordt overdonderd door de luxe die er te vinden is. Een bijzondere overnachting in een kerk is een ervaring die iedereen zou moeten meemaken.

Een bijzondere overnachting in een kerk betekent ook dat het zeer goed mogelijk is om vanuit hier de omgeving te ontdekken. Deze kerk hotels staan namelijk vaak op plaatsen, waar er van alles te beleven is in de buurt. En wist je dat het in de meeste kerk hotels mogelijk is om een prachtige bruiloft te organiseren. Overdag beleef je de ceremonie in de kasteeltuinen, ’s avonds feest op de binnenplaats en ’s nachts beleef je unieke overnachting in een van de kamers.

Kerk Hotel

Overnachtingen in een kerk zal iedereen bijblijven, want het is een unieke ervaring. Want tijdens een kerk overnachting maak je een unieke combinatie mee van geschiedenis en moderniteit. In sommige Kerk Hotels zijn luxe restaurants gevestigd of zijn er zelfs wellnessfaciliteiten, waaronder een jacuzzi, hammam en verschillende massage mogelijkheden. Ook de hotelkamers in een kerk zul je doen verbazen. Comfortabele (boxspring)bedden, een luxe badkamer met regendouche en er hangt een majestueuze sfeer. Op Supertrips is het mogelijk om bijzondere overnachtingen in een kerk te boeken in Nederland en België. Vaak beschikken deze kerk hotels of kloosters over 4-sterren, omdat de luxe die te vinden is in deze historische panden ongeëvenaard is.