Bijzondere overnachtingen
Geselecteerd door Supertrips

Pitkamperen

België - Wuustwezel

€ 65
Prijs per kamer per nacht
Nena de Roey
Deze accommodatie is direct boekbaar Naar de website
Algemeen
Faciliteiten
Activiteiten
Ligging
Voorwaarden
Extra info
Zin in een onvergetelijk kampeeravontuur dicht bij huis? Kom dan pitkamperen middenin de natuur! Het pitkamperen is een project van vzw Kempens Landschap.

Hou je van kamperen en heb je geen last van hoogtevrees? Probeer dan eens een nachtje pitkamperen uit op zo’n drie meter hoogte! Je slaapt in een hangend kunstwerk waar je met twee volwassenen en twee kinderen in past.

Tijdens de zomer van 2016 hangen de vier tenten in een prachtige groene dreef op het domein van de Zusters Franciscanessen in Wuustwezel (30 min rijden vanaf Antwerpen). Hier werden vroeger vrouwen opgeleid tot missiezuster, maar nu is het domein een openbaar park.

Via een laddertje klim je naar de ingang van de tent. Binnenin wacht je een ronde matras met een klein bankje. Nestel je gezellig in een pit en geniet door de ramen van het prachtige uitzicht. De volgende ochtend staat een ontbijt voor je klaar. Vlakbij is er een ingerichte kampplaats met basisvoorzieningen en een BBQ-stel.

De 4 tenten hebben allemaal verschillende namen en als je met een vriendengroep of groot gezin wil komen, en je wilt graag ‘samen hangen’, heb je de volgende opties:
- Heidebloem en Levenslust
- Amandina en Zonnelied

Beeldend kunstenaar Dré Wapenaar ontwerpt allerlei tijdelijke ruimtelijke creaties met staal, hout en canvas die balanceren op de grens tussen architectuur en sculptuur. De tenten wegen maar liefst 350 kg per stuk en zijn opgebouwd uit een stalen frame dat op twee plaatsen aan de boom bevestigd wordt. Daarna krijgt de tent een vloer en een ‘jasje’ uit tentdoek.

(Foto's Sigrid Spinnox)

Naar de website

Faciliteiten

  • Barbeque
  • Ontbijtservice
  • Toeristeninformatie

Activiteiten

  • Fietsroutes
  • Natuurpark
  • Pittoresque dorpen
  • Wandelroutes

Annuleringsvoorwaarden

Deze accommodatie hanteert zijn eigen annuleringsvoorwaarden, informeer naar deze voorwaarden bij de host.

Extra info

Geopend
juli tot augustus
Huisdieren
Niet toegestaan
Invaliden
Niet geschikt voor invaliden
Inchecken
16:30 uur
Uitchecken
11:00 uur
Schoonmaakkosten
Inclusief
Bedlinnen
Niet inclusief (€ -)
Kinderbed
Niet beschikbaar
Ontbijt
Inclusief
Toeristenbelasting
Inclusief

1 Boomtent

De Boomtent hangt zo'n 3 meter boven de grond en heeft een ronde vloer en dito matras (diameter 2m40). Er is een ook een klein bankje te vinden in de tent. Er is geen licht in de tent, dat dien jezelf mee te nemen. Het uitzicht vanuit de tent is magnifiek! De tent is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Boomtent
€ 65