Overnachten in een tiny house is momenteel erg populair. Een tiny house is meestal een klein, compact huisje voor 2 of 4 personen dat praktisch en vaak ook met een bijzondere stijl is ingericht. Veel tiny houses kun je vinden op mooie plekken in de natuur, aangezien back to basics en verblijven in de natuur vaak centraal staat bij zo’n minimalistische vakantiewoning. Een bijzondere ervaring gegarandeerd!

Bij Oesterdam in Tholen (Zeeland) hebben ze het iets groter en luxer aangepakt, want deze tiny house wordt ook wel een villa genoemd. Als je de inrichting bekijkt en het resort waar dit vakantiehuis staat, snap je wel waarom. Tijdens het valentijnsweekend sliepen mijn vriend en ik in zo’n tiny house bij Oesterdam. Het resort heeft een mooie ligging aan het water van het Zoommeer. Ik hou ervan, want als iets bij mij het gevoel van vakantie oproept is het uitzicht hebben op het water. Ik neem je mee naar onze trip!

Ruime vakantiewoning

Na een rit van 3 uur, van Enschede naar Zeeland, kwamen we op vrijdagmiddag aan op het vakantiepark. Overal lag nog sneeuw, want dit was de week dat zelfs overdag de temperatuur nog ver onder het vriespunt lag. Toen we eenmaal in de vakantiewoning aankwamen, ontdekten we gelijk een aangenaam pluspunt: de woning was al voor ons opgewarmd. Ook lag onze vakantiewoning direct aan het water. Niet alle woningen van dit type hebben deze ligging, dus daar hadden we erg veel geluk mee!

In de vakantiewoning vind je een keuken, woonkamer met eettafel en een trap naar boven. Op de bovenverdieping vind je een sfeervolle slaapvide. Beneden vind je nog een extra slaapkamer en een kleine badkamer. In de ruime vakantiewoning ontbreekt het je letterlijk aan niets. Zo beschikt de keuken bijvoorbeeld over een vaatwasser, een combi oven, een Nespresso apparaat en een koelkast met vriesvak. Back to basics is hier dus niet aan de orde en in plaats daarvan is het je allemaal extra comfortabel gemaakt. De Villa Oesterdam | 2 + 2 personen is, zoals de naam al zegt, geschikt voor maximaal 4 personen. Je kunt er als gezin met kleine kinderen terecht, maar de woning is ook zeer geschikt voor stellen.

Faciliteiten & omgeving

Het fijnste aan de locatie van deze vakantiewoning? Het luxe resort waar deze staat is uitgerust met een flink aantal top faciliteiten. Zo vind je een culinair restaurant/beachclub met cabanastrand en een jachthaven op het terrein van het resort. Ook zijn er diverse watersportmogelijkheden op het park en in de directe omgeving. In het hotel gedeelte van het resort vind je een wellnesscentrum met onder andere een belevingsbad, sauna’s, stoomcabine en relaxruimte. Villa gasten kunnen hier tegen een kleine vergoeding ook gebruik van maken (mits deze faciliteit is geopend, want nu is deze gesloten i.v.m. Corona).

Voor een ontspannen weekendje weg hoef je dus niet eens per se van het resort af. Wil je dat toch doen tijdens een langere vakantie, dan kun je uitwijken naar het pittoreske stadje Tholen (10 minuten rijden) het bourgondische Bergen op Zoom (25 minuten rijden) of de wereldstad Antwerpen (45 minuten rijden). Voor een aantal kleine strandjes kun je ook in de buurt van het resort terecht, maar voor de echt grote stranden ben je langer onderweg.

Zelf hebben wij het stadje Tholen verkend en hebben we daar gekeken naar de mensen die gingen schaatsen op het ijs rondom de vesting. Ook zijn we door het centrum gelopen dat nu natuurlijk iets minder sfeervol is dan wanneer de winkels wel geopend zijn. We hebben in ieder geval wel gezien dat Tholen een erg leuk stadje is voor een dagje uit!

Take-out mogelijkheden

Omdat het hartje winter was toen wij hier waren en Corona nog steeds om de hoek komt kijken, zijn veel faciliteiten van Oesterdam nu even niet geopend. Gelukkig was de take-out van het restaurant wel open en kun je nu tijdens je verblijf weer genieten van bijvoorbeeld een heerlijk 3-gangen menu of een rijk gevulde sushibox. 

Op zaterdagavond hebben wij een sushibox opgehaald in het restaurant en in ons vakantiehuis opgegeten. De chefs in het restaurant hebben hun werk voortreffelijk gedaan, want wij hebben er heerlijk van gegeten! Hetzelfde geldt voor de ontbijtbox die wij op zondagochtend hadden besteld. Hierin zaten verse broodjes, croissantjes, jus d’orange, smoothie, yoghurt met granola, divers beleg zoals filet americain, gerookte zalm en brie en natuurlijk een aantal rozenblaadjes, want het was ten slotte Valentijn 🙂

Conclusie

De tiny house was erg ruim, luxe en sfeervol ingericht en de bedden slapen heerlijk (ook niet geheel onbelangrijk). Een fijne extra was een privé wellness faciliteit geweest, zoals een ligbad/whirlpool of een privé sauna. Toch is dit een mega fijne plek voor een vakantie, door de ligging aan het water van het Zoommeer en de comfort die je hebt in het vakantiehuisje. Een extra pluspunt van de tiny house was de directe ligging aan het water, waardoor we een erg mooi uitzicht hadden. En ondanks het feit dat niet alle faciliteiten van het vakantiepark geopend waren, hebben wij enorm genoten van deze staycation!

Ook slapen in een tiny house bij Oesterdam?

Bekijk de accommodatie

Door Maaike Sanders

Reacties op dit artikel

Instagram