Slapen in een boomhut? Boomhutovernachtingen zijn razend populair en wij begrijpen wel waarom. ‘Een bijzondere overnachting tussen de bladeren over de hele wereld’, wie wil dat nou niet ervaren? Iedereen toch! Want zeg nou zelf… jij droomde als kind toch ook van een eigen boomhut? We hebben een top 10 boomhut overnachtingen voor je samengesteld om de keus misschien iets makkelijker te maken.

1. Garden Village Bled

Bovenaan het lijstje staat toch wel deze sprookjesachtige boomhut in Slovenië. Niet alleen deze glamping accommodatie is prachtig, maar de omgeving ook. Er zijn zes boomhutten welke comfort bieden voor 4 personen. De boomhutten hebben een stijlvol design en ingericht op ontspanning. Er zijn 2 slaapkamers, een zitgedeelte, een kleine keuken, balkon en tv. Het meer van Bled is echt de moeite waard om te bezoeken. Benieuwd naar meer?

Bekijk meer

2. Natuurhuisje in Raray

Van Slovenië gaan we door naar Frankrijk. Deze luxe boomhut in Frankrijk met hottub staat zes meter hoog en laat je optimaal genieten van de Franse natuur. De hottub kan verwarmd worden tot 42°C en daardoor is dit de perfecte plek om samen te relaxen. Via een loopbrug kom je bij het terras van de boomhut. ’s Ochtends staat het ontbijt voor jullie klaar en dat maakt deze boomhut zeker een aanrader voor een romantisch weekendje weg.

Bekijk meer

3. Les Ormes

De volgende boomhut die we je willen laten zien is ook in Frankrijk. Deze milieuvriendelijke boomhut in Epiniac is perfect voor een avontuurlijke vakantie met z’n tweeën of met het hele gezin. De boomhutten zijn via een tokkelbaan of kabelladder bereikbaar. Er is geen water of elektriciteit aanwezig, maar voor de koude winterdagen kun je wel gebruik maken van een klein verwarmingssysteem. Lekker back to basic dus!

Bekijk meer

4. Pedras Salgadas Spa & Nature Park

Als je op zoek bent naar een bijzondere boomhut overnachting, dan moet je zeker deze eens bekijken. Het Pedras Salgadas Spa & Nature Park in Portugal heeft ecologische boomhutten welke allemaal uniek zijn gelegen. De zeer mooie vormgeving en luxe inrichting met respect voor de natuur en omgeving zorgen voor een fantastisch verblijf. Elke boomhut heeft een eigen terras of balkon met een fenomenaal uitzicht over de bosrijke omgeving.

Bekijk meer

5. Tree House & Beach Suite

Op één van de mooiste stranden van Costa Rica ligt deze unieke boomhut. Een relaxte sfeer, volledige rust en totale privacy zijn hier de sleutelwoorden. Een bijzondere vakantie aan de Zuid-Caribische kust is zeker een goede keus. De boomhut bestaat uit 2 verdiepingen welke met elkaar in contact staan door middel van een stalen kabelbrug. Rond een grote Sangrillo boom is deze romantische boomhut gebouwd. Er zijn twee slaapkamers welke ruimte bieden voor 5 personen.

Bekijk meer

6. Boomhuis in Duitsland – CenterParcs

Iets dichter bij huis heb je dit fantastische boomhuis met vip-service van CenterParcs. In Nedersaksen, Duitsland vind je deze sfeervol ingerichte accommodatie met veel natuurlijke elementen. Het boomhuis heeft veel comfort en is geschikt voor 4 personen. Handig om te weten: wanneer je dit boomhuis boekt krijg je automatisch een VIP service! Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, een handdoekenpakket voor elke gast, gratis WiFi, een verzorgingspakket en nog meer!

Bekijk meer

7. Vakantiepark Mölke

Dacht je dat er alleen bijzondere boomhutten in het buitenland zijn? Dan heb je deze mooie boomhut in Overijssel nog niet gezien. Slapen in een boomhut is ook mogelijk op het 5-sterren vakantiepark Mölke. Word wakker met een prachtig uitzicht over het riviertje de Regge en het Twentse landschap. Verken de natuur met een gehuurde kajak of kano en beleef een ultieme boomhutvakantie in Nederland. Tip: laat een broodmand brengen voor een onbezorgde vakantie.

Bekijk meer

8. TreeHugger Boomhut in Toscane

Dit pop-up hotel in Italië is net even wat anders en avontuurlijker! Naast nog meer unieke overnachtingsmogelijkheden hebben ze nu ook de Novanta Treehugger Boomhut. Gebouwd in een 200 jaar oude eik met waanzinnig uitzicht over de valei in Borgo di Gello en de ruïnes van het bijliggende dorpje. De boomhut beschikt over twee platformen met genoeg ruimte om privé te relaxen. Naast dat er een badkamer aanwezig is kun je natuurlijk ook gebruik maken van de outdoor douche en toiletcabine, speciaal gemaakt voor de gasten van de boomhut.

Bekijk meer

9. Bijzondere overnachting in een Bome

De ‘Bome’ in Flevoland is een volledig geïsoleerde en afsluitbare accommodatie. Door de situering en het ontwerp heb je een bijzonder uitzicht en wordt de beleving op hoogte maximaal ervaren. Een heerlijke nachtrust in een groot tweepersoons bed is één van de zekerheden die de Bome te bieden heeft. Door de uitgebreide uitrusting lijkt het net of je in een hotelkamer bent.

Bekijk meer

10. Boomhut met jacuzzi

We sluiten deze top 10 af met een unieke boomhut in Spanje. Je slaapt in een luxe dome welke gebouwd is rond 3 Essen. Het geeft je prachtig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen. De boomhut beschikt over allerlei luxe faciliteiten en je hebt zelfs je eigen privé jacuzzi. Dat wordt nog eens een romantische overnachting in een boomhut!

Bekijk meer

Overnachten in een boomhut

Slapen in een boomhut is een unieke belevenis. Je verblijft op grote hoogte en je bent omringt door de natuur. Dit zorgt ervoor dat je volledig tot rust kunt komen en je weer helemaal opgeladen thuis komt. Voor extra ontspanning zijn er luxe boomhutten beschikbaar, met bijvoorbeeld een jacuzzi of hottub. Of kies voor een bijzonder ontworpen boomhut, zoals deze in Zweden. Kortom, een boomhut overnachting is perfect voor een romantisch nachtje weg!

Boomhut huren

Heb jij je favoriet nog niet kunnen vinden in de top 10 boomhut overnachtingen of ben je nieuwsgierig naar meer mogelijkheden tussen de bladerdaken? Wij hebben natuurlijk nog veel meer bijzondere boomhutten over de hele wereld!

Bekijk ook:

Reacties op dit artikel

Instagram