Vakantie en wellness – een betere combinatie is bijna niet denkbaar als je echt helemaal tot rust wilt komen. Je eigen hottub in huis of een wellnesscentrum op het park – meer heb je toch niet nodig? En het mooie is: je hoeft er niet ver voor te reizen. Er zijn genoeg vakantieparken met wellness in Nederland, zodat je ook makkelijk kunt kiezen voor een minibreak in een (lang) weekend. Heb jij ook wel oren naar zo’n heerlijk verwenweekend vol warmte en weldaad? Bekijk dan gauw deze 10 luxe vakantieparken met spa-faciliteiten en trakteer jezelf op een paar dagen pure ontspanning.

1. Dutchen Park Weideduyn

Park Weideduyn van Dutchen is een kleinschalig vakantiepark bij Schoorl met elf luxe vakantiehuizen. Hier kun je onder een rustiek rieten dak genieten van de Finse sauna, of vanuit je jacuzzi uitkijken over de velden. De precieze wellnessvoorzieningen variëren per vakantiewoning, dus er is er altijd wel één die aansluit bij jouw wensen. Naast Park weiduyn hebben we nog meer Dutchen parken verzameld.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Weideduyn 

2. Brinckerduyn

Kom helemaal tot rust in een luxe wellness huisje op het kleinschalige vakantiepark Brinckerduyn! Op dit weelderige vakantiepark in Friesland kun je overnachten in een duurzame villa in de natuur met privé wellness. Zo kun je helemaal ontspannen in jouw eigen Finse sauna, jacuzzi en/of privé zwembad die het hele jaar door wordt verwarmd. De luxe wellness woningen zijn geschikt voor maximaal 6 personen, dat is samen genieten van ultieme ontspanning!

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Brinckerduyn

3. Beerze Bulten

Misschien ken je Beerze Bulten vooral van de leuke voorzieningen voor kinderen. Maar ook volwassenen worden er verwend. Beerze Bulten beschikt namelijk over een heerlijk saunalandschap met onder andere een Finse sauna, een stoombad en een zoutgrot. Voor een massage of schoonheidsbehandeling kun je terecht bij de beautysalon. Wil je naast al die ontspanning ook nog lekker sporten, dan kun je gebruikmaken van de fitness. Wat denk je van een uurtje yoga tijdens je vakantie?

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Beerze Bulten

4. Landal Stroombroek

Tijdens een verblijf op Landal Stroombroek heb je echt alles bij de hand om op en top te ontspannen. Je hebt als gast namelijk gratis toegang tot Palestra Beauty & Wellness. Daar vind je onder andere verschillende sauna’s, een stoombad en een jacuzzi. Laat je verwennen met een van de gezichtsbehandelingen of massages en geniet na in het restaurant. Hier voel je je een echte VIP!

Zoek en boek een wellnessverblijf op Landal Stroombroek

5. Vakantiepark ’t Rheezerwold

Er zijn ook glampings met wellness en ’t Rheezerwold is daar een mooi voorbeeld van. Deze 5-sterrencamping in Overijssel heeft een Finse sauna en een infraroodsauna. Tussen de saunagangen door kun je gebruikmaken van de relaxruimte en het binnenzwembad. Als je dan niet compleet ontspannen naar huis gaat…

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Rheezerwold 

6. Hof van Salland

Als je liever volledige privacy hebt terwijl je geniet van de sauna, zijn de luxe wellness-vakantiehuizen van Hof van Salland echt iets voor jou. Deze vakantievilla’s zien er van buiten al erg mooi uit, maar binnen wacht hun grootste voordeel: je eigen sauna, sunshower en whirlpool. Een Wellness Lodge voor twee personen is ideaal voor romantische minibreak, maar er zijn ook vakantiehuizen met sauna voor vier tot zelfs veertien personen.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Hof van Salland 

7. Landal Hof van Saksen

Het wellnesscentrum van Hof van Saksen is wel heel compleet. Je vindt er een uitgebreid saunalandschap en kunt gezichtsbehandelingen, lichaamspakkingen, manicures/pedicures en massages boeken. Er zijn zelfs speciale wellnessbehandelingen voor kinderen van 6-16 jaar! Voor complete privacy kies je voor een verblijf in je eigen wellnessboerderij met een sauna, regendouche en bubbelbad. In de achtertuin van je vakantiewoning staat een jacuzzi om het hele jaar door van te genieten.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Hof van Saksen 

8. De Weelderik

Geniet van luxe en comfort bij De Weelderik in de Achterhoek. Op dit luxe vakantiepark kun je overnachten in een premium vakantiewoning met optie voor privé wellness. Zo kun je heerlijk ontspannen in je eigen infrarood sauna of een duik nemen in je verwarmde privé zwembad. Bovendien beschikken alle vakantiehuizen over een heerlijk terras met een Bastard Kamado BBQ waar je na een fijn wellness momentje samen kunt genieten.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij De Weelderik

9. Center Parcs Port Zélande

Center Parcts Port Zélande (op de grens tussen Zuid-Holland en Zeeland) biedt in Aqua Mundo de mogelijkheid om gebruik te maken van een sauna en een Turks stoombad. Maar dit park heeft meer: een eigen Beauty Center aan Zee. Zo wordt het wel heel makkelijk om je eens flink in de watten te laten leggen. Extra leuk is de mogelijkheid om samen van een massage te genieten in de speciale duo-cabine. Verblijf je in een VIP Cottage, dan heb je ook nog eens je eigen sauna en bubbelbad in huis.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Port Zélande 

10. Landal Esonstad

In vakantiepark Landal Esonstad (vlak bij de Waddenzee en nationaal park Lauwersmeer) kun je verblijven in luxe bungalows met een infraroodsauna. De extra luxe vakantiewoningen hebben zelfs een badkamer met jetstreambad, een sauna en een aparte wellnessruimte met een douche met stortemmer en een zonnebank. Zo heb je voor een paar dagen je eigen wellnescentrum in huis. Naast Landel Estonstad hebben we nog meer landal parken voor je op een rijtje gezet.

Zoek en boek een wellnessverblijf bij Esonstad 

 

 

Reacties op dit artikel

Instagram