Wat is staycation?

Door de pandemie, de avondklok en het social distancing zijn er nieuwe trends ontstaan op het gebied van reizen. Onder andere bijvoorbeeld de workation en de staycation trends. Maar waar komt het opeens vandaan en wat houdt het precies in? Het staycation concept is overgewaaid uit Amerika en support een vakantie in je eigen huis. Het woord is een Engelse samenvoeging van stay (verblijf of blijf) en vacation (vakantie). Dat houdt dus in dat je lekker in je eigen vertrouwde omgeving blijft voor een vakantie. Dat betekent dus je eigen huis of gewoon nog in je eigen land. Een staycation houdt dus eigenlijk niet in dat je lekker over de grens naar België gaat.

De staycation

Niet voor iedereen klinkt een thuisblijf vakantie als dé droomvakantie waar je nu al zo lang op wacht. Maar toch zitten er veel voordelen aan en is het stiekem erg leuk. Voor een staycation kun je namelijk heerlijk in je eigen huis blijven en op pad gaan in je dorp of stad als een echte toerist. Want, als je een beetje bent zoals ik, loop je toch vaak lángs die leuke toeristenpleisters zonder er echt bij stil te staan. En zie je door de jaren heen duizenden toeristen gepassioneerd de bekende routes fietsen en wandelen, zonder dat je jezelf er ooit aan hebt gewaagt. Wat ook erg fijn is tijdens jouw relax vakantie, is dat je lekker kunt slapen in je eigen bed. Want zo’n bed van een hotel is niet altijd zo comfortabel. Ook heb je geen last van een taalbarrière en ben je ook nog eens mega milieuvriendelijk bezig!

Vakantie in eigen land

Ik hoor het je al denken. Moet ik dan echt gewoon thuis blijven tijdens mijn vakantie? Ja en nee. Het is een trend die ideaal is voor mensen die toevallig al een zwembad in hun tuin hebben. Of bijvoorbeeld stiekem al een vakantie in hun wijnkelder van 40m2 kunnen houden. Maar niet iedereen heeft het geluk om in een huis te wonen waar je van alle gemakken voorzien bent. Sterker nog, de hoeveelheid mensen die dat geluk wél hebben is aanzienlijk kleiner. Een grote factor van de staycation is ook dat het duurzaam is. Je hoeft nergens heen en daarmee voorkom je weer CO2 uitstoot. Hoewel je portemonnee en de planeet je hier erg dankbaar voor zijn, zit niet iedereen hierop te wachten. Daarom kun je ook gewoon lekker in een leuk hotel, natuurhuisje of boomhut vertoeven, zolang het niet te ver is van je huis. Zo kun je alsnog milieuvriendelijk op vakantie. Oftwel; een vakantie in eigen land. Woon je toevallig dicht bij een grens, zoals Duitsland of België, heb je natuurlijk geluk! Maar op Supertrips vind je bijzondere plekjes overal verstopt in Nederland. Bekijk eens ons aanbod in Overijssel, Gelderland, Friesland, Noord-Holland, Noord-Brabant of Zeeland.

Tips!

Kies jij er ook voor dit jaar een staycation te doen? Goed bezig! En voor degene die tóch even een leuk plekje zoeken in Nederland hebben we op Supertrips wel een paar leuke tips voor je. Bekijk bijvoorbeeld eens deze gave accommodaties in Nederland:

Bekijk ze hier:

En zo hebben we nog veel meer bijzondere overnachtingen in Nederland.

Nu ook jij een expert bent op het gebied van de staycation trend, vraag je je misschien nog af: Wat is dan een workation?

Reacties op dit artikel

Instagram