Laat die krappe vliegtuigjes maar aan je voorbij gaan, want wij hebben wat beters voor je. Treinvakanties! Dit is niet alleen een veel relaxtere manier van reizen, maar het is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker. Of je nu op vakantie wilt naar Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen of Schotland. Pak gewoon de trein! Deze gave treinvakanties zijn al razend populair om (voornamelijk) twee redenen. Nummer 1: Duurzaam. Nummer 2? Lees dan vooral even verder.

Waarom treinvakanties?

Pfoe. Waar te beginnen? Er zijn namelijk zo ontzettend veel voordelen van het reizen met de trein. De belangrijkste reden is natuurlijk duurzaamheid. Maar naast dat dit de meest duurzame manier van reizen is, denken de meeste dat je met het vliegtuig het snelste reist naar korte afstanden. Dat is dus eigenlijk helemaal niet zo. De vliegreis zelf is inderdaad vrij kort, maar alles om het vliegen heen maakt het uiteindelijk toch een heel spektakel. Daarnaast kom je met de trein vaak al op de juiste locatie aan, waardoor je ook geen extra taxi hoeft te regelen om naar je bestemming te komen. En de tijd van de reis is niet het enige voordeel van die leuke treinvakantie! Je bespaart er ook nog eens geld mee, hoeft geen rekening te houden met bagage regels, bent flexibel in je bestemming, kunt tijdens je reis nog lekker van wifi profiteren, je kunt je eigen eten en drinken meenemen, je hebt vaak meer ruimte dan die ‘goedkopere vluchten’ en ga zo maar door.

”The journey is net zo mooi als de bestemming.”

Waar kan ik heen op treinvakantie?

Door heel Europa vind je een netwerk van treinsporen, waardoor unieke plekjes makkelijk bereikbaar worden. Ideaal dus als je met de trein op vakantie gaat. Daarnaast kun je met de trein door enorm prachtige gebieden reizen, waar je je ogen van uitkijkt! Dat maakt the journey van zo’n treinvakantie net zo mooi als de bestemming zelf. Of jij nu met je treinreis naar Spanje vertrekt, Oostenrijk, Zwitserland of een ander gaaf land zoals Noorwegen. Er staat gegarandeerd een netwerk aan boemeltjes voor je klaar. En wie weet stap jij wel uit in het perfecte pittoreske dorpje voor jouw bijzondere treinvakantie.

Soorten treinreizen

Reis met de trein door ongerepte natuur, over woeste banen en ontdek talloze nieuwe plekjes. Ook kun je de sfeer van verschillende urban cities proeven vanuit jouw comfortabele stoel. Er zijn verschillende soorten treinreizen voor iedereen. Waar de ene liever een boek leest en er zo snel mogelijk heengaat, zijn andere reizigers echte tuurders en kunnen ze geen genoeg krijgen van onontdekte dorpjes. Maar er zijn een aantal routes met de trein waar iederéén zijn ogen uitkijkt naar de prachtige natuur! Zo kun je turen over de witte bergen tijdens de Glacier Express in Zwitserland, de bergen aanbidden bij je treinroute door Noorwegen of bijvoorbeeld langs de Adriatische kust reizen van Belgrado naar Bar (Servië en Montenegro). De laatste is alleen niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees. 😉

”Koop je belangrijkste tickets op tijd.”

Zo reis je met de trein vanuit Nederland naar bestemmingen als:

Tips voor de beste vakantie met de trein!

Om jouw treinvakantie compleet te maken hebben we nog een aantal goeie tips voor je.

Neem een boek mee 📚

Of je nu tijdens je reis met je reisgids leuke activiteiten onderzoekt op jouw bestemming of lekker in een andere wereld duikt bij je nieuwe detective boek, het is een heerlijk vermaak.

Fix een leuke muzieklijst of podcast 🎶

Naast je boek kun je natuurlijk ook een lekkere spotify lijst klaarzetten. Want aan boord van jouw trein zit bijna altijd wel een opladerpunt. Dus om je batterij hoef je je geen zorgen te maken! Kun jij lekker uren luisteren naar je favoriete podcast of muzieklijst.

Koop je belangrijkste tickets op tijd 🎟️

Hoewel flexibiliteit gewaardeerd wordt onder de meeste mensen, zijn de belangrijkste tickets altijd handig om op tijd te boeken. Onderzoek ook even bij het boeken of jij voor de goedkopere route (vaak wat langer) of de kortere route wilt gaan (vaak wat duurder). Daarnaast raden wij ook aan losse tickets te boeken bij de maatschappij zelf. Zo bespaar je je ook weer geld!

Pak de nachttrein ✨

Heb jij ervoor gekozen een écht lange route te nemen, dan is een nachttrein ook wel een goed idee. Hoewel ze steeds zeldzamer worden, zijn ze vaak vrij goedkoop en bespaar je jezelf weer een overnachting! Je kunt bijvoorbeeld een zitplaats reserveren voor gemiddeld €20,-.

Wie neem jij mee? 🧑🏾‍🤝‍🧑🏾

De laatste tip is: kies je gezelschap! Hoewel alleen reizen ook heerlijk is, is het ook erg gezellig als er een paar vertrouwde personen met je meereizen. Zo ga je een extra gezellige treinvakantie tegemoet.

Bekijk hier unieke treinvakanties

Ook interessant voor jou:

Reacties op dit artikel

Instagram