December is een tijd van warmte, gezelligheid en natuurlijk … kerstmarkten! Veel steden worden omgetoverd tot een winter wonderland waar je langs leuke kraampjes wandelt en verschillende activiteiten kunt ondernemen. Benieuwd waar je de beste kerstmarkten vindt? Dit zijn vijf van de gezelligste kerstmarkten dicht bij huis, inclusief de leukste accommodaties om te verblijven!

wellness-thermae-hotel-cauberg
kerst-valkenburg
wellness hotel

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Valkenburg wordt gezien als dé Kerststad van Nederland. De kerstmarkt wordt gehouden op een unieke plek, namelijk in de grotten! De Fluweelengrot wordt omgetoverd tot ondergronds kerstparadijs, met allerlei leuke kraampjes.

Na een dagje slenteren over de kerstmarkt kun je heerlijk ontspannen in het hotel met wellness. De Thermae 2000 is de perfecte afsluiter van de dag!

Bekijken
1
kerstshoppen keulen
keulen hotel

Kerstmarkt in sfeervol Keulen

Keulen ligt op steenworp afstand van Nederland en staat bekend om zijn betoverende kerstmarkten. De Kölner Dom, een majestueuze kathedraal, vormt het decor voor een van de meest indrukwekkende kerstmarkten van Europa. Bewonder de prachtige verlichting en geniet van glühwein en lokale lekkernijen terwijl je door de kraampjes slentert.

Op zoek naar een romantische overnachting in hartje Keulen? Kies dan voor dit 4-sterren hotel met binnenzwembad en fitness. Het arrangement is inclusief ontbijt!

Bekijken
2
stedentrip-beste-wellness
winter brugge
stedentrip-wellness-buiten-nederland

Kerstshoppen in historisch Brugge

Brugge wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een sprookjesachtige bestemming. De kerstmarkt op de Grote Markt biedt bezoekers de kans om te genieten van Belgische chocolade, wafels en ambachtelijke kerstcadeaus. Maak een romantische boottocht door de verlichte grachten en bewonder de prachtig versierde gevels van de historische gebouwen.

Ben je samen met je geliefde naar de kerstmarkt in Brugge en wil je net wat extra luxe toevoegen? Bij B&B For 2 kun je heerlijk relaxen in de privé wellnesscentrum, met onder andere sauna, jacuzzi en infraroodcabine.

Bekijken
3
overnachten-in-maastricht-limburg
kerst maastricht
uniek-overnachten-in-maastricht

Ontdek Magisch Maastricht

De kerstmarkt van Maastricht, ook bekend als “Magisch Maastricht,” betovert jaarlijks duizenden bezoekers. Het Vrijthof-plein wordt omgetoverd tot een winterwonderland met een enorme ijsbaan, een reuzenrad en tientallen kraampjes die kerstcadeaus en lekkernijen verkopen.

Verblijf tijdens je weekendje kerstshoppen in het Kruisherenhotel, op slechts 5 minuten lopen van het Vrijthof. Het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster is het enige 5-sterrenhotel van Maastricht en beschikt over unieke kamers.

Bekijken
4
Nutchel-Alsace-bijzondere-overnachting-9
Nutchel-Alsace-bijzondere-overnachting-12
Nutchel-Alsace-bijzondere-overnachting-13

Bezoek Kersthoofdstad Straatsburg, Elzas

De Elzas, een betoverende regio in Frankrijk, is de perfecte bestemming voor liefhebbers van kerstmarkten. Straatsburg, ook wel bekend als de “Kersthoofdstad,  biedt een van de meest indrukwekkende kerstmarkten ter wereld. De kerstmarkt op de Place de la Cathédrale is een absolute must-visit. Hier vind je ambachtelijke kerstcadeaus, heerlijke Elzasser gerechten en de beroemde Straatsburgse kerstboom, die meer dan 30 meter hoog is.

Een uniek verblijf in de Elzas, is Nutchel. Je verblijft hier midden in de natuur en gaat terug naar de basis. Geen Wifi, maar gezellig samen zijn bij de houtkachel.

Bekijken
5

Wij zijn benieuwd, waar ga jij kerstshoppen dit jaar? Waar je ook naartoe gaat, je waant je gegarandeerd in magische kerstsferen. Slenter langs de mooi versierde kraampjes, bestel een warme glühwein, haal leuke kerstcadeau’s en geniet van de lekkere hapjes. Laat Kerst maar komen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Reacties op dit artikel

Instagram