Mamma mia, wat is Italië toch een fantastisch vakantieland. Het prachtige landschap, het overheerlijke eten, de geweldige wijnen, de charmante dorpjes en prachtige steden, de passievolle taal gesproken door mooie mensen… Om nog maar niet te spreken over de rijke historie en fantastische cultuur. Italië is bijna niet samen te vatten, maar we gaan het toch proberen.

Wil je op vakantie in Italië en wil je weten welke regio’s mét bijzondere overnachtingsplekken wij aanbevelen? Dan volgt hier onze Top 4 van Italiaanse regio’s (in willekeurige volgorde) inclusief onze favoriete locaties voor een onvergetelijke vakantie.

1. Bloemenrivièra

De bloemenpracht van de Bloemenrivièra moet je een keer gezien hebben. Overal waar je kijkt zie je en ruik je ze; rozen, orchideeën, bougainvillea’s, geraniums en nog vele andere. Deze kleurrijke kustregio met schilderachtige kustplaatsjes heeft een onweerstaanbare charme. De mooie stranden en baaien aan de ruige kust, de palazzo’s en kathedralen in pittoreske dorpjes en historische steden, en de talloze kleurige huisjes maken deze regio bijzonder insta-waardig.

2. Gardameer

Ben je een actieve vakantieganger, een zonaanbidder, een cultuurliefhebber of watersporter? Of houd je juist van afwisseling? Dan is het Gardameer de perfecte bestemming. Het meer zelf biedt volop (ontspannings-)mogelijkheden, rondom het meer vind je een gevarieerd landschap met voldoende uitdagingen voor sportievelingen, en cultuursnuiven doe je in de vele middeleeuwse dorpjes en steden met musea en bezienswaardigheden.

  • Wil je een onvergetelijke vakantie beleven met de kinderen aan het Gardameer? Dan is Glamping La Rocca een uitstekende keuze. Op deze prachtige terrassencamping kun je met de familie overnachten in een twee verdiepingen tellende Airlodge of luxe safaritent met sanitair. La Rocca is bijzonder kindvriendelijk en biedt talloze faciliteiten waaronder een zwembad, animatie en een speeltuin.

3. Toscane

Wie Toscane zegt, ziet het meteen voor zich; glooiende heuvels met wijngaarden en slanke cipressen, boerderijen en smalle landweggetjes waar je soms een tractor of kudde schapen moet omzeilen, Chianti-wijn en verrukkelijke olijfolie. Toscane is romantiek én cultuur dankzij wereldberoemde steden zoals Florence, Lucca en Siena waar de geschiedenis nog leeft.

  • Wil je een romantische vakantie met je geliefde doorbrengen in Toscane? Dan is de boomhut van Novanta écht iets voor jullie. Novanta is een avontuurlijke glamping in een Toscaans verlaten dorpje waar je kunt overnachten in een 200 jaar oude eik. De boomhut geeft een adembenemend uitzicht over een vallei en de ruïnes van het dorpje.

4. Venetië

Niet alleen Venetië is prachtig, de hele Venetiaanse Rivièra – Veneto in het Italiaans – is bijzonder. In deze kuststrook liggen vele gezellige badplaatsen aan mooie zandstranden, wondermooie eilanden en natuurlijk de prachtige lagune waar Venetië onderdeel van uitmaakt. De beste manier om deze plekken te bezoeken is natuurlijk per boot of watertaxi. Cultuurliefhebbers, zonaanbidders en fijnproevers genieten van de veelzijdigheid van deze regio.

  • Als je bijzonder wilt overnachten in Venetië in echt unieke en vooral luxe tenten, dan is glamping Canonici een absolute aanrader. Er zijn ook weelderig ingerichte suites met wapperende witte doeken, luxueus opgemaakte bedden en een betoverende inrichting waar je je voor even een royalty voelt. Canonici is rustiek en romantisch, en ligt op slechts 20 minuten van de stad Venetië.

Heeft onze selectie bijzondere overnachtingen je nog niet kunnen overtuigen? Wil je nog even verder kijken naar hotels, appartement en woningen? Voor een onbezorgde vakantie in Italië is Neckermann een uitstekende partner. Ook voor een autovakantie, stedentrip of een last-minute vakantie in Italië kun je bij hen terecht!

Buone vacanze!

Reacties op dit artikel

Instagram