Wandelaars opgelet! Want dit is het (wandel) avontuur door Nederland die je niet wilt missen!  Het wel bekende Pieterpad brengt je namelijk langs unieke locaties, bossen en prachtige natuurgebieden. Ontdek Nederland als nooit te voren en wandel van Pieterburen in Groningen naar Sint Pietersberg in Limburg. Deze bijna 500 kilometer lange route is de ideale wandelroute voor de diehard wandelaars. Aangezien deze natuurlijk niet in één dag te lopen is, raden wij aan leuke en luxe pauzes te nemen in deze bijzondere overnachtingen langs het Pieterpad! Want na zo’n lange wandeltocht, ben jij wel toe aan een lekker plekje om even je batterij op te laden.

Meerdaagse-wandelroutes-door-Nederland
avontuurlijke-wandelingen-boek

Overnachten in: Hotel B&B Hoeve de Vredenhof

Gewandeld: Pieterburen – Winsum – Groningen – Zuidlaren (43 km/ 8,5 uur)

Na het eerste stuk van de avontuurlijke wandelroute, ben je vast toe aan een lekker bedje en een goede maaltijd. Dit vind je in een prachtig B&B in Zuidlaren, zodat je je weer even helemaal kunt opladen voor de volgende lange wandeltocht!

Bekijken
1
wandelpaden-langs-weilanden
mooiste-wandelroutes-zuid-holland

Overnachten in: De Tien Heugten

Gewandeld: Zuidlaren – Rolde – Schoonloo (35 km/ 5 uur)

Na een ‘kortere’ wandeltocht is het tijd voor het echte vakantiegevoel op recreatiepark De Tien Heugten. Aangezien de route relatief snel gelopen kan worden, heb je nog lekker tijd om een plons te nemen in het zwembad, aan het strandje te genieten van de zon, voordat je heerlijk kan overnachten in een prachtige, luxe safaritent!

Bekijken
2
wandeling-met-overnachting
wandelingen-in-nederland-met-overnachting

Overnachten in: Design Hotel Kasteel Coevorden

Gewandeld: Schoonloo – Sleen – Coevorden (45 km/ 9 uur)

Nadat je weer een lange tour achter de rug hebt, is het weer tijd om even te genieten op een prachtige locatie! In Design Hotel Kasteel Coevorden kun je heerlijk genieten van een gezellige wijnproeverij, culinaire hoogstandjes en royale suites. Oftewel, de ideale bestemming om je lichaam weer even goed uit te laten rusten. Zo kun jij de volgende dag weer vol goede moet beginnen!

Bekijken
3
wandel-route-bomen
avontuurlijke-wandelingen-nederland

Overnachten in: Boomhut de Koeksebelt

Gewandeld: Coevorden – Hardenberg – Ommen (40 km/8 uur)

Met weer een wandeldagje achter de rug, kom je aan op De Koeksebelt. Hier vind je de perfecte overnachting om aan je wandelavontuur toe te voegen. Namelijk, in de mooie boomhut aan het water! En maak je geen zorgen, want aan luxe kom je in deze prachtige locatie ook niets te kort. Zo kun je dus weer even goed bijkomen voor je volgende (ietwat makkelijkere) wandelavontuur!

Bekijken
4
lange-wandelroutes-nederland
mooie-wandelroutes

Overnachten op: Vakantiepark Mölke

Gewandeld: Ommen – Hellendoorn – Holten (37 km/ 5,5 uur)

Vlakbij het Pieterpad vind je dit waanzinnige vakantiepark in Zuna. Op vakantiepark het Mölke kun je weer lekker bijkomen van al dat gewandel, terwijl je omringd wordt door gezelligheid en luxe. Hoewel ze hier meerdere bijzondere plekjes hebben, raden wij de reggecottages aan met jacuzzi! Je benen zullen je dankbaar zijn.

Bekijken
5
dagje-wandelen-nederland
pieterpad-wandelroute-nederland

Overnachten in: Villa Zilverlinde

Gewandeld: Holten – Laren – Vorden (29 km/ 4 uur)

Na weer een wat ‘korter’ wandeltochtje kun je lekker vertoeven in Villa Zilverlinde. Deze prachtige villa zal ervoor zorgen dat jij en je wandelmaatjes er weer lekker tegenaan kunnen voor de volgende dag! Want aangekomen bij deze villa, ben je al op de helft! En dat mag gevierd worden met een avondje rust.

Bekijken
6
lange-wandelroutes-nederland
lange-wandelroutes-nederland

Overnachten in: Landal Stroombroek

Gewandeld: Vorden – Zelhem – Braamt (34 km/ 5 uur)

Op dit prachtige park kun je na je 5-uurse wandeltocht weer even lekker bijkomen langs het water, plonsen in het zwembad of genieten van de wellness-faciliteiten beschikbaar op dit park. Vergeet jezelf niet een schouderklopje te geven, want hier aangekomen heb je eigenlijk al een top prestatie neergezet! Geniet daarom van weer een welverdiende luxe overnachting.

Bekijken
7
bijzondere-overnachtingen-met-leuke-wandelroutes
meerdaagse-wandelroute-avontuurlijke-wandelingen

Overnachten in: Een kas op Parc Buitengewoon

Gewandeld: Braamt – Millingen a/d Rijn – Groesbeek (44 km/ 9 uur)

Vlakbij Groesbeek vind je een unieke camping genaamd Parc Buitengewoon. Overnacht dan in de gave kas waar je heerlijk kunt genieten van 450 m2 voor jou en je favoriete wandelteam. Dit pareltje biedt een rust en ruimte waar jullie wel aan toe zijn, na weer zo’n wandeltocht! Zo kun je weer even goed bijkomen en je goed voorbereiden met een heerlijk verzorgd ontbijtje.

Bekijken
8
leuke-wandelroute
avontuurlijk-wandelen-nederland

Overnachten in: Kasteel Geulzicht

Gewandeld: Groesbeek – Gennep – Vierlingsbeek (32 km/ 6,5 uur)

Nadat jullie ook dit wandelstuk hebben veroverd, mag je natuurlijk weer bij een bijzonder plekje eindigen. In Kasteel Geulzicht vind je wederom een heerlijke locatie om je batterij weer lekker op te laden. Omringd door rijke historie en authentieke sferen, dompel je jezelf in luxe in dit prachtige kasteel.

Bekijken
9
wandelingen-in-nederland-met-overnachting
mooiste-wandelroutes-zuid-holland

Overnachten in: Château Holtmühle

Gewandeld: Vierlingsbeek – Swolgen – Venlo (21 km/ 4 uur)

Met wederom weer een goed aantal kilometers achter de rug, kom je aan bij een prachtig kasteel in de bossen van Tegelen. Hier kun je weer heerlijk baantjes trekken in het mooie zwembad en bijkomen met de wellness-faciliteiten. Want je moet goed voor je lichaam blijven zorgen, tijdens dit mega wandel avontuur! Ook dit prachtige kasteel biedt een top uitvalsbasis, zodat jullie weer goed de batterij kunnen opladen voor de volgende dag.

Bekijken
10
dagje-dagjes-wandelen
Wandelroutes-Nederland

Overnachten in: Kasteel Hattem 

Gewandeld: Venlo – Swalmen – Montfort (44 km/ 9 uur)

Ik hoor het je denken. Nog een kasteel? Maar absoluut! Want dit pareltje is ook zeker de wandeltocht waard! Deze vind je een aantal kilometer voordat je Montford hebt bereikt, om de tocht iets minder lang te maken. Zo kun je heerlijk genieten van je bubbelbad in je suite en je ontbijtje kun je gewoon naar je royale suite laten brengen!

Bekijken
11
Wandelroutes-Nederland-app-gids
lange-avontuurlijke-wandelroute

Overnachten in: Château St. Gerlach

Gewandeld: Montfort – Sittard – Strabeek (45 km/ 9 uur)

Ja. Zeker. Limburg barst namelijk van de prachtige chateaus! En daarom raden wij nog zo’n prachtig kasteel aan! Na je lange wandeltocht, wil je natuurlijk ook een lekker plekje om even bij te komen. Waar anders, dan in een unieke locatie zoals deze. Met mega lekkere koffie, karakteristieke kamers en een luxe wellnesscentrum vind je weer extra motivatie voor de laatste loodjes.

Bekijken
12
pieterpad-wandel-route-door-heel-nederland
wandelroutes-door-nederland

Overnachten in: Thermae Wellness Hotel

Gewandeld: Strabeek – Sint Pietersberg (17 km/ 3,5 uur)

Het einde in zicht! Dat betekent ultiem relaxen na dit geweldige wandelavontuur, zodat je lichaam weer lekker kan bijkomen! Hier boek je dan ook een lekker nachtje extra, zodat je ultiem kunt genieten van de thermale baden, sauna’s, stoombaden of massages. Zo eindig je je avontuurlijke vakantie avontuur met extreem veel luxe en kom je alsnog terug met een relaxt gevoel. En.. mega veel verhalen!

Bekijken
13

Weet jij al hoe je deze meerdaagse wandelroute met overnachtingen gaat bestormen? Pak jij (erg dapper) twee weken er voor uit, je favoriete wandelmaatjes en loop jij dit avontuur door Nederland aan één stuk door? Of kies je ervoor deze in stukken op te delen over verschillende weekenden? Hoe je deze mooie route ook wilt lopen (of fietsen), met gebruik van de routekaart, rode/witte aanduidingen langs de weg en diverse apps die dit wandelavontuur ondersteunen is het bijna onmogelijk verdwaald te raken!

Vergeet er niet onwijs veel lol aan te beleven, de gezellige terrasjes mee te pakken, goede wandelschoenen mee te nemen en mooie kiekjes te maken van jou en je wandelmaatjes. Want geloof me. Het Pieterpad is een ‘one time only’ ervaring, die je zeker niet wilt missen.

Ben jij in voor een avontuur, maar niet een wandelaar hart en nieren? Misschien is deze waanzinnige roadtrip door Europa iets meer jou stijl. Of ben je een heuse kampeerder en op zoek naar de beste 5-sterren campings in Nederland? Of naar onontdekte plekjes in Nederland? Waar je ook naar op zoek bent, je vind het op Supertrips.

*De kilometers zijn niet gebaseerd op verblijf naar verblijf, maar van stad naar stad . De tijden zijn gebaseerd op wandelaars met een tempo van gemiddeld 5 km per uur, exclusief de nodige pauzes.

Hoe lang is het Pieterpad?

Het Pieterpad is omstreeks 498 kilometer lang.

Hoe weet ik of ik goed loop?

Door middel van diverse wandelapps (zoals GPX) kun je goed bijhouden of je nog op het juiste pad loopt, naast de gebruikelijke bewegwijzeringen langs de weg (rood/wit).

Mag mijn hond mee langs het Pieterpad?

Zeker! Je hond mag ook absoluut de route lopen, maar besef wel dat je goede vriend het liefst 70% van de dag slaapt en niet in iedere accommodatie toegelaten wordt.

Hoe loop je het Pieterpad?

Het Pieterpad is opgedeeld in 26 etappes. Dus eigenlijk trek je er (voor de totale) route ook 1 dag uit voor 1 à 2 etappes. De etappes verschillen van (minimaal) 12 tot (maximaal) 24 kilometer lang. Dus hoeveel jij er loopt per dag, mag je natuurlijk helemaal zelf weten!

Reacties op dit artikel

Instagram