Op vakantie naar Italië

Weet je waar je tegenwoordig ook luxe kan kamperen op een Glamping? Italië – het land van de romantiek! Een rondvaart door Venetië, een bezoek aan het modebewuste Milaan, of een tour door het historische Rome met het Colosseum en Vaticaanstad. En er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Italië. Glamping in Italië is populair! 

De mooie regio’s van Italië

Boek je een safaritent of luxe lodgetent op een van de glamping, dan ben je verzekerd van een comfortabele vakantie op een toplocatie met genoeg uitvalswegen naar toeristische hoogtepunten. Geniet je graag van een fantastisch uitzicht, en ben je graag omringd door de natuur? Dan is een glamping rondom Laio Maggiore, het Comomeer of het Gardameer een mooie plek met bergketens, heuvels en valleien. Hier vind je ook prachtige weiden, verschillende bossen en natuurlijk wijn- en olijfgaarden.
Zit je graag aan het strand, of in ieder geval dicht bij zee of aan rivier, kies dan voor een kampeervakantie aan de Adriatische Kust, Sardinië of de Bloemenriviera. De Riviera heeft tal van bruisende badplaatsjes en schilderachtige dorpjes, Sardinië staat bekend om haar hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren, en aan de Adriatische Kust geniet je van de rust en de natuur.
Toscane is een werkelijk prachtige provincie die alles heeft wat je je kan wensen: zon, zee en strand, maar ook natuur, cultuur en de typische Toscaanse keuken en wijnen uit de bekende Chiantistreek. Naast deze opsomming zijn er nog tal van mooie streken, dorpen en steden te ontdekken in Italië. Ieder soort vakantieganger kan hier dan ook een fantastische vakantie beleven.

Glampings in verschillende regio’s

Luxe kamperen in Italië

Luxe kamperen in Italië doe je tegenwoordig op een ‘glamping’, een ‘glamorous camping’. Kamperen op een glamping heet dan ook, heel toepasselijk, ‘glamperen’. Jouw eigen safaritent, met eigen sanitair, is natuurlijk van alle gemakken voorzien. Stoeien met tentjes, het waterpas zetten van de caravan of slepen met afwas is voorgoed verleden tijd. De tent of lodge heeft namelijk aparte slaapgedeeltes, een complete keuken, badkamer en woongedeelte. Buiten heb je veelal ook een eigen terras om van het lekkere weer te genieten. Doordat de safaritenten op voldoende afstand van elkaar staan geniet je ook van genoeg privacy. Voor kinderen en jongeren is het slapen in een safaritent ook een echt avontuur.

Glamping accommodaties Italië

Daarbij hebben vele glampings in Italië ook tal van voorzieningen zoals een zwembad, een animatieteam, sport- en speelvelden en andere mogelijkheden tot vermaak. Op een kindvriendelijke camping zullen de kleintjes zich zeker geen moment vervelen. Ook zijn er genoeg Nederlandse campings te vinden met een Nederlandse camping eigenaar die je graag alle ins en outs geeft over de omgeving.
Safaritenten huren op prachtige locaties kan door heel het land, je bent zeker niet beperkt tot één enkele streek of provincie. Wat maakt dat je de door jouw gewenste plek kan ontdekken zonder luxe of comfort op te geven. Kom je met de auto, of neem je je eigen fiets mee, dan kan je gemakkelijk de omgeving van de glamping verkennen of een mooie dagtrip maken naar een van de grotere steden in de buurt. Bekijk nu ons aanbod!

Glampings in Italië

Reacties op dit artikel

Instagram