Je hoeft niet ver te reizen voor dat heerlijke vakantiegevoel. Geniet in eigen land van een luxe kampeervakantie, boek een nachtje weg in een bijzonder hotel of verblijf midden op het strand. In Nederland vind je veel unieke accommodaties voor zowel groot als klein gezelschap. Relax op een mooie zomerdag aan zee of hoor de regen zachtjes tegen het raam tikken terwijl je ontspant bij de houtkachel in een knus natuurhuisje. In deze blog delen we unieke accommodaties om het hele jaar door vakantie in eigen land te kunnen vieren!

slapen-in-een-klaslokaal
slapen-in-een-klaslokaal
slapen-in-een-klaslokaal

Vakantie in een bijzonder hotel

Wil je je vakantie in eigen land niet doorbrengen in een vestiging van een grote hotelketen? Dan zijn er in Nederland genoeg unieke hotels te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting in een authentieke villa in Utrecht of ga terug naar de schoolbanken en beleef een unieke overnachting in een oude middelbare school.

Bekijken
1
Glamping in nederland
glamping-de-beerze-bulten7

Glamping vakantie in Nederland

Geen zin in back to basic, maar wil je wel het kampeergevoel ervaren? Kies dan voor een luxe glamping accommodatie. Je hebt al het gemak van thuis binnen handbereik en toch geniet je van het campingleven. Ga bijvoorbeeld naar Camping de Beerze Bulten. Dit geweldige 5-sterren vakantiepark beschikt over lodgetenten en knusse huisjes, waar je het hele jaar door kunt overnachten, ongeacht het weer.

Bekijken
2
boomhutvakantie
boomhut-vakantiepark-molke
kindvriendelijk-vakantiepark-molke-twente

Boomhut overnachting

Ieder kind heeft er wel eens van gedroomd om te slapen in een boomhut. Dit is de perfecte accommodatie voor een avontuurlijke vakantie in Nederland. Slaap op grote hoogte en geniet van prachtig uitzicht. De boomhut op vakantiepark Mölke is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zodat je niets tekort komt!

Bekijken
3
100-jaar-oude-druivenkas
100-jaar-oude-druivenkas
100-jaar-oude-druivenkas

Bijzondere B&B

Kies eens wat anders dan een hotel of vakantiepark: overnacht in een bijzondere Bed & Breakfast. In Nederland vind je veel unieke B&B’s, waar je je ogen uitkijkt en kunt genieten van de gastvrijheid. Slaap bijvoorbeeld in deze 100 jaar oude druivenkas. Ruim opgezet, moderne kamers en wellnessfaciliteiten. Perfect voor een romantisch weekendje weg in eigen land! Benieuwd naar meer bijzondere B&B’s in Nederland? Lees deze blog voor nog meer inspiratie!

Bekijken
4
vakantie-aan-zee-zonneweelde-lodges-9
Beach-villa's-Hoek-van-Holland-Landal

Vakantie in een strandhuisje

De zomers in Nederland worden steeds warmer, dus waarom zou je naar een tropisch oord gaan als je ook aan de kust van Nederland kunt verblijven. Vanuit je accommodatie stap je zo met je voeten in het zand, zie je een adembenemende zonsondergang en heb je comfort en luxe binnen handbereik. Verblijf bijvoorbeeld aan de kust van Zuid-Holland of op één van de schoonste stranden van Nederland in Zeeland. Dit wordt een zomervakantie om nooit te vergeten!

Bekijken
5
norgerberg
eco bungalow norgerberg
norgerberg-supertrips-wellness-9

Groepsaccommodatie in Nederland

Wil je met je vriendengroep of tijdens een familieweekend overnachten in een bijzondere accommodatie? Ga met de hele familie overnachten in een voormalige kerk, kies voor een monumentale vakantievilla of beleef een ontspannen vakantie in de natuur. Het natuurhuisje met wellness ligt op een prachtig 5-sterren vakantiepark in Drenthe. Of je nu op zoek bent naar avontuur, toe bent aan ontspanning of lekker sportief bezig wilt zijn, deze groepsaccommodatie is perfect voor jong en oud!

Bekijken
6
luxe-vakantiewoningen-in-friesland-8
luxe-vakantiewoningen-in-friesland-6

Vakantiehuis met eigen zwembad

Perfect voor een zonnige week in Nederland: een vakantiehuis met eigen zwembad. Boutique vakantiepark Brinkerduyn heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijk weekendje weg in Nederland. Het vakantiehuis met eigen zwembad en privé sauna is modern ingericht en beschikt over luxe faciliteiten, zoals keyless entry en een wijnklimaatkast. Na deze vakantie kom je helemaal opgeladen weer thuis.

Bekijken
7
Layer Marney
Boerenbed
Featherdown 'De Kalverweide'

Vakantie op een boerderij

Laat de drukte van de stad achter je en beleef een unieke vakantie op de boerderij. Een boerderijvakantie is perfect voor een vakantie met kinderen. De kinderen kunnen lekker actief bezig zijn, meehelpen met de boer en knuffelen met varkens, geitjes en konijnen. Maak je over comfort geen zorgen. Je verblijft namelijk in een volledig ingerichte glamping tent, soms zelfs inclusief wellnessfaciliteiten! Dit wordt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Bekijken
8
wylde-pad-originele-overnachting-1
kampinastaete-supertrips-glamping-2
innovatief-luxe-vakantiehuisje

Huisje in de natuur

Een stilte om je heen, even helemaal niets hoeven en weg van de dagelijkse hectiek… Zodra je in bij het natuurhuisje aankomt, ervaar je direct een oase van rust. Hoewel je het misschien niet verwacht, kun je veel luxe verwachten tijdens je overnachting in de natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit natuurhuisje met hottub, deze prachtige Diamond Suite of dit uniek designhuis in de ongerepte natuur van de Veluwe.

Bekijken
9

Unieke vakantie in Nederland

Veel mensen kiezen ervoor om lekker in Nederland te blijven voor een vakantie en waarom ook niet? Nederland heeft prachtige natuurgebieden, mooie kustplaatsen en bruisende steden. Of je nu op zoek bent naar een staycation of een weekendje weg tijdens de feestdagen, met een ruim aanbod vakantieparken en bijzondere hotels slaagt iedereen in een vakantie in eigen land. Welke accommodatie kies jij?

Reacties op dit artikel

Instagram