Wind in je haren, zon op je gezicht, het geluid van het aanspoelende water en zand wat lekker tussen je tenen doorkruipt. Voor zo’n heerlijke strandvakantie hoef je helemaal niet ver! In Nederland heb je namelijk super gave en bijzondere plekjes waar jij een heerlijke vakantie kunt beleven aan de kust. Zo’n vakantie in eigen land brengt ook nog best wat voordelen met zich mee. Vergeet namelijk die lange autovakanties naar verre landen of uren in de wachtrij staan op het vliegveld. Voorkom die akelige taalbarrière, onherkenbare producten in de lokale supermarkt en al die inpakstress. Met een paar uurtjes rijden sta jij al lekker uit te waaien in de ziltige lucht met uitkijk over de eindeloze horizon.

hotel-aan-zee-nederland
strandvakantie-nederland-zeeland
hotel-aan-de-nederlandse-kust

Hotel Oesterdam in Zeeland

In hotel Oesterdam in Zeeland vind je een heerlijk plekje om bij te komen aan het strand. Maar naast dat je hier de ultieme strandvakantie kunt vieren, kun je jezelf ook heerlijk onderdompelen in de vele wellness faciliteiten. Duik even lekker in de sauna of verwen jezelf met een heerlijk jacuzzi moment. Het is bijna onmogelijk hier niet helemaal tot rust te komen! Binnen no-time zit jij met een heerlijke cocktail op het royale buitenterras van de trendy beachclub.

Bekijken
1
strandvakantie-goedkoop
vakantiepark-aan-zee-goedkoop
strandvakantie-aan-zee-nederland-met-hond

Tipi tent in Callantsoog

In Callantsoog vind je deze ontzettend gave tipi tent op 10 minuutjes lopen van het strand! En voor deze vakantie aan zee in Nederland mag je hond ook gezellig mee. Die trouwe loeder is hier van harte welkom en zal vast net zo enthousiast zijn als jullie om de knusse vuurplaats, de Weber-barbecue, de eigen veranda, luxe keuken en natuurlijk die heerlijke welkomstwijn. Daarnaast is dit ook een mega leuke camping voor jong en oud, waardoor je je bijna niet kunt vervelen!

Bekijken
2
strandvakantie-uitzicht-op-zee-hotel
slapen-op-het-strand-zeeland
strandvakantie-zeeland

Boulevard Suites in Vlissingen

Met de zee en het strand aan je voeten zijn deze suites van Boulevard 17 in Vlissingen ook een perfecte locatie voor een heerlijke strandvakantie in Nederland! Omring jezelf met luxe, culinair genieten en een waanzinnig uitzicht. Dit bijzondere plekje biedt de kans om romantische te overnachten met 2 personen aan de Nederlandse kust in het mooie Zeeland. Daarnaast heeft Boulevard 17 mega veel arrangementen, waardoor er voor iedereen wel wat bij zit om lekker uit te waaien aan het strand.

Bekijken
3
strandhuisje-kopen
strandvakantie-strandhuisje-huren-particulier
strandhuisje-katwijk-strandhuis-huren

Qurios strandhuisje in Bloemendaal aan zee

Op de parken van Qurios vind je overal van dit soort (of andere) mega leuke strandhuisjes! Deze heerlijke privé plekjes zijn voorzien van gezellige hangmatten, zijn ingericht met lichte en natuurlijk tonen en creëren een perfecte uitvalsbasis in Nederland. Doe je deurtjes open en sta met twee seconde met je tenen in het zand, de wind in je haren en zon op je gezicht. Deze luxe vakantiehuisje liggen op loopafstand van het strand in Zandvoort en worden omringd door een natuurrijke omgeving.

Bekijken
4
bijzondere-overnachting-aan-zee
strandvakantie-nederland-duinen
strandvakantie-nederland-met-kind

Duinhotel Tien Torens in Zoutelande

Kun je nu geen genoeg krijgen van dat waanzinnige uitzicht op zee? Dan zit in je Duinhotel Tien Torens op het juiste plekje. In dit gave hotel aan zee vind je namelijk veel verschillende soorten luxe suites, waaronder een suite met panoramaview! Maar daar houdt de luxe in dit paradijsje tussen de hoogste duinen in Zoutelanden niet op. Want je kunt ook heerlijk genieten van de privacy, je eigen balkonnetje en een heerlijk ontbijt buffet. De omgeving is rijk van de leuke watersportactiviteiten, zoals surfen, kite-surfen, snorkelen, suppen en ga zo maar door! En dan ligt dit gave hotel niet alleen bijna naast de zee, maar ook nog eens vlak bij het centrum!

Bekijken
5
vakantie-aan-zee-scheveningen
overnachten-scheveningen-de-pier
vakantie-aan-zee-nederland

Pier Suites in Scheveningen

Voor een strandvakantie in Nederland vol gezelligheid, winkelen en veel (heel veel) strandtentjes met terrassen (lees cocktails) zit je hier op de pier in Scheveningen op de perfecte locatie! De boulevard biedt een waanzinnig aanbod van leuke activiteiten zoals Sealife, horeca en levendigheid. Met gebruik van de tram sta je met 10 minuutjes in Den Haag voor een gezellige shoppingspree en bijkomen doe je in deze luxe suites op het water. Deze luxe Pier Suites hebben een mega gave uitstraling en geweldig uitzicht over de zee. ‘S avonds kun je makkelijk de gekte weer ontvluchten en genieten van de prachtige zonsondergang vanaf jouw eigen balkon.

Bekijken
6
kidsproof-vakantie-nederlandkidsproof-vakantie-nederland
waterparadijs-vakantiepark-nederland
vakantiepark-nederland-kidsproof

Centerparcs Port Zélande in Zeeland

Op dit gave vakantiepark aan het Grevelingenmeer vind je naast een bijzondere overnachting in een safaritent, ook mega leuke en unieke activiteiten! Als je op zoek bent naar een strandvakantie in Nederland, waar het onmogelijk is je te vervelen, dan zit je op dit vakantiepark op de juiste plaats! Je hoeft hier namelijk geen genoegen te met dat ‘koude zeewater’. Op deze bijzondere camping vind je een heus  (overdekt) waterparadijs, waar je uren kunt genieten! Ook kun je een lekker balletje slaan op de outdoor minigolf baan, kunnen de kinderen (kidsproof) paintballen of op safari en kun je natuurlijk altijd de Nederlandse wateren trotseren met je surfplank!

Bekijken
7
slapen-aan-het-strand
bijzonder-overnachten-aan-het-strand
slapen-aan-zee

Luxe yurts in Texel

Aan deze lijst vol geweldige locaties voor een ideale strandvakantie, mogen deze luxe yurts in Texel ook zeker niet ontbreken! Op dit eilandje van Nederland vind je deze sfeervolle plekjes voor een heerlijke uitvalsbasis. Deze gave tenten zijn bedoelt om je weer helemaal tot rust te laten komen en ze zijn er in alle soorten en mate! Lekker romantisch met z’n tweetjes of gezellig met het gezin. Het kan allemaal op dit leuke vakantiepark in Texel. Daarnaast kun je ook nog eens binnen no-time op het heerlijke strand vertoeven. Hier beleef je een ervaring om nooit weer te vergeten.

Bekijken
8
bijzonder-strandhuisje-huren-particulier
strandvakantie-zeeland-vlissingen
slapen-met-zeezicht

De Watertoren in Zeeland

Met het indrukwekkende uitzicht vanuit deze watertoren kun je je eigenlijk al uren lang vermaken, want je ziet iedere keer weer meer of wat anders. Maar aangezien deze historische parel op de gezellige boulevard is gevestigd, vind je vermaak aan alle kanten! Daarnaast kun je in deze watertoren met maar liefst 16 personen bijzonder overnachten. Dus ideaal voor een gezellig vrienden of familieweekend aan zee. Bij mooi weer kun je van alles beleven in deze levendige omgeving in Zeeland of gewoon lekker vertoeven in de grote tuin (met barbecue).

Bekijken
9
zeeland-vakantie-nederland
vakantie-aan-het-strand-zeeland
relaxen-op-het-strand-vakantie

Beachrooms in Vlissingen

Nóg zo’n heerlijk plekje aan de Nederlandse kust. Sterker nog, hier overnacht je in een beachroom óp het strand! In deze modern ingerichte beachrooms in Vlissingen ervaar je de ultieme strandvakantie in Nederland. Gooi de deuren van je accommodatie maar open en je bevindt je meteen op het strand in Zeeland. ‘S avonds kun je heerlijk op je eigen veranda genieten van de waanzinnige zonsondergang, terwijl jij een heerlijke cocktail benut. Met het continue geluid van het aanspoelende water, is dat heerlijke vakantiegevoel meteen aanwezig. Ontdek meteen deze gave appartementen aan het strand voor de ideale vakantie in eigen land.

Bekijken
10

Door corona moet alles dit jaar nét even wat anders dan normaal. Maar dat hoeft helemaal niet nadelig te zijn! Sterker nog, het brengt best wat voordelen met zich mee. Ga maar eens na hoeveel tijd je bespaart qua reistijd, inpaktijd, voorbereidingen en ga zo maar door! Dat is toch stiekem ook wel heel erg fijn. En zo’n vakantiepark aan zee in Nederland biedt toch vaak betrouwbare kwaliteit, kind vriendelijkheid of gewoon een lekker plekje voor 2 personen. In deze bijzondere plekjes aan de Nederlandse kust vind je gewoon die heerlijke strandvakantie waar jij naar op zoek bent.

Heb jij nu niet hét bijzondere plekje aan zee gevonden voor jou? Bekijk dan ons complete aanbod van overnachtingen aan zee in Nederland. Wil jij een nóg uniekere ervaring beleven, dan ben jij misschien wel op zoek naar deze bijzondere plekken waar je kunt slapen op het water!

Ook interessant voor jou:

Reacties op dit artikel

Instagram