Bijzondere vakantie Slovenië

Slovenië is een van de groenste landen van Europa en ligt tussen Italië, Oosterrijk en Kroatië in. De zuid-westkust grenst aan de Adriatische zee en het noorden grenst aan de Alpen. Mede door de grote diversiteit van landschappen is Slovenië zeer de moeite waard om te bezoeken en is er voor ieder een mooie bestemming te vinden. De mooie Adriatische kustlijn met leuke badplaatsen en stranden zijn een goede keus voor zon- en zeeliefhebbers. In het Alpen gebied kan er gewandeld en gemountainbiket worden en in de wintermaanden zijn er diverse wintersport gelegenheden te vinden. Ook liefhebbers van cultuur en lekker eten en drinken kunnen hun hart ophalen in de leuke steden zoals Ljubljana en Maribor.

Een van de mooiste plekken in Slovenië is het meer van Bled dat ligt aan de voet van de Alpen. In het midden van het meer ligt een klein eiland met een oud kerkje. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over het meer en een duik nemen in het kraakheldere water.

Unieke overnachting Slovenië

Een bijzondere vakantie in Slovenië meemaken in niet zo moeilijk. Want hier is het namelijk heel makkelijk om een unieke overnachting te beleven. Vaak zijn de resorts duurzaam gemaakt en staan ze in een natuurrijke omgeving waar veel flora & fauna te vinden is. Zo kan je kiezen voor een boomhutvakantie in Slovenië of voor een unieke glamping vlakbij Bled.

Het mooie aan een bijzondere vakantie in Slovenië is dat het dagelijks leven niet duur is. Je kunt hier heerlijk eten en drinken voor een schappelijke prijs. Geniet van een rondreis door Slovenië en ontdek onbekende plekjes, dit land is zeer geschikt voor een autovakantie. Slovenië heeft goed onderhouden wegen en ook al is het af en toe wat stijl in bergen, het is zeker een land die de moeite waard is om te verkennen.