De leukste overnachtingsmogelijkheden in België

Wil je nou een keer lekker een weekendje weg, maar weet je niet waarnaartoe? Dan raden wij een weekendje weg naar de Belgische Kust aan! Heerlijk uitwaaien aan zee, genieten van de gemoedelijke Belgen, heerlijk eten en Belgische biertjes drinken, wat wil je nog meer? Een fijne accommodatie natuurlijk! Wij zijn voor jou op zoek gegaan en uitgekomen bij Homeboat in Nieuwpoort (2km vanaf het strand).

Genieten op het water

De Homeboat is gelegen in een kleine jachthaven; Westhoek Marina. De jachthaven beschikt tevens over een Bar & Bistro, waar je even een drankje & hapje kan doen. Je kan ook erg makkelijk gratis parkeren bij de Homeboat, want je kan de auto kwijt op de parkeerplaats van Neptunus.

Wanneer je arriveert word je vriendelijk ontvangen door Anna, de eigenaresse van de Homeboat. Zij spreekt geen Nederlands, maar wel Engels & Frans. Zij geeft je een korte rondleiding door de Homeboat, en het is oprecht net een appartement op het water. Het is zeer chique ingericht en met zoveel ramen dat je veel natuurlijk licht in de accommodatie hebt. Vanaf de woonkamer/keuken heb je uitzicht op het landschap, andere bootjes en de Bar & Bistro. Vooral ’s avonds als de zon ondergaat, dan heb je prachtig uitzicht. Helaas heb ik hier zelf niet van kunnen genieten, omdat het erg slecht weer was.

Comfortabel design

In dit appartement op het water, beschik je over alle faciliteiten die je nodig hebt om een relax weekendje te ervaren. De keuken is voorzien van oven, magnetron, koelkast & vriezer, elektrische kookplaat met afzuigkap, koffiezetapparaat, waterkoker en het is allemaal zeer netjes gestyled. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met stapelbed. De ruime badkamer heeft een toilet, douche, wastafel, föhn en elektrische handdoekenrek.

De woonkamer is ingericht met een glazen eettafel, 2 stoelen en een bank. Er is geen TV, maar daardoor kom je juist helemaal tot rust. Zet een lekker muziekje op (want er is wel een Radio/CD-speler aanwezig) en ga gewoon genieten. Het is wel een mooi weer accommodatie. Want de accommodatie is ideaal voor een stelletje of een klein gezin, maar de bank is bijvoorbeeld niet geschikt om lekker met z’n tweeën tegen elkaar aan te zitten. Maar dat maken het dakterras en het terras beneden meteen goed! Want als het mooi weer is, kan je hier heel goed vertoeven. Tevens is er airconditioning en verwarming aanwezig in alle ruimtes!

Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Het is sowieso de moeite waard om het plaatsje te bezoeken waar de Homeboat ligt, namelijk Nieuwpoort. Verken het dorpje, bezoek de mooie Onze-Lieve-Vrouwekerk of Stadshalle met belfort (UNESCO), bekijk het immense Koning Albert I-monument, ga naar het strand of ga heerlijk dineren bij één van de restaurantjes. Ook de dorpjes Veurne, Oostende, Blankenberge en zelfs Brugge zijn zeer goed te bezoeken vanaf de Homeboat. Het leuke Plopsaland ligt op maar een kwartiertje rijden. Leuk als gezinsuitje!

Heb je meer zin in een activiteit? Dan kan je in de jachthaven terecht bij het Outdoor centrum, waar je kajaks en boottochten met schipper kan huren.

Aanrader

Direct aan de Belgische kust kan je overnachten in grote hotels en appartementen. Maar daar hebben wij niet voor gekozen, wij kozen voor Homeboat, omdat dit ‘appartement op het water’ veel kleinschaliger is en je het gevoel geeft dat je even alleen op de wereld bent. Het is een ideale accommodatie voor een stelletje die een romantisch weekendje weg wil of voor een klein gezin. De Homeboat ligt nu eenmaal op het water en in een jachthaven, dus het is wel belangrijk om kleine kinderen goed in de gaten te houden. Honden zijn overigens ook toegestaan in de accommodatie!

Bekijk homeboat

Reacties op dit artikel

Instagram