De kerstbomen, kerstballen, pieken en allerlei andere versieringen liggen alweer in de schappen. Dit betekent maar één ding: kerst staat weer bijna voor de deur. Gezellig met zijn allen rondom de met cadeautjes omringde kerstboom of aan tafel gevuld met gourmetstellen en alle delicatessen die je je maar kan bedenken, gezelligheid kent geen grenzen.

Op sommige plekken wordt het echter nog nét wat grootser gevierd. Je hebt kerstvakantie, dus waarom zou je niet eens voor de ultieme kerstbeleving gaan? Wij vertellen je graag hoe jij je kerstvakantie optimaal kunt benutten en van een ultieme kerstsfeer kunt genieten. Daarom hebben wij deze top 5 kerst bestemmingen voor jou op een rijtje gezet. Zo plannen we samen het gezelligste feest van het jaar!

1.    Rovaniemi – Finland

Je zult nu wellicht wel denken “Rovawattes??”. Rovaniemi is een zeer belangrijke stad voor kerst. Het is namelijk de woonplaats van de kerstman himself! Op de Arctic Circle vind je Santa Park en in het Santa Park vindt je Santa Claus Village. In Santa Claus Village vind je het kantoor van de kerstman, dit wordt wereldwijd gezien als zijn residentie. Alle kaarten die naar de kerstman gestuurd worden, van waar dan ook ter wereld, worden hier afgeleverd.

In Santa Claus Village waan je jezelf in een kerstsprookje. Alles maar dan ook álles is in de kerstsferen opgemaakt en is op alle kleine details gelet. Zo kan je genieten van kerstvoorstellingen die de historie en tradities van het gebied en kerst op een nostalgische wijze presenteren. Ook de rendieren, dus ook Rudolph, zijn te bewonderen op de rendier farm. Een vakantie is geen vakantie zonder souveniers. Ook hieraan geen gebrek. Daarnaast zijn er vele cafe’s en restaurants.

Je zal wel even moeten sparen voor een trip naar Rovaniemi. Vliegtickets beginnen namelijk rond de €500,- tijdens de kerstvakantie. Er zijn tal van vergelijkingswebsites dus je zult snel genoeg een goede deal vinden. Ook voor het parkeren rondom luchthavens zijn er meerdere vergelijkingswebsites te vinden, zoals Vliegen en Parkeren. Een parkeerplaats bij Luchthaven Schiphol is al te reserveren vanaf € 25,-.

Bekijk accommodatie in Rovaniemi

2.    New York – Verenigde Staten

New York is al een van de grootste toeristische trekpleisters ter wereld. Tijdens kerst is het net alsof je in een sprookje leeft. De Amerikaanse metropool ademt een en al kerst. Het maakt niet uit waar je bent, overal is de stad aangekleed met kerstlichtjes, kerstbomen en alles wat verder met kerst te maken heeft. We kunnen natuurlijk geen garanties geven over het weer maar een laagje sneeuw maakt de beleving helemaal af.

New York zou New York niet zijn door te zorgen voor mooie kerst-bezienswaardigheden. Bij het Rockefeller Center staat jaarlijks een gigantische kerstboom naast een ijsbaan. Ook in het Winter Village gelegen in Bryant Park vind je een ijsbaan met alle gezelligheden van dien eromheen. Er wordt alles een gedaan om jou een ultieme kerstsfeer te geven. Van peperkoeken huisjes op Gingerbread Lane, tot een lichtjestour door Dyker Heights, alles is mogelijk!

Ook een trip naar New York is niet goedkoop. Toch als je goed zoekt, kan je veel geld besparen. Het motto hierbij is; vergelijk de opties en je zult altijd wel besparen. De tarieven kunnen niet alleen per maatschappij verschillen, dit kan ook per vliegveld. Zo kan je ook vanaf Eindhoven Airport naar New York. Vliegtickets zijn te verkrijgen vanaf een kleine € 500,- en een parkeerplaats bij Eindhoven Airport is te reserveren vanaf € 50,-.

3.    Disneyland Parijs – Frankrijk

Net als New York is Disneyland Parijs een open deur die we graag intrappen. Het is namelijk met een reden zo’n populaire bestemming tijdens de kerstdagen. Het gehele pretpark is omgetoverd tot een winters kerstpark. Op elk klein detail wordt gelet. Zo zijn alle Disneyfiguren omgekleed in hun kerstoutfits, klinkt er overal kerstmuziek en worden er duizenden kerstlichtjes door het gehele park opgehangen.

De kerstsfeer wordt naast deze decoraties versterkt dankzij musicals, parades, zang en nog veel meer! Zo kan je genieten van de musicals Frozen – A Musical Invitation, The Starlit Princess Walts en Surprise Mickey. Tijdens de Disney Christmas Parade kunnen jij en je kids in een oogopslag genieten van alle Disneyfiguren. Als kers op de slagroom wordt het welbekende kasteel dankzij allerlei effecten omgetoverd tot een indrukwekkend feestachtig schouwspel.

Parijs is met meerdere vervoersmethoden te bereiken. Met het vliegtuig kan dit ook nog eens vanaf meerdere luchthavens. Vanaf Schiphol en Eindhoven Airport ben je het meest voordelig uit, je hebt een ticket al vanaf een kleine €200,-. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn? Kies dan voor een valet parking. Dit kan bij Schiphol al vanaf iets meer dan €50,- en bij Eindhoven Airport vanaf €55,-.

Bekijk Disneyland Parijs

4.    Londen – Engeland

Londen is vergelijkbaar met New York; een grote stad die omgetoverd wordt tot een winters sprookjesdorp. Wat Londen wat aantrekkelijker maakt is het feit dat het een stuk dichterbij ligt. Hierdoor is je reis ook een stuk voordelig en het is niet dat Londen onderdoet voor de kerstsferen van New York.

Ieder jaar is er op Trafalgar Square een enorme kerstboom te vinden die in authentieke sferen is gedecoreerd. Deze boom staat al vanaf de eerste dag in december klaar, zo kan je er dus een maand lang van genieten. Ook in Londen kan je schaatsen op een van de vele schaatsbanen. Deze zijn onder andere te vinden in het Winter Wonderland te Hyde Park, het Westfield winkelcentrum en bij de Londen Eye. Nog opzoek naar een kerstcadeau? Bezoek dan Harrods of Hamleys. Dit is naast het kerstshoppen al een ervaring op zich.

Zoals gezegd is Londen een voordelige optie in dit lijstje van kerstbestemmingen. Vliegtickets zijn al te verkrijgen vanaf €65,- wanneer je via Eindhoven Airport vliegt. Ook het parkeren van de auto kent de voordelige Eindhovense tarieven. Zoek jij bijvoorbeeld een overdekte parkeerplaats bij Eindhoven Airport? Dat kan al gereserveerd worden vanaf €55,-.

5.    Quebec – Canada

Last but not least: Quebec. Ook deze Frans-Canadese stad biedt jou een ultieme winterervaring tijdens kerst. Quebec staat niet alleen garant voor de prachtige kerstsfeer en enerverende kerstactiviteiten. Je kan deze kerstvakantie ook combineren met een wintersportvakantie.

Zo zijn er rondom de stad tal van locatie waar je kunt skiën, snowboarden, sleeën en nog veel meer. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is de Duitse kerstmarkt. Hier kan je genieten van een warme en authentieke kerstsfeer. Wil je genieten van typische delicatessen? Doe dan mee aan de Christmas Food Tour of bezoek een van de vele gezellige restaurants. Nog een extra tip; bezoek een het Quartier Petit Champlain.

Quebec is de duurste bestemming van de vijf. Vliegtickets zijn te verkrijgen vanaf een kleine €900,-. Dit vanaf Luchthaven Schiphol, de overige Nederlandse luchthavens zijn nog vele malen duurder. Wil je parkeren bij een van de officiële parkeerplaatsen? Deze zijn beschikbaar voor iets meer dan €60,- middels een shuttleservice. Parkeren kan ook op loopafstand; vanaf €130,-.

Bespaar tijdens je kerstvakantie

Heb je inmiddels je droombestemming gevonden? Dan helpen wij je graag verder met het plannen van je reis. Er zijn natuurlijk veel zaken die je vooraf moet regelen, de een wat tijds- en arbeidsintensiever dan de anders. Alle tarieven van de vliegtickets en parkeerplaatsen zijn berekend voor de periode 23-12 tot en met 29-12.

De kosten van het parkeren zijn berekend middels vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren. Hier is het mogelijk de parkeertarieven bij Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse luchthavens te vergelijken. In dit artikel zijn de tarieven van het Parkeren Rotterdam Airport, het Parkeren Eindhoven Airport en het Parkeren Schiphol berekend.

Houd er ook rekening mee dat alle tarieven van bijvoorbeeld accommodaties hoger kunnen uitvallen dan normaal gedurende de feestdagen. Onze tip is: boek zo vroeg mogelijk!

Benieuwd naar de top 5 kerstmarkten met bijzondere overnachting? Lees hier ons blog!

Bekijk top 5 kerstmarkten met bijzondere overnachting

Reacties op dit artikel

Instagram