Het is inmiddels alweer die tijd van het jaar dat de straatversiering en kerstlampjes in menig winkelstraat je een lach op het gezicht toveren. Dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan en dat iedereen zich alweer begint te oriënteren op de aanstaande kerst🎅🏼🎄Wij hebben de top-5 kerstmarkten met bijzondere overnachting voor je op een rij gezet om de kerst dit jaar eens goed mee te pakken. O-ja. De kerstmarkten staan in willekeurige volgorde. Ze zijn echt allemaal heel bijzonder en super leuk om naar toe te gaan.

Psst: Nog op zoek naar een kerstcadeau om je partner te verassen? Klik hier

1. Kerstmarkt in Kopenhagen🎅🏼

De kerstman komt oorspronkelijk uit Groenland en dus is Kopenhagen een plek bij uitstek om kerst te vieren. De kerstmarkt bij uitstek (er zijn er meerdere in Kopenhagen) is Tivoli Park. Tivoli Park wordt vanaf eind november helemaal omgetoverd tot een prachtige kerstmarkt met heel veel lichtjes en veel gezellige muziekbandjes. Bij Tivoli Park zijn zelfs echte rendieren te spotten. Naast het feit dat Kopenhagen een hele mooie sfeervolle en romantische kerstmarkt heeft, is de stad zelf ook al een stedentrip waard. In Kopenhagen vind je bij uitstek de zogenoemde Scandinavische mode die ook in Nederland op dit moment erg populair is. Onze slaaptip: Het Boetikhotel SP34

Bekijk hotel

2. Kerstmarkt Talinn🎅🏼

Als Nederlanders dromen we ieder jaar van een witte kerst. Hoe leuk is het om zelf dan op voorhand al een kerstmarkt te bezoeken waar de kraampjes waarschijnlijk bedekt zijn met een wit laagje sneeuw? Dit beeld is je (nagenoeg) verzekerd op de Kerstmarkt van Talinn. Talinn is de hoofdstad van Estland in is niet de eerste stad waar je aan denkt voor een stedentrip of kerstmarkt. Echter, dit prachtige kleinschalige stadje is enorm gezellig en romantisch. Tijdens de kerstmarkten zijn er ook veel voorstellingen van dansgroepen en koren. Al met al een sprookjesachtige kerstmarkt. Onze slaaptip: The Three Sisters Boutique.

Bekijk hotel

3. Kerstmarkt Valkenburg & Maastricht🎅🏼

Voor wie in Nederland wil blijven is Valkenburg een hele mooie kerstmarkt. Natuurlijk heeft iedereen hier al eens van gehoord, maar hoeveel mensen zijn er daadwerkelijk geweest? Het is écht de moeite waard. De kerstmarkt in Valkenburg wordt ieder jaar gehouden in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Het is hiermee de grootste indoor kerstmarkt van Europa (en dat in het kleine Valkenburg in Nederland). Een van de grote trekker is de gigantische kerststal die helemaal vanuit zand wordt opgebouwd. Heel bijzonder om eens met eigen ogen te zien. Omdat Valkenburg erg druk is en er al veel volgeboekt zit, zou je voor een hotel kunnen kijken in Maastricht. Onze slaaptip: Het kruisherenhotel in Maastricht.

Bekijk hotel

4. Kerstmarkt Wenen 🎅🏼

Ondanks dat de kerstman uit Groenland komt, was 700 jaar geleden Wenen de eerste stad met een zogenoemde Christkindlmarkt. Die ‘kerstmarkt’ werd gehouden bij het op dit moment zeer authentieke en prachtig onderhouden Rathaus. De kerstmarkt in wenen is inmiddels uitgegroeid tot een van leukste kerstmarkten ven Europa. Omdat het kleinschalige bewaard is gebleven en men veel activiteiten voor de kinderen heeft toegevoegd (ponyrijden, zelf cadeautjes maken, op veel plaatsen spelletjes spelen) is deze kerstmarkt erg geschikt om met je gezin met jonge kinderen te bezoeken. Een erg leuke kerstmarkt die je zeker eens moet bezoeken, bijvoorbeeld wanneer je al in Oostenrijk bent om te gaan skiën.

Bekijk meer

5. Kerstmarkt Münster🎅🏼

Een ander land dat van oudsher kerstmarkten organiseert (en waar ieder boven de 200 inwoners wel een kerstmarkt heeft) is Duitsland. Daarom mag Duitsland natuurlijk ook niet ontbreken in deze top-5 kerstmarkten. De kerstmarkt in de oude hanzestad Münster is goed te bereiken voor Nederlanders die in het oosten van het land wonen. De kerstmarkt ligt op slechts 70 kilometer van Enschede. Er zijn circa 300 kramen met heel veel gezelligheid, zo kun je veel mooie kerstspullen kopen en weet je zeker dat je niet meer hoef te eten als je thuis komt. De kerstmarkt in Münster is erg Duits, wat betekent dat er veel glühwein, braadworsten en overige Duitse specialiteiten te koop zijn. Mede hierdoor trekt de kerstmarkt in Münster jaarlijks circa 1 miljoen bezoekers. Voor onze slaaptip moet je een klein stukje richting de Nederlandse grens rijden. Je kunt namelijk bij Erfgoed Bossem in een sterrenkubus slapen. Zo kun je de dag en de nacht genieten van de kerstsfeer!

Bekijk meer

 

Reacties op dit artikel

Instagram