Stedentrips zijn nog steeds razend populair. Wil jij de massa ontwijken en op je gemak een nog onontdekte stad leren kennen? Wij hebben een top vijf gemaakt van hippe steden waar je nog op je gemak rond kunt lopen. Verrassing: je hoeft niet eens perse naar het buitenland! Lees snel verder om te ontdekken welke stedentrips op jouw bucketlist moeten.

Moskou in Rusland 🇷🇺

Moskou is de hoofdstad van Rusland en zit vol met gave bezienswaardigheden zoals het Rode Plein, het Mausoleum van Lenin en het Kremlin van Moskou. Ook ’s avonds valt er genoeg te beleven tijdens jouw stedentrip naar Moskou. Clubs en discotheken zijn de hele nacht geopend en als je geen zin hebt om te gaan stappen valt het aan te raden om een avond naar een balletvoorstelling te gaan. In deze wereldstad kun je fantastisch shoppen, maar het prijspeil ligt over het algemeen hoger dan in Nederland door hoge invoerrechten en een gebrek aan concurrentie.

Skopje in Noord-Macedonië 🇲🇰

Skopje is de hoofdstad van Noord-Macedonië en heeft een prachtige historische binnenstad. De omgeving van de stad is schitterend en valt gemakkelijk te ontdekken tijdens een stedentrip. Breng ook zeker een bezoek aan de bazaar, dat na de bazaar in Istanbul de grootste van de regio is. Hier kun je heerlijk shoppen en mensen kijken terwijl je in aanraking komt met de lokale cultuur.

Porto in Portugal 🇵🇹

Wil jij de zon opzoeken en cultuur snuiven? Porto is een stad waar je helemaal tot rust komt. Hier geniet je van Portugese port op een terrasje aan het water van de rivier de Douro. Het is ook leuk om een tour te maken met een rondvaartboot. Het centrum van Porto staat op de UNESCO werelderfgoedlijst doordat je hier veel interessante bezienswaardigheden vindt, waaronder de historische kathedraal Sé do Porto en het kerkplein, de Terreiro da Sé.

Sofia in Bulgarije 🇧🇬

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en de grootste stad van het land. Deze stad heeft een heerlijke ligging aan de rand van het Vitosha gebergte en is rijk aan bezienswaardigheden en toffe straatjes, versierd met streetart. Doordat de stad niet al te groot is kun je Sofia gemakkelijk te voet ontdekken. Vergeet ook zeker niet om te genieten van de lokale keuken.

Vlissingen in Nederland 🇳🇱

Ben je toe aan een weekendje aan het strand, maar heb je maar een klein budget? Dan is Vlissingen een echte aanrader. Zeeland heeft schone stranden en de meeste zonuren van Nederland. Van het voorjaar tot het najaar kun je hier uitwaaien op de langste zeeboulevard van Nederland, genieten van de Zeeuwse keuken en interessante musea bezoeken. Ook in de winter is Vlissingen een heerlijke bestemming om even helemaal tot rust te komen. Wist je dat je zelfs voor een weekendje weg in Nederland een reisverzekering nodig hebt? Zodra je een betaalde overnachting boekt en er ontstaat schade aan je spullen of er wordt iets gestolen kun je dit claimen op de reisverzekering, dus ook binnen eigen land.

Wil je er even lekker tussen uit, maar laat je werk het niet toe? Geen probleem! Combineer het tijdens jouw Workation!

Reacties op dit artikel

Instagram