Een bootvakantie is een hele belevenis. Lekker varen overdag waar je maar wilt en ’s nachts ook nog eens op het water slapen. Na een goede nachtrust kun je ’s ochtends de zon zien opkomen vanaf het water. Een bijzondere overnachting tegelijkertijd. Naast deze unieke overnachting is het natuurlijk ook nog eens een erg leuke ervaring voor een romantische overnachting of een weekendje weg met de kinderen. Wij van Supertrips hebben een top 5 van boot vakanties in Nederland voor jou op een rijtje gezet!

1. Opoe Sientje: Bed & Breakfast en Museum

Opoe Sientje is een unieke bed and breakfast. In dit schip zijn er vier originele ‘scheepskamers’ waar je met maximaal 12 personen uniek kunt overnachten.In Nijmegen is verrassend veel te doen op cultureel en culinair gebied. Bovendien ligt het schip heel dicht bij de natuur!

Bekijk Opoe Sientje

2. Otter Easy Houseboats

Otter Easy Houseboats heeft drie verschillende boten waarmee je zelf kunt varen in Limburg. De boten liggen in het Maasplassengebied van Limburg. Vanaf hier kun je naar veel leuke dingen toevaren zoals leuke omliggende dorpjes of naar Belgisch Limburg!

Bekijk Otter Easy Houseboats

3. Boot huren in Friesland

Click & Boat heeft verschillende boten in Friesland die geschikt kunnen zijn voor jouw vakantie in Friesland. Er zijn prachtig grote boten, maar ook leuke kleine boten voor twee personen. Houd je van avontuur? Kies dan eens voor een zeilboot! Liever iets luxer? Ook daar zijn prachtige boten voor. Voor het huren én besturen van de meeste boten heb je geen vaarbewijs nodig. Indien de huurder geen ervaring heeft, geeft de booteigenaar een uitgebreide uitleg of kan hij of zij van te voren een korte cursus in plannen met de booteigenaar. Een boot huren in Friesland wordt dus erg gemakkelijk via Click & Boat.

4.  SS Rotterdam Hotel boot

Het voormalige Holland-Amerika lijn schip is omgetoverd tot een bijzondere overnachtingsplek. Aangemeerd in het centrum van Rotterdam heb je vanaf de boot een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. Ook bijzonder: op het schip zijn twee restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten.

Bekijk SS Rotterdam Hotel Boot

5. Woonboot Ecostay de IJsvogel

Midden in de uiterwaarden van de IJssel vlakbij de oude Hanzestad Kampen ligt Ecostay de IJsvogel. Een woonboot midden in de Overijsselse natuur. De woonboot bestaat uit twee appartementen met alle voorzieningen die je nodig hebt op een boot!

Bekijk Ecostay de IJsvogel

Stuk voor stuk prachtige boten voor een overnachting op het water in Nederland! Benieuwd naar meer bijzondere overnachtingen zoals een boomhut of wellness overnachting? Op Supertrips vindt je de meest bijzondere overnachtingen in Europa.

Reacties op dit artikel

Instagram