Wil jij bewust en duurzaam op vakantie gaan? Dan is een overnachting in een ecolodge echt iets voor jou. Je verblijft in een prachtige accommodatie die minimaal impact heeft op de natuur. Wie denkt dat een ecolodge back to basic is, heeft het mis. In Nederland, maar ook in België en Duitsland, vind je veel luxe ecolodges met alles erop en eraan. Wij hebben een top 10 Ecolodges voor jou samengesteld, zodat je je ecologische footprint zoveel mogelijk kunt verkleinen. 

boutique-vakantiepark-soof-7
boutique-vakantiepark-soof-1

Luxe ecolodges bij Boutique Parc Soof

Boutique Parc Soof is een duurzaam vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is het eerste park van Nederland met een A-triple keurmerk duurzaam. Tijdens je verblijf in een luxe ecolodge ervaar je een oase van rust. Je bent omgeven door water en midden in een bosrijke omgeving. Zin in een wellness overnachting? Kies dan voor de ecolodge met hottub!

Bekijken
1
Vakantiepark-brinckerduyn
Vakantiepark-brinckerduyn

Boutique vakantiepark Brinckerduyn in Friesland

Wauw! Dit klimaatpositief vakantiehuis beschikt over een sauna, zwembad, keyless entree, een gevulde wijnklimaatkast en nog veel meer luxe faciliteiten. Op het vakantiepark is onder andere een yogatuin, padelbaan en bootcamp station. Even op adem komen doe je in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Kortom, dit wordt een ontspannen weekendje weg in Friesland.

Bekijken
2
Bos Lodge 75 Eco
Berkenrhode Woodlodge Eco

Ecolodges op de Veluwe

Park Berkenrhode ligt middenin de bossen van de Hoge Veluwe. Het vakantiepark beschikt over diverse ecolodges, voor groot en klein gezelschap. De groepsaccommodatie op dit duurzame vakantiepark is zelfs het meest energieneutrale vakantiehuis in Nederland! De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en de meesten beschikken over privé wellness faciliteiten. Hier wil je nooit meer weg …

Bekijken
3
wikkelhouse-beerze-bulten
wikkelhouse-beerze-bulten
wikkelhouse-beerze-bulten

Wikkelhouse op vakantiepark Beerze Bulten

De duurzame wikkelhuisjes op vakantiepark de Beerze Bulten zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De sfeervolle accommodatie is geschikt voor vier personen en dankzij de goede isolatie en luchtverwarming kun je hier het hele jaar comfortabel vertoeven.

Bekijken
4
Luxe Ecolodge wilsumerberge
Luxe Ecolodge wilsumerberge
Luxe Ecolodge wilsumerberge

Luxe Ecolodge in Duitsland

Geniet van een wellness overnachting in de natuur. De luxe ecolodges op vakantiepark Wilsumerberge zijn sfeervol ingericht en door de grote raampartijen wordt het buitengevoel naar binnen gehaald. Je kunt er relaxen in de hottub of zoek het avontuur op rondom het vakantiepark.

Bekijken
5
uniek-wikkelhuisje-aan-zee
uniek-wikkelhuisje-aan-zee
uniek-wikkelhuisje-aan-zee

Unieke Ecolodge aan zee

Lekker uitwaaien aan de kust? Vanaf vakantiepark de Klepperstee sta je al binnen een paar minuten op het strand. De knusse, duurzame wikkelhuisjes op het vakantiepark zijn gemaakt van gerecycled karton en beschikken over een woonkamer met compacte keuken, een badkamer en een slaapruimte. Er is geen tv aanwezig, dus tijd voor een goed gesprek en te genieten van elkaars gezelschap!

Bekijken
6
Sandberghe
Sandberghe
Sandberghe

Ecolodge op vakantiepark Sandberghe

De ecolodges op vakantiepark Sandberghe hebben een uniek design en zijn geschikt voor maximaal vier personen. Doordat de accommodatie op hoogte is gebouwd heb je gaaf uitzicht over de natuurtuin. Zin om te relaxen? Ga lekker baantjes trekken in het zwembad of geniet in de barrel sauna.

Bekijken
7
Lemeler Esch - Trek-In
Nature campsite 'De Lemeler Esch'

Natuurcamping de Lemele Esch

De luxe ecolodge bij de Lemele Esch is volledig gebouwd van gerecycled en duurzaam materiaal. Op de natuurcamping draait het om het buitenleven. Trek de natuur in en ontdek het Overijsselse Vechtdal. Dit is de ideale plek om tot jezelf te komen en te genieten van een groene vakantie in Nederland

Bekijken
8
basecamp-eco-resort
basecamp-eco-resort
basecamp-eco-resort

Eco resort aan het strand

Op Basecamp Tiny House Eco Resort staat duurzaamheid en zelfvoorzienendheid centraal. De accommodaties op het vakantiepark zijn duurzaam, comfortabel en van alle gemakken voorzien. De moderne ecolodges liggen op slechts 350 meter van het strand van IJmuiden. Verblijf je er in het weekend? Doe dan op zaterdag mee met de beach cleanup!

Bekijken
9
Natuurloft Limburg

Natuurloft in Limburg

Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en tot rust komen in het Limburgse heuvellandschap? Tijdens je overnachting in een natuurloft op Landgoed Moerslag wordt je een met de natuur. De luxe accommodatie is minimalistisch en eco-neutraal gebouwd en voor het ultieme vakantiegevoel is er een hottub en/of jacuzzi aanwezig.

Bekijken
10

Wat is een Ecolodge?

In een Ecolodge kun je duurzaam en milieuvriendelijk overnachten. Een Ecolodge kan bijvoorbeeld een tiny house, boot, tent of hotel zijn. De accommodaties zijn zo gebouwd, dat het zo min mogelijk impact heeft op de natuur, maar ook op de lokale bevolking. Bij een Ecolodge wordt er onder andere gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en duurzame energiebronnen. Extra fijn: in veel gevallen verblijf je midden in de natuur, de ideale plek om te onthaasten!

Benieuwd naar meer duurzame vakantiehuisjes? Kijk dan eens op natuurhuisje.nl

Reacties op dit artikel

Instagram