Denk je dat je voor een leuke stedentrip in Nederland in de Randstad moet zijn? Dat kan, maar dat hoeft zeker niet! Laatst hebben we al wat mooie stedentrips in Zuid- en Midden-Nederland voor je op rij gezet. Maar ook in het noorden valt, behalve natuurlijk dé ultieme stedentrip Noord-Holland, meer dan genoeg te ontdekken. Zet je schrap voor onze beste tips voor een stedentrip Nederland en plan gauw jouw stedentrip Drenthe, Friesland of Groningen. Of ga je voor een stedentrip Flevoland?

Hotel Weidumerhout (Friesland)

Een stedentrip Friesland hoeft zich niet te beperken tot één stad – je bent niet voor niets in de provincie van de Elfstedenroute! Combineer dus rustig Sneek, Franeker en Heerenveen tijdens je weekendje weg. Een mooie uitvalsbasis hiervoor is het kleinschalige Hotel & Restaurant Weidumerhout midden in Friesland. Behalve de tot hotel omgebouwde boerderij bij Leeuwarden (weer zo’n leuke stad) heeft dit hotel ook enkele hotelkamers die als kubussen in het weiland staan. Ze zijn luxe ingericht en dankzij de grote ramen heb je er een prachtig uitzicht. Tijdens een ontbijt met streekproducten heb je alle tijd om te kiezen welke Friese stad je gaat ontdekken.

Bekijk Hotel Weidumerhout

Camping Zonneveld (Drenthe)

Voor een stedentrip Drenthe heb je de keuze uit onder andere Meppel, Assen en Emmen. Je kunt je keuze ook pas ter plekke maken of meerdere steden combineren tijdens je weekendje weg, want midden in de driehoek Meppel – Assen – Emmen ligt Camping Zonneveld met een accommodatie die je vast niet wilt missen. Hier kun je slapen bij de alpaca’s! Behalve de Alpaca-boerderij vind je hier kampeerplaatsen, een tent met een doorzichtig dak, een B&B met sauna en twee trekkershuisjes. Maar de echte Alpaca-fan grijpt natuurlijk de kans op een “Feed & Greet” met de Alpaca’s georganiseerd en slaapt in de stalkamer van de Alpaca-boerderij onder een dekbed met alpaca-wol.

Bekijk Camping Zonneveld

Strandlodges Veluwemeer (Flevoland)

Waar denk jij aan bij een stedentrip Flevoland? In Lelystad kun je alles te weten komen over deze jongste provincie van Nederland, shoppen bij de Outlet of het water op gaan dat in Flevoland eigenlijk altijd dichtbij is. Ook bij Vakantiepark Zeewolde aan het Veluwemeer, waar je zowel strand als bos ter beschikking hebt. Vanuit een bungalow, chalet, strandlodge of safaritent vul je je dagen net zo makkelijk met watersporten, wandelen of fietsen als met stadse activiteiten. Het is maar net waar je zin in hebt!

Bekijk Strandlodges Veluwemeer

Private Mansions Amsterdam (Noord-Holland)

Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken bij een lijst met tips voor een stedentrip Nederland. Als je de hoofdstad van ons land nog nooit hebt bezocht, moet je zeker een keer een rondvaart door de grachten maken. Maar ook als je er wel al eens bent geweest, valt er altijd wel wat nieuws te ontdekken. Jammer genoeg kan het in Amsterdam behoorlijk druk zijn, maar daar hebben we een mooie oplossing voor: een verblijf bij Private Mansions. Daar zit je op een mooie plek in de stad, maar dan wel in een unieke en romantische accommodatie. Ook qua service zit je hier goed: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan voor je worden geregeld.

Bekijk Private Mansions

Hotel Arena Amsterdam (Noord-Holland)

Een andere goede accommodatie voor de bekendste stedentrip in Nederland is Hotel Arena. Dit monumentale pand was vroeger een meisjesweeshuis en is diep geworteld in de geschiedenis van Amsterdam. Nu is het een prachtig designhotel. Hoge plafonds, houten balken en gerestaureerde ornamenten zorgen voor een statige uitstraling. Buiten loop je zo het Oosterpark in en met de tram of de fiets ligt heel Amsterdam aan je voeten.

Bekijk Hotel Arena Amsterdam

Tiny House Buitenhuizen (Noord-Holland)

Wil je tijdens je stedentrip Noord-Holland liever in de natuur verblijven, maar toch makkelijk Amsterdam kunnen bezoeken? Kies dan voor Droompark Buitenhuizen. Als je daar een Tiny House huurt, kun je net zo makkelijk Amsterdam in, als naar de Zaanse Schans of  het strand. Eigenlijk hoef je het park zelfs niet af, zoveel voorzieningen zijn er aanwezig. Maar daardoor laat jij je vast niet weerhouden van een mooi tripje naar de stad.

Bekijk Tiny House Buitenhuizen

Je ziet het: een stedentrip in Nederland betekent absoluut niet dat je moet verblijven in een standaardhotel waarvan er zoveel zijn in elke stad. Als je onze tips voor een stedentrip Nederland opvolgt, wordt je weekendje weg gegarandeerd een ervaring om nog vaak aan terug te denken.

Reacties op dit artikel

Instagram