Maak jij wel eens een stedentrip in Nederland? Meestal denken we bij stedentrips al gauw aan het buitenland. Maar ook in eigen land zijn er genoeg mogelijkheden voor een weekendje weg. Daarom hebben wij onze beste tips voor een stedentrip Nederland voor jou op een rij gezet – te beginnen met de leukste stedentrips in het bourgondische zuiden en het bosrijke midden. En natuurlijk weten we overal wel een leuke plek om te overnachten.

Design Hotel Maastricht (Limburg)

Van alle stedentrips in Nederland is Maastricht misschien wel de stedentrip met het meest internationale sfeertje. Hier vind je een van de weinige bergen in Nederland en zijn buurlanden België en Duitsland vlakbij. Maastricht is een heerlijke stad als je van winkelen en terrasjes houdt, maar heeft ook genoeg te bieden voor liefhebbers van natuur en cultuur. Voor een overnachting tippen we het Hampshire Designhotel Maastricht in de hippe wijk Wyck, op maar 10 minuten lopen van het Vrijthof. Je hoeft de deur maar uit te stappen en je staat tussen de boetiekjes, designwinkels, galeries en antiquariaten. Binnen blijven kan ook, want het opvallende interieur van het hotel is al een belevenis op zich.

Bekijk Design Hotel Maastricht

Natuurhuisje met wellness (Brabant)

Ook Brabant is met steden als Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Breda goed vertegenwoordigd als het gaat om stedentrips in Nederland. Van modern Nederlands design tot traditionele Bossche bollen: hier zit je goed. Als je tijdens je stedentrip ook iets wilt meekrijgen van de mooie Brabantse natuur, kunnen we je het natuurhuisje in Moergestel aanraden. Hier kun je meteen heerlijk genieten van de privé wellness faciliteiten!

Bekijk het natuurhuisje

Kamperen op een vlot (Brabant)

Een andere perfecte locatie voor een weekendje weg in Brabant is een kampeervlot. Ook hier bevind je je midden in de natuur – een mooie afwisseling als je de hele dag door de stad hebt gelopen. Je slaapt op een dobberend vlot, met om je heen alleen maar kabbelend water en golvend riet. De vlotten zijn alleen bereikbaar per kano en een groot deel van de benodigde kampeeruitrusting is al voor je geregeld. Het kampeervlot in De Heen is ideaal voor een stedentrip Bergen op Zoom.

Bekijk Kamperen op een vlot

Camping De Bokkesprong (Zeeland)

Als je een stedentrip in Zeeland in gedachten hebt, kijk dan zeker eens naar de bijzondere accommodaties van minicamping De Bokkesprong. Daar kun je, niet ver van de Zeeuwse stad Middelburg, slapen in een wijnvat of een tipi. Wil je je stedentrip Middelburg combineren met een dagje in de natuur, dan kun je hier ook mooi wandelen en fietsen rondom het Veerse meer. Hét recept voor een perfect weekendje weg.

Bekijk Camping de Bokkesprong

Strandhuisjes Hoogduin (Zeeland)

Een ander leuk stadje in Zeeland om eens van dichtbij te bekijken, is Terneuzen. Na een wandeling langs de haven kun je hier uren zoet zijn met mensen kijken op een van de terrassen. Als dat je wel wat lijkt, is een strandhuisje op Molencaten Park Hoogduin een aanrader. Zo heb je een stedentrip en een strandvakantie in één.

Bekijk Strandhuisjes Hoogduin

Wikkelboats Rotterdam (Zuid-Holland)

Rotterdam is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stad die ook internationaal hoog scoort als stedentrip. Moderne architectuur speelt een belangrijke rol bij de aantrekkingskracht van de stad, maar Rotterdam is en blijft ook altijd een waterstad. Wat is er dan mooier dan tijdens je stedentrip Rotterdam slapen op het water? Daarvoor kun je kiezen uit twee Wikkelboats: duurzame designboten in een rustig haventje op loopafstand van de Markthal, de Koopgoot en de Oude Haven.

Bekijk de Wikkelboats

Delftse Hout (Zuid-Holland)

Historische panden, grachten met rondvaartboten en gezellige terrassen – Delft heeft het allemaal. Een mooie plek om te verblijven tijdens je stedentrip Delft is de kunstzinnige Houten Iglo in vakantiepark Delftse Hout. Hier zit je op 15 minuten lopen van het centrum helemaal in het groen. Geen zin om te lopen? Er is ook een goede busverbinding. En als je nog iets verder wilt reizen, zijn ook Rotterdam, Den Haag en Scheveningen niet ver weg.

Bekijk Delftse Hout

Kamperen op een vlot (Utrecht)

Weet je nog dat kampeervlot in Brabant? Zo’n vlot kun je ook als uitvalsbasis gebruiken voor je stedentrip Utrecht. Er ligt er namelijk één midden bij Marnemoende, in de Hollandse IJssel.

Bekijk Kamperen op een vlot

Heb je al zin gekregen in een stedentrip in Nederland? Plan dan meteen zo’n heerlijk weekendje weg. En omdat ook Noord-Nederland leuke stedentrips voor je in petto heeft, vind je hier onze tips voor een stedentrip Nederland boven de rivieren.

Reacties op dit artikel

Instagram