We zijn altijd op zoek naar unieke en bijzondere accommodaties voor een onvergetelijke ervaring. Deze keer duiken we in de wereld van de verbazingwekkende overnachtingen in Nederlandse gevangenissen. Deze voormalige detentiecentra zijn omgetoverd tot unieke hotels die zeker de moeite waard zijn om te verkennen. Wij zetten vijf bijzondere plekken waar je kunt slapen in een gevangenis voor je op een rijtje.

Het Arresthuis
Het-Arresthuis-deluxe-cachot

Slapen in het Arresthuis, Roermond

Het Arresthuis in Roermond biedt een unieke kans om te overnachten in een voormalige gevangenis die is omgetoverd tot een luxe hotel. Hier zal iedereen zich met liefde laten opsluiten. Elke cel is omgebouwd tot een comfortabele en stijlvolle kamer, compleet met moderne voorzieningen. Geniet van een verblijf doordrenkt van geschiedenis terwijl je toch kunt genieten van luxe en comfort.

Bekijken
1
Romantisch-overnachten
Restaurant De Gevangentoren
Uitzicht op de Westerschelde

Bijzonder overnachting in een Gevangentorensuite

De Gevangentorensuite in Vlissingen biedt een romantisch uitje met een twist. Gevestigd in een historische gevangenistoren, biedt deze suite een adembenemend uitzicht over het water vanuit de toren. Maak je overnachting compleet met een culinaire avond in Restaurant De Gevangentoren.

Bekijken
2
huis-van-bewaring
huis-van-bewaring
huis-van-bewaring

Huis van Bewaring in Alkmaar

Dit gevangenishotel in Alkmaar een fascinerende inkijk in het verleden van het strafrechtssysteem van Nederland. De romantische kamers zijn uniek en stijlvol ingericht, met details naar de oude kenmerken van de gevangenis. Het Huis van Bewaring ligt midden in het centrum van Almelo, op loopafstand van winkels en restaurants.

Bekijken
3
hotel oostereiland
hotel oostereiland

Gevangenishotel in Hoorn

Hotel Oostereiland is een voormalig gevangeniscomplex dat is omgebouwd tot een levendige culturele hotspot, compleet met een hotel, restaurant en museum. Je kunt overnachten in één van de gevangeniscellen of in een luxe kamer met uitzicht op het IJsselmeer.

Bekijken
4
Zicht-op-keuken-restaurant-librije
Restaurant-Librije

Culinaire overnachting in de Librije

Librije’s Culinaire Hotel in Zwolle biedt een gastronomische ervaring zoals geen ander. Gevestigd in een voormalige vrouwengevangenis, biedt dit hotel een unieke setting voor fijnproevers. Geniet van een verblijf in luxe kamers en laat je verwennen met de culinaire hoogstandjes van het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije.

Bekijken
5

Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje met een vleugje mysterie of een gastronomisch avontuur in een unieke setting, deze voormalige gevangenishotels hebben voor elk wat wils. Ontdek de fascinerende verhalen achter deze bijzondere accommodaties terwijl je geniet van een onvergetelijk verblijf in een van Nederland’s meest opmerkelijke hotels. In welke gevangenis ga jij slapen?

Dit vind je misschien ook interessant:

 

Reacties op dit artikel

Instagram