De leukste natuurhuisjes: van back to basic tot super-de-luxe

Heb jij wel eens in een natuurhuisje in Nederland geslapen? In zo’n huisje in de natuur waar je helemaal opgaat in het groen is het altijd bijzonder overnachten. Ideaal als je gek bent op wandelen of wild spotten, maar ook voor een romantische overnachting. Om je op weg te helpen naar je eigen paradijsje in de natuur, hebben we alvast, een top 7 natuurhuisjes voor je verzameld.

1.🏡Wikkelhouse

Dit huisje in de natuur is wel heel bijzonder: het is namelijk gemaakt van gerecycled golfkarton! Dankzij de openslaande deuren aan de voor- en achterkant wordt het moderne interieur in dit ‘Wikkelhouse’ helemaal één met de natuur eromheen. De logde staat aan de rand van het nationaal park De Hollandse Biesbosch, op de camping van Stayokay Dordrecht. Je gaat hier echt back to basic: zonder wifi, televisie, verwarming en warm water. Perfect voor een digital detox!

Bekijk Wikkelhouse

2.🏡Resort de Wije Werelt

De Wije Werelt is een resort met prachtige zwerfhutten van larikshout. Het hout is afkomstig uit Planken Wambuis, het bos dat naast het resort ligt en waar edelherten en wilde zwijnen rondlopen. De huisjes hebben een grasdak en de wanden zijn geïsoleerd met schapenwol en houtkrullen. Dit resort is de perfecte plek voor een romantische overnachting op de Veluwe, maar je kunt er zelfs met 5 tot 8 personen terecht. De inrichting is knus met onder andere een bedstee en een potkachel.

Bekijk Resort de Wije Werelt

3. 🏡 Drostes Landschapskamer

Slapen middenin de natuur? Dit kan in de Drostes Landschaspkamer. Dit is past écht bijzonder overnachten. De foto’s hieronder zeggen veel meer dan duizend woorden ⬇️

Bekijk de landschapskamer van Drostes

4. 🏡Natuurlofts in Zuid-Limburg

Deze natuurlofts op landgoed Moerslag in Zuid-Limburg combineren een verblijf midden in de natuur met luxe voorzieningen. Dat maakt ze perfect voor een romantische overnachting of een ontspannen verblijf met je gezin. Dankzij onder andere zonnepanelen en warmtepompen zijn deze natuurhuisjes eco-neutraal. Je zou wel de hele dag door de grote ramen naar het Limburgse heuvellandschap kunnen kijken, maar als je toch op pad wilt, zit je zo in Maastricht of Valkenburg. Er zijn ook natuurlofts met bijvoorbeeld een hottub of pizzaoven.

Bekijk natuurlofts in Zuid-Limburg

5. 🏡 Dome in Vuren, Gelderland

Ook in Vuren vind je een mooie plek in de natuur voor een romantische overnachting of een heerlijke getaway! Deze Dome is compleet voorzien van houtkachel, comfortabel bed en privé jacuzzi. En dit allemaal, middenin de natuur van de Achterhoek!

Bekijk de Dome in Gelderland

6. 🏡Hotel Weidumerhout

Vraag je je af wat een hotel te maken heeft met een huisje in de natuur? Normaal gesproken niets, maar Hotel & Restaurant Weidumerhout in Friesland is een uitzondering. Het hotel heeft enkele wel heel bijzondere hotelkamers, die als losse kubussen in het weiland staan. Deze hotelkamers hebben een extra groot bed, een luxe badkamer en grote ramen, waardoor de Friese natuur altijd dichtbij is. Als je na het ontbijt met Friese streekproducten zin hebt om eropuit te gaan, liggen Leeuwarden, Sneek, Franeker en Heereveen vlakbij. Bij het hotel zijn huurfietsen en wellness-faciliteiten aanwezig.

Bekijk Hotel Weidumerhout

7. 🏡Natuurlodge De Vier Eiken

Liever een natuurhuisje in Drenthe? Neem dan eens een kijkje bij de natuurlodges van De Vier Eiken. Deze natuurlodges zijn gebouwd met duurzame materialen en staan aan de rand van natuurgebied Holtingerveld en Oosterzand. De inrichting zit vol met natuurlijke elementen en de speksteenkachel is een echte eye-catcher. Extra fijn is de privésauna en/of hottub op het terras van de natuurlodge.

Bekijk De Vier Eiken

Wij vinden deze natuurhuisjes stuk voor stuk heerlijke plekjes, of je nu back to basic wilt, of kiest voor een luxe verblijf. Waar ga jij bijzonder overnachten in de natuur?

Reacties op dit artikel

Instagram