Must visit: Glamp Outdoor Camp in Appeltern 🤩

Glamping en festival liefhebbers opgelet! Deze blog moet je lezen. Wij verbleven het afgelopen hemelvaartweekend namelijk bij Glamp Outdoor Camp in Appeltern. Een gave pop-up glamping waar een chille festival vibe heerst. We kunnen wel stellen dat pop-up glamping dé kampeertrend van 2021 is. Glamp Outdoor Camp heeft glampings op bijzondere plekken in de Nederlandse natuur. Ik neem je mee naar ons glampingavontuur in Appeltern, volledig in festivalsfeer!

Hemelvaartweekend 2021

Na zo’n 1,5 uur rijden kwamen we vrijdag aan in het Land van Maas en Waal, om precies te zijn aan de rand van het kleine Gelderse dorpje Appeltern. Vanuit de verte zagen we de felgekleurde tenten van de pop-up glamping al liggen. Het was het openingsweekend van de glamping, dus we waren enorm benieuwd. De auto geparkeerd, ingecheckt en met de plattegrond op zoek naar onze tent. Gelijk hoorden we al live muziek. Heel gezellig, de festivalsfeer zat er meteen goed in!

Stoere Awaji tent aan het water

Wij sliepen in een Awaji tent, of eigenlijk de Awaji Twins: twee 2-persoons tenten die samen plek bieden aan 4 personen. Aangezien wij maar met zijn tweetjes waren, hadden we aan één tent voldoende. Maar de Awaji is dus ook perfect voor gezinnen of een stel vrienden! Onze tent had een mooi uitzicht op het water en de food & event area. Aan de andere kant keken we uit over uitgestrekte weilanden.

Pluspunt: de bedden waren al voor ons opgemaakt bij aankomst. Luxe kamperen, noemen we dat! Verder beschikt de Awaji over elektriciteit, lampen, een koelkast, een kooktoestel, keukeninventaris, een spiegel, stoelen en een tafeltje. Je betreedt de tent via een klein trapje, dus je slaapt boven de grond. Lekker droog en warm, zelfs met de regen en lage temperaturen van het afgelopen weekend.

Festival vibes op het terrein

Chillen in de hangmatten, yoga bij de Zen Caravan, marshmallows roosteren bij de vuurplaats, zelf barbecueën bij de BBQ spot of smullen bij de food & drinks area. Genoeg te doen op het glampingterrein! Om daar nog een schepje bovenop te doen, kun je ook ultiem relaxen in de hottubs aan de rand van het terrein. Aan te raden bij zonsondergang! En de kids? Die worden vermaakt met leuke theatershows bij de Hut van Ome Willem.

Wat wij zelf het leukste vonden? Absoluut de live muziek! Er traden verschillende bandjes op die de sfeer er goed in brachten. Na zo’n lange periode zonder festivals was het zó leuk om weer een klein beetje in de buurt te komen van dat festivalgevoel. Uiteraard wel coronaproof!

Food & Drinks

‘s Ochtends opende de coole hippie caravan haar deuren voor belegde broodjes, tosti, yoghurt, vers fruit, koffie en thee. Zo begonnen we de zaterdag en zondag met een lekker ontbijt! Maar ook voor lunch en diner kon je terecht bij de food & drinks area. Wij genoten vrijdagavond van een heerlijke burger met friet en uienringen. Zaterdag waagden we een poging om zelf te koken in onze tent. Dat was immers mogelijk, want er was een kooktoestel en keukeninventaris aanwezig. Het resultaat: een lekkere pasta met zalm en spinazie.

Rust en natuur in het Land van Maas en Waal

Met alles wat georganiseerd werd op de glamping, wilden we het terrein bijna niet verlaten. Toch besloten we om de omgeving eens te verkennen. We maakten een flinke wandeling rondom Appeltern. Eerst langs de Maas, daarna door recreatiegebied de Gouden Ham en ten slotte langs de Tuinen van Appeltern. Een prachtige waterrijke omgeving met veel fiets- en wandelroutes. Na 14 km streken we neer op een terrasje, want ja: dat mag weer!

Absolute aanrader voor festival & glamping liefhebbers 💗

Glamping en festival vibes op één plek: hoe gaaf is dat? Wij zijn blij dat we afgelopen weekend dit avontuur hebben beleefd. De comfortabele tent, leuke activiteiten op het terrein, lekkere food & drinks en rustige omgeving maken dat we Glamp Outdoor Camp in Appeltern iedereen aanbevelen. Juist in deze tijd is het zó leuk om er eens heerlijk tussenuit te gaan en het festivalsfeertje weer te proeven. En ondanks de regen en koude temperaturen hebben we onwijs genoten van het glampingweekend. Let’s go, weer of geen weer!

Ook glamperen in festivalstijl bij Glamp Outdoor Camp in Appeltern?

Bekijk deze pop-up glamping

Geschreven door Nikki Knippers

Reacties op dit artikel

Instagram