Droom jij er al heel lang van om eens te slapen in een boomhut🌳? Dan wordt het je nu wel heel makkelijk gemaakt om die droom te laten uitkomen. Boomhutten zijn helemaal in en er zijn dan ook steeds meer plekken waar je kunt overnachten in een boomhut. Wij verzamelden voor jou alvast 7 mooie plekken voor een weekendje weg in een boomhut – of langer natuurlijk.

🌳TreeHugger-boomhut in Italië

We beginnen meteen maar met een wel heel bijzondere boomhut. Bij Novanta slaap je in een boomhut in een 200 jaar oude eik, midden in een verlaten dorpje in Toscane. Tussen de takken door kijk je uit over de middeleeuwse ruïnes van het dorpje en over de vallei waarin dit droomplekje ligt. De twee platformen van deze boomhut omarmen letterlijk de boom en bieden je alle ruimte om te genieten van de rust en natuur om je heen. Vlak bij de boomhut vind je een badkamer met douche en toilet, maar ook een outdoor-douche voor een optimaal buitengevoel.

Bekijk TreeHugger boomhut

🌳 Boomhut Cachette in Frankrijk

In deze luxe boomhut in Frankrijk kun je heerlijk met het gezin overnachten. Je kunt namelijk met tot wel 5 personen comfortabel slapen in deze bijzonder leuke boomhut! Cachette is gevestigd in het bos bij een golfbaan in de buurt en op wel 6 meter hoog! In de omgeving is ook genoeg leuke dingen te beleven en met een uurtje sta je al bij de Eifeltoren in Parijs!

Bekijk boomhut Cachette

🌳Vakantiepark Mölke in Twente

Aan het riviertje de Regge in Twente staan meerdere boomhutten waar je volop privacy hebt en toch vrij uitkijkt over het Twentse landschap. De 5-sterren-glamping waar deze boomhutten staan, ligt tussen Rijssen en Nijverdal en heeft allerlei voorzieningen voor jong en oud. Wil je bowlen, zwemmen, varen in een kano of fluisterboot of gezellig uit eten? Dat kan allemaal zonder dat je het vakantiepark af hoeft.

Bekijk Vakantiepark Mölke

🌳Natuurhuisje in Vansbro in Zweden

Dalarna wordt wel het hart van Zweden genoemd en is dan ook de perfecte plek voor een Zweedse boomhutvakantie. Zodra je over de onverharde weg diep het bos in rijdt, ervaar je de rust en ruimte van Zweden. Deze stoere, eenvoudige boomhut voor twee personen laat je echt één worden met de natuur. Neem een duik in het meer waaraan de boomhut staat en ga lekker zwemmen, kanovaren of vissen. Bij het meer is ook een vuurplaats waar je kampvuur mag maken.

Bekijk natuurhuisje in Vansbro

🌳Boomhuthotel Oberbayern in Duitsland

Bij Baumhaushotel Oberbayern staan aan een mooi zwemmeer meerdere boomhutten op lange palen. Via voetbruggen loop je van de ene naar de andere boomhut en als je eenmaal binnenstapt in je eigen boomhut, valt meteen op hoe modern ze zijn ingericht. Het ontbijt wordt ’s morgens in een rieten mand bij jullie bezorgd en voor nog meer verwennerij kun je een boomhut met jacuzzi of een massage boeken.

Bekijk boomhut Oberbayern in Duitsland

🌳Natuurhuisje in Raray, Frankrijk

Deze luxe boomhut in Frankrijk is geschikt voor twee personen en dus ideaal voor een romantisch verblijf. Jullie hebben zelfs een eigen hottub en dankzij de grote hoogte (maar liefst zes meter) zijn jullie echt helemaal alleen met de bomen in het bos. Het ontbijt wordt elke ochtend beneden voor jullie klaargezet, waarna je het met een touw omhoog kunt halen. Een ballonvaart (half uur rijden) of een dagje Disneyland Parijs (klein uur rijden) maakt jullie romantische vakantie compleet.

Bekijk luxe boomhut in Raray

🌳De Koeksebelt in het Vechtdal

Deze boomhut op camping De Koeksebelt is echt van alle gemakken voorzien. Hij heeft een compleet ingerichte keuken en badkamer en volop ruimte om te relaxen in de woonkamer of op de veranda. Wat deze boomhut extra bijzonder maakt, is de ligging direct aan de Vecht. Als je op de camping een kano huurt, stap je zo voor de deur in en uit.

Bekijk de Koeksebelt

Zo, nu weet je alles wat je moet weten voor de perfecte boomhut-vakantie. Nu is het een kwestie van kiezen, boeken, inpakken en je kunt de boom in!

Reacties op dit artikel

Instagram