Geannuleerd, geannuleerd, geannuleerd. Door Corona zijn er talloze bruiloften afgezegd, huwelijksreizen niet doorgegaan en huwelijksjubileums on-gevierd gebleven. Ook de welverdiende vakanties van miljoenen mensen hebben niet mogen zijn. Maar het gaat niet lang meer duren, voordat we weer massaal kunnen genieten van de ‘finer things in life’. En waarom zou je dit niet meteen combineren? Trouwen in het buitenland gaat een enorme trend worden! In plaats van een ”makkelijke Nederlandse bruiloft”, staat men te popelen om zo’n romantische bruiloft op de mooiste trouwlocaties over de wereld te vieren. Of je nu romantisch met z’n tweeën in het buitenland gaat trouwen of als je op zoek bent naar een leuk arrangement voor de hele familie, genieten gebeurd gegarandeerd op jouw bijzondere buitenlandse bruiloft. Bekijk direct de mooiste trouwlocaties in het buitenland voor jouw perfecte destination wedding!

waar-kun-je-trouwen-in-het-buitenland
buitenlandse-bruiloft

Trouwen in Mexico | Tulum

Zie jij jezelf het ja-woord zeggen met je tenen in het witte zand en uitzicht over de prachtige azuurblauwe zee? Dan is Tulum in Mexico hét plaatsje voor jouw buitenlandse bruiloft! Tulum is een oude Maya-stad en heeft na al die tijd een heerlijke boho-vibe weten te behouden. Het is erg populair bij backpackers, omdat het ook nog erg goedkoop is. Hier word je omringd met een prachtige natuur, cultuur, ruïnes en heerlijke lokale restaurants en cafés. Perfect voor een romantische bruiloft onder de zon.

Bekijken
1
huwelijks-trends-van-2021-hip
trouwen-in-het-buitenland-arrangement

Trouwen op het water | Cruise

Krijg jij geen genoeg van de eindeloze horizon? Dan vier je toch gewoon je huwelijk op een luxueus cruiseschip of jacht? Op een cruiseschip of jacht beleef je natuurlijk waanzinnig hoge service, kwaliteit en wordt je omringd met een panoramisch uitzicht over de blauwe zee! Ook zijn ze vaak geschikt voor een gezellig feestje, culinaire partijen en in luxe wordt ook rijkelijk gevarieerd. Zo kun je een intieme bruiloft op zee vieren of een grandioos feest op een groot cruiseschip!

Bekijken
2
snel-trouwen-in-het-buitenland
destination-wedding-ideeen

Trouwen in Nieuw-Zeeland | Zuidereiland

Laat Nieuw-Zeeland je verbazen met het grote scala aan natuurlijke wonderen, zoals gletsjers en vulkanen, tot de tropische bossen en gebergten. Of je nu je tijd hier avontuurlijk wilt beleven of lekker relaxed, voor iedereen vind je hier het ideale plekje. En het plekje dan om zo romantisch te trouwen? Neem een kijkje naar Abel Tasman National Park. Met gouden stranden, de bosrijke natuur en aan de azuurblauwe zee. Dit is hét plekje voor een romantische bruiloft op een waanzinnig locatie in Nieuw-Zeeland!

Bekijken
3
trouwen-in-het-buitenland-kosten
trouwen-in-destination-wedding-inspiratie

Trouwen in Hawaii | Kauai

Op deze schitterende locatie in Hawaii wordt je omringd door het natuurlijk tropische schoon. Met die leuke Hawaiiaanse sfeer, witte stranden en (must-see) natuurgebieden vind je hier een ontzettend gave plek om te trouwen in het buitenland. Hoewel het weer op dit waanzinnige eiland niet altijd even betrouwbaar is, is het wel het minst commerciële eiland van Hawaii. Zo kun je dus heerlijk genieten van rust, ruimte en romantiek op deze prachtige trouwlocatie.

Bekijken
4
bruiloft-buitenland-corona
bruiloft-in-het-buitenland

Trouwen in Italië | Toscane

Toscane is al jaren een gewilde locatie voor een romantische bruiloft in het buitenland. En dat is natuurlijk ook niet voor niets. Toscane heeft prachtige steden en gebieden, waardoor jouw Toscaanse bruiloft helemaal uniek kan zijn aan jouw voorkeur. Zo gaat de wijnliefhebber naar het Chianti gebied, waar je omkomt in Italiaanse wijnvelden en olijfboomgaarden. En de artistiekelingen plannen hun buitenlandse bruiloft in cultureel Florence. Proef tijdens jouw unieke bruiloft de Italiaanse cultuur en ontdek de betoverende omgeving. Nog een voordeel? Italië is voor ons relatief dichtbij. Daardoor wordt het vervoer meteen wat goedkoper voor je gasten!

Bekijken
5
nieuwste-huwelijks-trends
inspiratie-buitenland-trouwen

Trouwen in Japan | Tokyo

Nóg zo’n heerlijk plekje voor een romantische bruiloft is zonder twijfel Tokyo. Nu denk je waarschijnlijk; Tokyo? Is dat niet een grote cementstad overspoeld met reclameborden? Heum.. ja. Dat klopt. Maar verstopt tussen deze skyscrapers vind je waanzinnige parken, zoals Rikugien Garden, met prachtige oosterse flora. Hierdoor wordt Tokyo mega leuk voor een bijzondere bruiloft! Die schitterende natuurparken zijn ook perfect voor prachtige plaatjes om voor altijd bij je te dragen. Zo heb je in Tokyo meer afgelegen plekjes, waar je gewoon kunt genieten van de rust, de ruimte en je kersverse partner in life.

Bekijken
6
buitenlandse-bruiloft-inspiratie
buitenlandse-bruiloft

Trouwen in Griekenland | Santorini

We herkennen ze allemaal. De blauwe koepeldaken die boven de witgekalkte gebouwen uitsteken. Santorini. Dit eiland van Griekenland is een heuse droomlocatie voor jouw ideale bruiloft in het buitenland, want niet alleen is bijna dit hele eiland fotogeniek, de Griekse cultuur herken je in alle charmante straatjes en marktjes. Als je wat verder het land in gaat vind je romantische historische witte kerkjes met blauwe daken, waar je jouw unieke bruiloft erg mooi kunt vieren. Hoe verder je dit eiland intrekt, hoe hoger je komt, waardoor je een waanzinnig uitzicht krijgt bij het wisselen van het ja-woord. Zie jij jezelf al op deze paradijselijke locatie staan met je lief?

Bekijken
7
symbolisch-trouwen-in-het-buitenland
destination-weddings-trends-2021

Trouwen in Zuid-Azië | Malediven

We kennen allemaal de foto’s van de witte stranden, de prachtige onderwaterwereld en tropische palmbomen. De Malediven zijn al enige tijd razend populair om te trouwen in het buitenland en dat is ook niet zo gek. Dit prachtige eiland ligt pal in de zee en biedt een oase van rust, ruimte en een betoverende omgeving. Het enige nadeel aan dit prachtige pareltje is dat het alles behalve goedkoop is. Hierdoor wordt het minder toegankelijk dan eerder genoemde locaties. Je moet er wat voor over hebben om met je naasten op deze parelwitte stranden te trouwen. Voor sommigen betekent dat dus eventjes sparen voor jouw droombruiloft!

Bekijken
8
de-mooiste-trouwlocaties-buitenland
trouwen-in-het-buitenland

Trouwen in Marokko | Marrakech

Deze juweel in het zuiden is uitgegroeid tot een prachtige elegante locatie die ideaal is voor een bruiloft in het buitenland. Tussen de roze muren van deze Medina vind je een levendige cultuur, kleurrijke straten en een waanzinnige cultuur. Proef de Marokkaanse sferen, terwijl jij het ja-woord zegt in deze historische stad. Misschien vind jij wel jouw ideale trouwlocatie, zoals een verborgen paleis, terwijl jij je ogen uitkijkt naar de tientallen kraampjes, slangenbezweerders, waarzeggers en mix van sfeervolle muziekkanten in deze roze straten.

Bekijken
9
winter-wedding-winter-bruiloft
trouwen-in-de-sneeuw-noorderlicht

Trouwen in IJsland | Reykjavík

Ben jij op zoek naar een écht magische trouwlocatie? Dan is Reykjavik in IJsland de ideale plek voor jouw buitenlandse bruiloft! Naast dat IJsland al populair was in de zomermaanden, wordt het een echt winterparadijs in de andere maanden! Je vind door heel IJsland unieke plekjes om te trouwen, waaronder zelfs bijzondere locaties onder het noorderlicht en de schitterende sterrenhemel. Trouwen in het buitenland is nog nooit zó magisch geweest!

Bekijken
10

Heb jij je unieke plekje ertussen zien staan om heerlijk te trouwen in het buitenland? Of zit je niet echt te wachten op al dat ge-plan voor een buitenlandse bruiloft? Misschien ben je op zoek naar een gave plek voor een bijzondere huwelijksreis? Bekijk dan deze blog over de top 10 bijzondere huwelijksreizen!

Waar moet je aan denken bij een bruiloft in het buitenland?

Het plannen van een bruiloft zal er niet makkelijker van worden als je het in het buitenland wilt organiseren. Maar wat is nu het belangrijkste waar je aan moet denken als je gaat trouwen in het buitenland? Ga na, voordat je alles regelt, wat de regels in dat desbetreffende land zijn om als 'buitenlander' daar te trouwen. Zo kom je erachter welke documenten je mee moet nemen, klaar moeten hebben of zelfs nog moet regelen. Dit verschilt per land.

Wat zijn de kosten voor een bruiloft in het buitenland?

De kosten voor een bruiloft in het buitenland variëren sterk tussen de bestemmingen. Daarnaast hangt het ook af van de hoeveelheid gasten die je mee over de grens neemt en wat je bereid bent voor deze gasten te betalen. Goede planning en communicatie is daarom ook erg sterk aan te raden. Een gemiddelde bruiloft in het buitenland van ongeveer 30 gasten kan al vanaf €8000,-.

Wat zijn de gevolgen van het niet registreren van je buitenlandse huwelijk?

Ben jij getrouwd in het buitenland, maar ben je je vergeten te registreren? Wat de volgende stappen zijn ligt geheel aan het land waar je bent getrouwd. Iedere bestemming heeft zijn eigen regels betreft huwelijken en legaliteit. Kom je er met je gemeente niet uit? Bel dan de Nederlandse Ambassade in dat desbetreffende land. Die kunnen je hoogstwaarschijnlijk verder helpen! Happy wedding season!

Reacties op dit artikel

Instagram