Hoewel het plannen van zo’n bruiloft aanzienlijk veel tijd van je rooft, is de input het uiteindelijk wel hélemaal waard. En met die liefdevolle bruiloft net achter de rug, is het natuurlijk tijd voor de huwelijksreis! Om de honeymooners even al dat zoekwerk naar de nieuwste huwelijksreistrends uit handen te nemen, hebben wij een top 10 van de meest bijzondere huwelijksreizen gemaakt. Ga jij met je kers verse partner romantisch naar Aruba? Cuba? Curaçao? Of zijn jullie op zoek naar een écht unieke huwelijksreis? Van goedkope huwelijksreizen tot huwelijksreizen in de Malediven, wij helpen je graag een handje met wat inspiratie. Happy wedding season!

honeymoon-trends
top-10-bijzondere-huwelijksreizen
de-leukste-huwelijksreizen

Huwelijksreis tip 1: Seychellen

De Seychellen is werkelijk een paradijs op aarde, er gaat niet voor niets het gezegde rond dat dit de plek is waar het ‘Hof van Eden’ zou hebben gelegen. Ongeveer 1600 kilometer ten oosten van Afrika liggen ruim 115 prachtige eilanden te wachten. Kilometers lange witte stranden, een prachtig blauwe lucht het hele jaar door, en een betoverde natuur – zowel onder als boven water. Dit is dé plek voor een droom huwelijksreis.

Bekijken
1
de-leukste-huwelijksreizen-goedkoop
honeymoon-trend
top-10-huwelijkreizen

Huwelijksreis tip 2: Hawaï

Hawaï is terecht voor velen een droombestemming! De tropische eilanden met een uitgebreid flora en fauna vormen een fantastische achtergrond voor een romantische honeymoon. Op de eilanden van Hawaï is voor ieder wat wils; sport en natuur, culinair eten en een indrukwekkende cultuur. Samen een zonsopgang of ondergang zien op de top van de Haleakala vulkaan op Maui is werkelijk spectaculair en het toppunt van romantiek.

Bekijken
2
eliza-was-here-huwelijksreizen
huwelijksreizen-eliza-was-here
de-leukste-huwelijksreizen

Huwelijksreis tip 3: Europa

Voor wie iets dichter bij huis wilt blijven biedt Europa ook ontzettend veel mogelijkheden voor een luxe huwelijksreis. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Griekenland of één van haar mooie eilanden, zoals Santorini. Of misschien Catalonië, of Andalusië in Spanje? Kies je voor een verblijf in een woning of appartement met auto, dan ben je van alle gemakken voorzien en heb je de volledige vrijheid de omgeving te verkennen.

Bekijken
3
all-inclusive-huwelijksreis-1
all-inclusive-huwelijksreis-2
all-inclusive-huwelijksreis

Huwelijksreis tip 4: All-Inclusive

Wil je in alle rust en zonder zorgen nagenieten tijdens je huwelijksreis? Dan is een all-inclusive verblijf in een prachtig resort een aanrader! Op TUI vind je heerlijk plekjes waar je zeker van elkaar kunt genieten tijdens jullie huwelijksreis. Op deze manier kun je gaan voor een betaalbare huwelijksreis, zonder vervelende verassingen. Tegenwoordig zijn er ook mega goeie deals, waar zelfs je vlucht en vervoer al bij zit!

Bekijken
4
avontuurlijke-huwelijksreis
honeymoon-trend (2)
roadtrips-huwelijksreis

Huwelijksreis tip 5: Rondreizen

Voor de avontuurlijke en reislustige bruidskoppels is een rondreis hét idee. Samen verschillende landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of Europa verkennen. Maak in één reis kennis met verschillende culturen en gebruiken, bezoek nationale hoogtepunten, begeef je onder de lokale bevolking en leer de verschillende landen op een ongewone manier kennen. Daarnaast kun je deze huwelijksreis mega goedkoop houden! Of.. nog leuker; extra lang.

Bekijken
5
top-10-huwelijksreizen-1
top-10-huwelijksreizen-2
top-10-huwelijksreizen-3

Huwelijksreis tip 6: Malediven

In de Indische oceaan ligt een heus vakantieparadijs met de mooiste resorts aan witte bounty stranden. Per boot of watervliegtuig zijn de verschillende eilanden van de Malediven makkelijk te bereiken en te ontdekken, en er zijn volop activiteiten te ondernemen. Maar niets weerhoud je er van om heerlijk van het strand en de schitterende, en vooral rustgevende, omgeving te genieten met een kokosnoot in de hand. De Malediven zijn niet voor niets razend populair!

Bekijken
6
leuke honeymoon plekken
honeymoon-reis
rondreis-honeymoon

Huwelijksreis tip 7: Australië & Nieuw-Zeeland

Australië, en buurman Nieuw-Zeeland, staan veelal bovenaan ieders lijstje van te bezoeken landen. En deze twee landen lenen zich prima voor zowel avontuurlijke als luxe huwelijksreizen. Samen in een camper of auto het land verkennen, of juist heerlijk ontspannen in een resort aan de kust? Avontuur in de gevarieerde en ongerepte natuur van de outback en de Great Barrier Reef tot cultuur in mega-steden als Melbourne of Darwin. Ben je nu niet zo’n fan van de unieke dieren die Australië als thuis hebben, dan zit je in Nieuw-Zeeland al een stuk rustiger te genieten.

Bekijken
7
top-10-huwelijksreizen
top-10-bijzondere-huwelijksreizen (2)
top-10-huwelijks-reizen

Huwelijksreis tip 8: Costa Rica

Costa Rica is een van de kleinste landen in Centraal-Amerika maar kent een ongekende biodiversiteit. Het heet natuurlijk niet voor niets letterlijk ‘Rijke Kust’. Dit land heeft ontzettend veel te bieden aan de avontuurlijk aangelegde honeymooners; prachtige natuurgebieden en parken in tropische regenwouden, ongerepte stranden aan zowel de kant van de Grote Oceaan als de Caraïbische Zee, en uitstekend te verkennen met een auto door de compactheid van het land. Een van de meest bijzondere accommodaties in Costa Rica, The Costa Rica Treehouse & Beachsuite is op Supertrips te vinden.

Bekijken
8
de-meest-bijzondere-huwelijkreizen
huwelijksreis-trends-anno-nu
bijzondere-huwelijksreizen

Huwelijksreis tip 9: Cruise

Een honeymoon aan boord van een luxe cruiseschip, waarbij je om de dag een ander land of stad kan bezoeken? Dat is ontspanning en avontuur in één! Er zijn cruises beschikbaar in elk deel van de wereld, of zelfs om de wereld, het is aan jullie om een gebied uit te kiezen dat jullie willen ontdekken. Op deze luxe cruises kun je heerlijk over het dek wandelen en eindeloos turen naar de horizon, heerlijk genieten van het grote scala aan faciliteiten en ultiem relaxen in een royale suite. Er zijn tegenwoordig cruises in alle soorten en maten, waardoor er door de grote variatie voor iedereen wel wat bij zit.

Bekijken
9
huwelijksreis-afrika-tanzania
huwelijksreis-afrika
top-10-huwelijksreis-

Huwelijksreis tip 10: Safari in Tanzania

Op safari gaan als huwelijksreis garandeert een onvergetelijke ervaring. Overnacht in luxe safaritenten, ontdek het Afrikaanse wildleven en rijd over de Savanne in een 4×4 onder begeleiding van een echte ranger. Ontspannen doe je op de hemels witte stranden van het romantische Zanzibar, in de schaduw van palmbomen en onder het genot van een heerlijk drankje.

Bekijken
10

Stond jouw bijzondere huwelijksreis in onze top 10? Of je nu als nieuw bruidspaar naar een huwelijksreis in Nederland zoekt of aan de andere kant van de wereld, de keuze is reuze. Het belangrijkste van jouw unieke huwelijksreis is dat jullie natuurlijk samen genieten. En stiekem maakt het dan niet eens uit op welke bestemming jouw huwelijksreis plaatsvindt. Hoewel er een beeld is dat kersverse bruidsparen meteen in de auto stappen op weg gaan naar hun romantische bestemming, is dat eigenlijk al heel lang niet meer zo. Tegenwoordig gaan ze vaak eerst even een weekendje wat dichterbij weg, om daarna te sparen voor die unieke huwelijksreis.

Door corona zijn bijna alle bijzondere huwelijksreizen afgeblazen, maar de meeste bruiloften zijn toch (aangepast) doorgegaan! En dat kan natuurlijk maar één ding betekenen. Een huwelijksreis gaat weer ontzettend populair worden! In onze top 10 bijzondere huwelijksreizen hopen wij deze kersverse stellen een hoop inspiratie te geven voor een unieke huwelijksreis. Want na al dat gewacht, verdienen jullie niets minder.

Reacties op dit artikel

Instagram