Het Griekse schiereiland Chalkidiki is een ware ontdekking. Chalkidiki heeft schitterende stranden, eeuwenoude cultuur en ongerepte pijnboombossen. Bovendien maken de inwoners het lekkerste eten van lokale ingrediënten! Hier kan je Griekenland beleven, zoals het bedoeld is met een bijzondere overnachting.

Bijzonder-overnachten-in-Griekenland-13

Chalkidiki is gelegen in het district Macedonië in het Noorden van Griekenland en bestaat uit drie gebieden: Kassandra, Sithonia en Mount Athos. Door de unieke vorm kent het schiereiland oneindig veel stranden, waar je direct een tropisch gevoel bij krijgt. De mooie stranden aan de kust en het ruige achterland met beboste bergen, maken van dit plekje een uitstekend vakantiestekje!

Kassandra is toeristisch en biedt veel sfeervolle dorpjes met tavernes en barretjes. Sithonia daarentegen is nog maar amper ontdekt door toeristen. Het is een rustig eiland, waar de plaatsen verder uit elkaar liggen en de natuur vol pijnboombossen zeer ongerept is. De berg Itamos is een kenmerkende baken in Chalkidiki. Mount Athos is de derde en misschien wel meest fascinerende gebied van Chalkidiki. Het schiereilandje staat op de UNESCO werelderfgoedlijst vanwege de twintig orthodoxe kloosters. Op het eiland wonen uitsluitend monniken en Mount Athos mag slechts door 120 Griekse en 10 buitenlandse mannen tegelijk worden bezocht. Vrouwen kunnen de unieke kloosters hooguit bewonderen vanaf een langsvarende boot.

Bijzondere overnachtingen

Overnacht op een romantische manier op Chalkidiki en verblijf in één van de unieke accommodaties die Eliza was Here aanbiedt. Namelijk:

Wil je ook graag bijzonder overnachten in Griekenland? Bekijk dan de unieke collectie van Supertrips!

Reacties op dit artikel

Instagram