Soms kom je een concept tegen wat eruit springt in alle onderdelen; originaliteit, de belevenis, gekkigheid en de manier waarop het is opgeleverd, met oog voor detail en de gast als gebruiker. UrbanCampsite Amsterdam is zo’n project. Bij UrbanCampsite Amsterdam kun je overnachten in artistieke, bijzondere mobiele objecten. Alle objecten zijn ingericht als uniek verblijf. Slaap in een zilverkleurige bol, wordt wakker in een capsule of in een tent die je ook kan gebruiken als trampoline! Op dit unieke plekje bij IJburg, komen kamperen & kunst samen.

De camping staat er nog tot 1 september 2015, daarna moet je weer een jaartje wachten op dit bijzondere concept.

 

Eerste indruk

Als je aankomt lopen, krijg je meteen een vakantiegevoel. De camping is gelegen op het strand Blijburg waarbij je aan alle kanten bent omgeven door ’t IJ, wat een enorme rust uitstraalt. Je hebt in ieder geval niet de indruk in hartje Amsterdam te zijn. Vanuit de verte zie je de benaming UrbanCampsite al staan (Een soort Hollywood-sign, maar dan van hout). Je stapt door de hekken heen en je bevindt je opeens op een plek met enorm veel (artistieke) sfeer.

Verbaast kijk je om je heen, want er zijn genoeg elementen die al je zintuigen laten prikkelen. Twaalf verschillende kunstwerken, allemaal uniek in hun soort. Een tent, waar je trampoline op kunt springen, een knalrode kegel van piepschuim, een soort kruik waar je alleen in kan via een klein gat en een grote, zilveren bol! Er zijn mensen druk bezig met een workshop en anderen zijn weer een kampvuur aan het bouwen. Zoveel indrukken die allemaal tegelijk op je afkomen. Gelukkig komt er meteen iemand op je afgestapt, één van de internationale vrijwilligers, die je vriendelijk zal helpen. Diegene laat je de accommodatie zien, vertelt nog iets over de oorsprong van UrbanCampsite en vertelt hoe het bijzondere sanitair (warm water voor een douche moet je zelf oppompen) werkt en waar alles staat.

Gemoedelijke sfeer

Er heerst een zeer gemoedelijke sfeer en je bevindt je onder metgezellen, die ook op zoek waren naar een unieke overnachting in Amsterdam. Eenzaam zal je je dus niet voelen, want je raakt meteen aan de praat met de mede-ontdekkers van de unieke slaapwerken; ‘In welke accommodatie slapen jullie?’ Wij antwoorden vol enthousiasme met: ‘Universe 7!’ (de grote, zilveren bol) Op de dag dat we daar verbleven, waren er gasten uit Duitsland, Denemarken, China en Nederland. Jonge stelletjes, maar ook gezinnen en vriendinnen. Daarnaast kan je ook de initiatiefnemers Annette & Francis tegen het lijf lopen. Twee zeer vriendelijke, gedreven dames met een droom/idee  die ze daadwerkelijk hebben uitgevoerd op dit idyllisch plekje in Amsterdam.

Universe 7

Alle slaapobjecten zijn uniek en gecreëerd door een ontwerper/kunstenaar. Wij hadden het geluk om te slapen in Universe 7 (gecreëerd door Robbert van der Horst). Dit is een draaibaar verblijf, zo kan je de accommodatie steeds draaien om de mooiste uitzichten te krijgen over het IJ. Of overnacht in een Kite cabin (gecreëerd door Frank Bloem), een tweepersoons cabine met transparant dak waardoor je vanuit je bed een schitterend zicht hebt op de sterrenhemel. Het is ook mogelijk om met 4 mensen te overnachten, bijvoorbeeld in de Solid Family of de Trampotent.

Once in a lifetime

Wanneer de avond valt, stappen we in een heerlijk, warme hottub (een omgebouwde container) nadat we gebruik hadden gemaakt van  de barbecue van de campsite. Biertjes erbij en genieten van de plek en de rust in Amsterdam. Andere gasten kozen voor het maken van een kampvuurtje. Na uren gedobberd te hebben in de hottub is het tijd om naar bed te gaan. Vanuit het comfortabele bed in Universe 7 heb je een prachtig uitzicht over het IJ. Rond 6 uur worden we wakker gemaakt door een mooie roze/oranje gloed van de zonsopkomst. Wel vroeg, maar wat een fantastisch uitzicht.. Wij zijn er even stil van..

Things to do in Amsterdam
Als je 1 nachtje verblijft bij UrbanCampsite Amsterdam, dan zou je het alleen op deze plek moeten spenderen, want je blijft hier bezig. Kampvuurtje bouwen, zwemmen, barbecueën, wandelen, het kan hier allemaal. Maar mocht je toch er op uit gaan, dan zijn de volgende plekjes zeer leuk om te bezoeken:

  • Pllek: Van de buitenkant zijn het op elkaar gestapelde zeecontainers, maar als je eenmaal binnenloopt, word je verrast door een unieke, gezellige plek. Hier kan je lekker eten, drinken, relaxen en van het uitzicht genieten.
  • Ons’ Lieve Heer op Solder: Een 17e eeuws woonhuis met een complete kerk op zolder. Als je er voorbij loopt, ziet het er uit als een gewoon woonhuis. Eenmaal binnen, verbaas je jezelf over de grootte van de kerk!
  • De 9 Straatjes: Deze 9 straten staan vol met authentieke winkeltjes, waar je uren kan rondneuzen.
  • Noorderlicht: Dit is een cultureel café/restaurant bij het NDSM-werf. Ook worden hier optredens gegeven door cabaretiers, bandjes en veel meer.
  • Rooftop Cinema: Op het dak van het Ramada Hotel in Amsterdam-West worden dit jaar de Rooftop Cinema-films georganiseerd. Met een spectaculair uitzicht, zit je te kijken naar een film in een openlucht bioscoop. Gaaf!
  • REM Eiland: Wil je een prachtig uitzicht over Amsterdam met ondergaande zon? Bezoek dan REM-eiland. Je kan hier tevens een hapje eten. Tip voor de romantici onder ons!

Voor nog meer unieke overnachtingsmogelijkheden in Nederland en in het buitenland, breng dan een bezoekje aan: supertrips.nl.

Reacties op dit artikel

Instagram