8x slapen in de natuur

Wil je keertje wat anders dan het massatoerisme? Slapen in de natuur hoeft helemaal niet back to basic te zijn. Tegenwoordig zijn er veel bijzondere accommodaties middenin de natuur te vinden. Slapen hoog in de boom tussen de bladeren of middenin de natuur zonder mensen in de directe omgeving. Hieronder staan 8 bijzondere plekjes die zich middenin de natuur bevinden. Dit zijn zowel accommodaties waar het ‘back to basic’ thema helemaal is toegepast als accommodaties waar veel luxe en comfort te vinden is. Allemaal zorgvuldig voor jou uitgezocht! Ga jij het avontuur aan? Slapen in de natuur is nog nooit zo leuk geweest!

1. De Landschapkamer – Droste’s

De Landschapkamer is ontwikkeld als hotelkamer middenin de natuur. Het tiny house is erg geschikt voor mensen die even helemaal niets willen behalve lekker ontspannen! Door de grote glazen wanden in het tiny house ervaar je een optimale beleving van het omliggende landschap. Hier is slapen in de natuur alle behalve “gewoon” kamperen. Je vindt het tiny house bij Droste’s in Tubbergen.

Bekijk Landschapkamer

2. Het Wikkelhouse – Stayokay

Het wikkelhouse is een lodge gemaakt van gerecycled karton. Deze logde vind je op de camping bij Stayokay in Dordrecht aan de rand van het Nationaal Park ‘De Hollandse Biesbosch’.Voor een overnachting in het gezellige Wikkelhouse ga je helemaal back to basic. Er is geen verwarming, wifi of tv aanwezig. Puur natuur!

Bekijk Wikkelhouse

3. Camping Oetdoor

De luxe belltenten van camping Oetdoor zijn comfortabel ingericht en uitermate geschikt voor een bijzondere overnachting middenin de natuur. Kruip in de jacuzzi, verken de omgeving van de Achterhoek of drink een borrel rond het kampvuur! Op camping Oetdoor raak je bekend met de échte scandinavian experience, maar dan in Nederland.

Bekijk camping Oetdoor

4. Natuurhuisje in Sorgues

Voor een romantische overnachting waarbij je veel privacy hebt kun je terecht op dit prachtige luxe natuurhuisje op het water. Het drijvende huisje ligt op een meer, verscholen in een eco-vriendelijke omgeving. ’s Ochtends word je heerlijk wakker met een fantastisch uitzicht over het water. Het natuurhuisje bevindt zich in Frankrijk. Slapen in de natuur met een romantisch tintje. Meer natuurhuisjes vinden? Op onze natuurhuisjes pagina vind je veel natuurhuisjes in zowel Nederland als verder in Europa.

Bekijk Natuurhuisje Sorgues

5. Pod – Camping aan de Waterspiegel

Deze geheel uit hout opgetrokken Pod vind je in het Zeeuwse Aagtekerke dat op camping Aan de Waterspiegel ligt. De Pod is geschikt voor maximaal twee personen. Door de grote glazen deuren is er veel licht inval in de POD en kun je lekker vanuit de Pod naar buiten kijken. Heb je zin in een paar dagen kamperen maar dan net even iets anders? Dan is de Campingpod de perfecte accommodatie.

Bekijk Pod

6. Kampeervlot – Utrecht, Noord- Brabant, Belgisch Limburg

Een overnachting op dit kampeervlot is zeker een aanrader. Wanneer je overnacht op dit kampeervlot ga je helemaal back to basic. Per kano kun je zelf kanoën naar het kampeervlot. Je moet je eigen slaapzak, pannen, borden, bestek en bekers meenemen. Daarnaast is er ook geen toilet/douche aanwezig op het kampeervlot maar moet je hier ook met de kano naar toe. Hier is slapen in de natuur pas écht slapen in de natuur! Tip! Zet ’s ochtends iets eerder je wekker om te kunnen genieten vanuit het kampeervlot van de opkomende zon. Vergeet niet fantastische vakantiefoto’s te maken!

Bekijk Kampeervlot

7. Natuurhuisje in Slovenië

In Slovenië vind je tussen de dennen, dit prachtige luxe natuurhuisje! Wordt wakker door het gezang van de vogels en pak je ontbijtmandje lekker uit op je eigen veranda met waanzinnig uitzicht. Naast dat je heerlijk kunt relaxen in je privé jacuzzi, kun je ook de omgeving ontdekken! Want glamping Ribno is gelegen bij het beroemde Bled. Dus ontdek het kasteel, verken de bossen of vertoef aan de kant van het meer van Bled.

Bekijk dit Glamping Ribno

8. Skyte Naturelodge – Natuurkampeerterrein de Klashorst

Het duurzame natuurhuisje van natuurkampeerterrein de Klashorst mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Het bijzondere aan dit duurzame natuurhuisje is dat je onder de sterrenhemel slaapt doordat het een glazen dak heeft. Dat is letterlijk slapen in de natuur! Het natuurhuisje is geschikt voor maximaal 4 personen.

Bekijk Skyte Naturelodge

Reacties op dit artikel

Instagram