Iedereen kent het wel: Wanneer je op vakantie bent, wil je ook goede – lees: hele jaloersmakende –  vakantiefoto’s maken. Een aantal jaren geleden had je daar nog grote camera’s voor nodig, zoals een spiegelreflexcamera. Naast het feit dat deze camera’s ook erg duur zijn, kun je ze niet gelijk online plaatsen of kinds eenvoudig bewerken. Tegenwoordig hebben we voor onze vakantiefoto’s onze telefoon. De telefoons van tegenwoordig maken prachtige vakantiefoto’s. Onze favoriet van dit moment is de Iphone X.

Hieronder 7x tips voor fantastische vakantiefoto’s

1.     Zorg dat je lens schoon is

Onze telefoons zitten overal en vaak is de lens dan ook niet altijd even schoon. Let er altijd op dat de lens goed schoon is. Je kunt hem heel eenvoudig schoonmaken door hem even een klein beetje te poetsen met bijvoorbeeld het shirtje wat je aan hebt. Werkt perfect!

2.     Let goed op de horizon

Wij komen heel vaak vakantiefoto’s tegen met een ‘scheve’ horizon. Wat dat is? Let er altijd goed op dat je achtergrond helemaal horizontaal staat. Neem bijvoorbeeld de zee. Het is erg storen als de zee schuin loopt. Je kunt de horizon ook makkelijk rechtzetten bij het bewerken van de foto. Hieronder een voorbeeld van een goede en ‘verkeerde’ horizon. Vanaf nu ga je je wel altijd ergeren aan een ‘scheve’ horizon…

3.     Focus op het goede punt

De huidige camera’s zijn bijna allemaal uitgerust met focus technologie. Zorg dat je op het juiste punt focust door – indien je een touch screen hebt, maar anders bestaat toch nauwelijks meer? – met je vinger te tikken op het centrale punt van je foto. De Iphone X heeft hiervoor een kleine module met de meest geavanceerde technologie die ooit is ontwikkeld. De Iphone X is namelijk uitgerust met een TrueDepth-camera.

4.     De juiste telefoon

De allerbeste telefoon voor de beste vakantiefoto’s is op dit moment de Iphone X met haar TrueDepth-camea en 12-MP camera. De TrueDepth-camera zorgt voor schitterende foto’s. De TrueDepth frontcamera – voor de perfecte selfies – zorgt voor een scherpe voorgrond en een mooie onscherpe achtergrond.  Er zijn al Iphone X abonnementen.

5.     Selfie-stick

Op vakantie is een selfie-stick altijd makkelijk. Het zorgt niet alleen voor een goede selfie, maar ook voor een goede controle over de camera. Zo schiet je de vrolijkste en perfectste vakantiefoto’s.

6.     Voldoende geheugen

Waar je vroeger enkele foto’s nam, schiet je er tegenwoordig toch al snel honderden op een dag. Herken jij dit? Of ben je nog extremer? Let dan goed op het geheugen van je telefoon. Met onze favoriete telefoon – De Iphone X – weet je zeker dat je goed zit, je hebt maar liefst (minimaal) 64GB tot je beschikking.

7.     Neem je tijd

Tot slot een tip die erg belangrijk is volgens ons. Neem de tijd voor een foto. Zorg dat je lens goed schoon is, focus op het goede punt, let op de horizon en kijk of alles goed ‘erop’ staat.

Ben je nog op zoek naar een bijzonder plekje of een 5 sterren camping?

 

Reacties op dit artikel

Instagram