Bijzondere overnachtingen Antwerpen

Deze Belgische stad is een populaire stad voor citytrips. Want Antwerpen heeft namelijk veel te bieden qua winkels, musea en nationaal erfgoed. De weelderige gevelversieringen in Barokstijl en de 5 grote kerken in de stad, geven een trip naar Antwerpen een historische allure.

De 5 grote kerken zijn typerend voor Antwerpen, maar om er één te benoemen: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze kathedraal is het bezoeken waard, want men heeft er 169 jaar over gedaan om deze kathedraal te laten herrijzen.

Antwerpen was ook het beginpunt voor vele kunstenaars. Bijvoorbeeld de Barokkunstenaar Rubens. Ga terug in de tijd en neem een kijkje in het leven van deze kunstenaar in het Rubenshuis. Wil je liever een kijkje in het leven nemen van dieren? Ga dan op bezoek bij het oudste dierentuin van Europa; de Antwerpse Zoo, gesitueerd in het hart van de start.

Antwerpen is goed te verkennen ter voet, met de fiets of lekker actief met een Streetstepper. Op deze manier kom je langs historische panden en kan je een goed rondje maken in alle 7 winkelgebieden waar Antwerpen in is verdeeld.

En als het tijd is om even uit te blazen van alle activiteiten, dan zijn er genoeg terrasjes waar je terecht kan om te genieten van een heerlijk Belgisch biertje. Vooral aan te raden is het gebied Het Eilandje, dit is een eilandje vol met historie. En deze historie willen ze behouden, terwijl ze Het Eilandje willen laten evolueren tot een levendige stadswijk.

Origineel overnachten

Antwerpen ademt historie uit, dus overnacht dan ook op een uniek stukje van de geschiedenis en beleef een bijzondere overnachting op een schip.