Bijzondere vakantie Zweden

Als je dacht dat in Zweden iedereen Ikea meubels bouwt en knäckebröd eet, dan heb je het mis! Zweden is een land van de vele mogelijkheden. Winkelen, cultuur opsnuiven, sporten, natuurschoon aanschouwen, het kan allemaal in dit diverse land.

De beste shoppingssteden van Zweden zijn Stockholm, Göteborg en Malmö. In deze steden kan je ook terecht voor musea. Zoals het openluchtmuseum Skansen in Stockholm, dit museum neemt je terug naar de 20e eeuw en in Malmö staat een museum met de grootste Scandinavische kunst collectie.

Vakantie naar het Noorderlicht

Ooit gehoord van de Sami? Dit volk leeft in het noorden van Zweden en zijn beter bekend als de Lappen. Zij leven traditioneel, zoals hun voorouders leefden. En trekken samen met hun rendieren rond, met de seizoenen mee. Noord-Zweden staat ook bekend om het Noorderlicht en de middernachtzon. Prachtig om mee te maken. Trek hier rond en verblijf hier net zoals de inheemse bevolking.

Actieve vakantie Zweden

Daarnaast heeft Zweden een mooi natuurschoon, bijvoorbeeld het Zweeds Archipel. Deze eilandclusters kunnen verlaten of bewoond zijn. Maar er is altijd een mooi erfgoed te vinden aan natuur en cultuur. Ideaal om te bezoeken met de veerpont of lekker actief met een kajak. Zweden is ook zeker geschikt voor vele vormen van sport. Van rustig wandelen tot aan extreme sporten als ijszeilen, waarmee je wel 100 km per uur over het ijs kan roetsjen. Vast iets wat je nog nooit hebt gedaan?Zo zie je maar, Zweden heeft voor elk wat wils! Ontdek het zelf.